Да станеш "Метреса на дявола"

Филмът по телевизия Bulgaria ON AIR
24 сеп 2022 15:10, Петя Славова
5
Да станеш "Метреса на дявола"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Поглед към Втората световна война, но от гледната точка на близките до Йозеф Гьобелс показва биографичната чешка драма "Метреса на дявола".

Режисьорът Филип Ренч проследява живота на Лида Баарова - реално съществуваща актриса, свързана романтично с един от най-близките сътрудници на Адолф Хитлер.

Действието ни връща към 1934 г.,  когато Лида е едва прохождаща в света на киното, но иска да завладее публиката в Европа. Познанството й с Гьобелс, както и раздялата му с него, за което се налага и личната намеса на Хитлер,се вижда във филма.

Баарова е представена като млада и неопитна, която има лошия късмет да живее във времето на Втората световна война. Застанала на страната на Третия Райх тя в началото получава признание, но по-късно, останала без закрила, приключва и шанса й да се снима в киното.

Без да поставя коментари и оценки, Ренч разглежда как политическата обстановка се отразява на отделния човек и променя житейския му път.

В образа на Гьобелс  ще видим Карл Маркович, а останалите роли са поверени на Татяна Паухофова, Гедеон Буркхард, Симона Стасова, Мартин Хуба и др.

Гледайте "Метресата на дявола" на 24 септември от 00.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След полунощ вече съм пиян като кирка. Телевизорът гледа мен а не аз него.