Войната в Украйна в анимация: 7 месеца "операция" в 6 минути

Нарисуваният етюд разказва как животът в Украйна се променя
27 сеп 2022 14:55, Петя Славова
137
Войната в Украйна в анимация: 7 месеца "операция" в 6 минути
Снимка: Кадър, YouTube

Как изглежда войната в света на анимацията? Различен прочит на случващото се около военния конфликт е новият филм "Life and death".

Анимационният етюд е от Украйна и представя как военната намеса на Русия променя живота в завладените територии.

Паралел между два апартамента на руснак и украинец. В първия  от пропукана сива стена виси ликът на руския президент, полазен от насекоми, наподобяващ образа на Адолф Хитлер.

Кадърът демонстративно контрира на цветния дом с щастлив семеен портрет на украинско семейство, който бива унищожен.

Кръв, семки, изгубени мечти на фона на думите на Путин, който уверява от телевизора, че обича Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: анимацияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
До до сравнение преди 1 година
Само факти! Който има малко функциониращ мозък, сам си прави изводите!
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мизерия, мизерия и Путин няма вина така ли...МИЗЕРИЯТА НА БИТИЕТО РАЖДА УБИЙЦИ, КРАДЦИ, ИЗНУДВАЧИ- ВИДЯХТЕ ЛИ БЛОКЧЕТО- ОГРОМНА ЧАСТ ОТ РУСКИТЕ ГРАДОВЕ СА Е ТЕ ТАКИВА ЗАСПАЛИ В 19 ВЕК. *** С МАПС В ИЖЕВСК ОКОЛО ЗАВОДА ЗА МОТОРИ ИЖ Е ТОЧНО ТАКАВА МИЗЕРИЯ.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сравнение какво точно ти печелиш от това сравнение. Правиш някаква инсинуация. Дори да са ти платили за жълти /зелени пари може ли човек да прави инсинуации и манипулации. Много елементарно.
47
13
 
7
 
! Отговори
"Аниматорите&qu преди 1 година
са се притеснили за Украйната, нема що. Фактите обаче говорят, че Украйна без Русия е към края на физическото си съществуване. Анимацията е отвратителна, амеби правят пр за сметка на Путин. Нищо, рано или късно тези амеби - карикатури ще си платят пресолено за техните подигравки към Русия и Руския президент. Откога английският език е станал официален в Украйната?
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото е, че В Иран май ще свалят режима! И никой, ама абсолютно никой няма да погледне към коооочината пRozzия за газ и нефт през следващите 30 години...
45
3
 
7
 
! Отговори
До край преди 1 година
Ти руснак ли се чувстваш, или само техен брат?
44
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ако нямаше преврат в Украйна нямаше да има и война. Украйна съществува само и единствено защото Русия им разреши да си направят собствена държава но под условието че са неутрални. Да но те не станаха неутрални а заеха позицията на САЩ. Започнаха да разполагат лаборатории за биологично оръжие и американски ракети. Това няма как да се търпи особено като прибавим и факта че е планувано след преврата Украйна да изгони руснаците от Крим и базата да я вземе САЩ. Сигнала е от украинска ст
43
5
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 година
Кога една земя е чужда - като Ленин с молива ли нарисува границата или когато там живеят хора, които говорят и се чувстват различно от властта в Киев.
42
2
 
4
 
! Отговори
Хахахха преди 1 година
Тия за времето от втората световна по добра пропаганда не измислиха ли.
41
0
 
0
 
! Отговори
До до до до до 12 преди 1 година
И ти заключи, че е тероризъм, или има факти?
40
0
 
5
 
! Отговори
СпенС преди 1 година
В комунизме нет наркомания ! Най-расистката държава ще ми дава благословия !Шмекерия ,Украйна КОЙ от КВО освободи я? Със стотинките купи на бежанеца курабия, а аз ще се наложи да си купя ютия!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До до до 12: Последните новини са, че са прекъснати и двете тръби на СП1 + едната тръба на СП2. Течовете са огромни тоест не става въпрос за пукната заварка някъде по тръбите. Тоест, заварките може и да са спукани, но заедно с цялата тръба. И не от некачествена заварка. Съобщението е потвърдено от Дания в чийто води се наблюдава изхвърляне на газ.
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-голяма просстотия не бях гледал скоро.
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До R.A.T.M 20: Ако през 2013-та русия не беше превзела Крим изобщо нямаше да има нито едно нещо от тези които си изброил (ако са и верни). До 2013-та има НУЛА една голяма НУЛА 00000 убити в Донбас :) Но идва 2013-та и ламтежа за чужди земи. Опорката ти е ОБОРЕНА. Понял :)
36
1
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Това е по изравнени цени, иначе БВП, са равни!
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сравнение БВП не е никакъв показател защото цените в Нидерландия са по високи около десет пъти и в Нидерландия има много много богати хора докато емигрантите живеят много зле и точно за тях са ограниченията на Урсула. Освен това повечето западни страни са колонизатори и живеят от откраднатото от Африка
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: Ами дай линк да ги видим. Може да са интересни. Примерно как моряк пуши Лъки Страйк после мята фаса някъде по палубата и всичко се взривява :) Дай да ги видим :П хахахахха
33
5
 
4
 
! Отговори
Anon преди 1 година
Dislike flood initiated! Prepare for take off! ФАЩ ке падне!
32
9
 
11
 
! Отговори
митака преди 1 година
Доста скучно, да не кажа тъпо клипче. Може у Ели да се прекръсти на западната пропаганда по време на войната в 7 минути. Очаквах нещо далеч по-оригинално.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е написал тези редове е много лош човек и се надявам да го накаже Господ скоро и да си плати за сторените злини да пише лъжи и инсинуации.