Снимка за спомен с бюлетина – глоба 1000 лв.

Над 50 сигнала за купуване на гласове в Пловдив
Обновена: 30 окт 2011 14:53 | 30 окт 2011 11:55,
21
Снимка за спомен с бюлетина – глоба 1000 лв.
Снимка: Булфото

С 1000 лева ще бъде глобен пловдивчанин, който се похвалил, че е снимал бюлетината, с която е гласувал на балотажа днес.

"Човекът твърдял, че бюлетината била прозрачна и искал да докаже това като я снима, но всъщност те са стандартни и тежат по 120 грама както на всички избори", обясниха от ОИК.

Пред всички секции в града под тепетата има опашки от гласоподаватели, а избирателната активност е рекордно висока.Към обяд 20% от пловдивчани са упражнили правото си на глас.

Над 50 сигнала за купуване на гласове са постъпили от вчера по обед до днес в полицията в Пловдив, потвърди директорът на областната дирекция на МВР Тодор Чонов.

Още по темата
Най-сериозен е сигналът за търговия в вот в "Столипиново", за който Dnes.bg съобщи първи, където на избирателите се предлагали между 25 и 60 лева. Прокуратурата се е заела със случая.

Иначе един от основните проблеми в Пловдив е масовото неявяване на членове на секционните комисии тази сутрин.

"1000 от членовете на секционните комисии в Пловдив се отказали да работят на балотажа, а тази сутрин не се явиха 35 души и се наложиха спешни замени", съобщи председателят на ОИК-Пловдив Илиян Иванов.

В 13-та секция в училище "Климент Охридски" изборите са започнали с един час закъснение. Причината е неявяването на председателя и заместник-председателя на комисията.

Докато се разберат кой ще замести неявилите се членове, избиратели са били принудени да чакат пред урните, без да могат да упражнят правото си на глас.

"Образува се опашка от гласоподаватели, една жена гонеше влак за София и не можа да гласува", разказа пред Dnes.bg секретарят на 13 СИК Емануела Крачунова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
trak преди 12 години
TIQ BULETINI TAM SA MNOGO LEKI BE KAKIV E TOQ METAL SAMO 120GR....."Човекът твърдял, че бюлетината била прозрачна и искал да докаже това като я снима, но всъщност те са стандартни и тежат по 120 грама както на всички избори", обясниха от ОИК.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така хрътките на Ирина Магарицата ,от с.Манастирище ,Врачанско,проследяват кой е гласувал за нея,и найвече на тези на които е платила за гласа им!Вие открихте топлата вода ама тези от БСП не дремат.А в северозападнала България тя не е единствената на която властта й се е усладила.Миналите избори ги загуби но сега падна яко плащане на *** и пияниците!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1000лв. глоба при тези ниски заплати,вие сте извратеняци.Аз пък искам той/тя да ви осъди за прозрачни бюлетини с иск за 10 000лв.
15
1
 
5
 
! Отговори
......! преди 12 години
Не ми пука ако личи хикса-задрасках ги и двамата с един хикс ..!
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО НА КУМУНИЗКИТЕ МИЗЕРНИЦИ БЮЛЕТИНИТЕ ИМ СА ПРОЗРАЧНИ! НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЮЛЕТИНИТЕ НЕ ПРОЗИРАТ, НА ЦОЦИАЛИСТИТЕ - ПРОЗРАЧНИ. Е КАК СТАВА ТАЯ РАБОТА, АААА?
13
1
 
7
 
! Отговори
екс преди 12 години
Ако хартията е стандартна, значи ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ хартията !!!
12
0
 
16
 
! Отговори
osata преди 12 години
Що така? Ако е обикновен избирател, и прави нарушение при гласуването, ще отнесе 1000 лв. глоба. А ако е депутат и се разхожда в залата и носи пълен и незапечатан чувал с бюлетини, не извършва нарушение и не се глобява! Пловдивчанинът е нарушил с ЕДНА бюлетина, а депутатът - с МНОГО!
11
0
 
2
 
! Отговори
ггг преди 12 години
120 грама на квадратен метър АЛООООООООООООО
10
2
 
9
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
селяните ги носят все още такъв нокът
9
0
 
16
 
! Отговори
даа преди 12 години
Този нокът, драги съфорумници, се нарича хигиенен нокът и е мултифункционален - с него можеш: да завинтваш винтове, да режеш салам, и най-важното - да се чешеш и чоплиш там, където природата не е предвидила. Такива нокти често вървят в комплект с нечистоплътни комплексирани индивиди. Не знам дали е търсен ефект на тази снимка или просто случайно е сниман някой средностатистически ***.
8
0
 
8
 
! Отговори
ss преди 12 години
тоя маникюр е за прочистване на отверствията
7
0
 
24
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Ей колибари.Какъв е тоя маникюр бе!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз също гласувах и действително , ако се вгледаш се вижда кое квадратче си отбелязал.Изобщо ненатисках с химикала , но ...се вижда .
5
0
 
22
 
! Отговори
:( преди 12 години
Какъв е този нокът?Кофти снимка!
4
0
 
5
 
! Отговори
лили преди 12 години
трябва да няма тъмни стаички-за да се спре платеният глас. като назапад: много места за гласуване един до друг- с междинна преграда само. сега какво става ---купуваш си глас ( снимаш с телефона за доказателство и еи ти на победа точно където ти трябва и то сигурна .ако се гласува открито ще се спре с тези шарлатании.то сегашното нее избори а мерене на пари и ходи се бии в гърдите че хората те избрали..........а дефакто *** с парите са определящи..
3
5
 
4
 
! Отговори
глас НАРОДЕН преди 12 години
ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ Е НЕВЯРНА-НЯМА НИКАКВИ СТРУПВАНИЯ-ВСИЧКИ СЕКЦИИ В кв.КЪРШИЯКА РАБОТЯТ НОРМАЛНО БЕЗ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ НАПУК НА КОМУНИСТИТЕ-ПРОВОКАТОРИ
2
0
 
28
 
! Отговори
Andrey преди 12 години
Забелязах, че прозира когато ми слагаха втория печат. Личи къде е сложен Х на бюлетина.
1
1
 
22
 
! Отговори
Мони преди 12 години
Бай *** прави избори :-)