Между 25 и 60 лв. за глас в Столипиново?

Прокуратурата в Пловдив проверява информацията
Обновена: 30 окт 2011 07:26 | 29 окт 2011 20:29,
223
Между 25 и 60 лв. за глас в Столипиново?
Снимка: Архив Булфото

Районната прокуратура в Пловдив проверява информация за купуване на гласове.

До нея е подаден сигнал, че в деня за размисъл вотът на ромите се търгувал между 25 и 60 лева. По тази причина е започнало разследване.

„Образувано е досъдебно производство за предлагане на парична облага срещу упражняване правото на глас за определена партия”, съобщи за Dnes.bg говорителят на районната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

Тя отказа да оповести подробности по случая, но уточни, че става въпрос за търговия с гласове.

Още по темата

По информация на Dnes.bg на две места в квартала в съботния ден роми са „инструктирани” за кого да пуснат гласа си. На тях им било обяснено и как ще си получат парите, след като гласуват за определена партия.

Отново действала схемата, че преди да отидат да гласуват, трябва да се закълнат в Корана, че ще отбележат хикс пред името на „правилните” кандидати за кмет и президент.

„До момента няма задържани за купуване на гласове, четирима души са били на разпит в Шесто районно управление във връзка със сигнала”, съобщи за Dnes.bg старши комисар Тодор Чонов.

Той увери, че полицията ще реагира на всяка информация, касаеща търговия с вота.

В момента се правят нужните проверки, за да се провери постъпилата в прокуратурата информация за купуване на гласове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: Пловдив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
3
 
! Отговори
qwer преди 12 години
*** да се впишат като вреден дивеч и ловците да ги отстрелват когато се появяват в населени места, а малките им да се хващат и да се вкарават в резервати за дресировка и което не се поддава на дресиране да се пуска за отстрел.
85
0
 
2
 
! Отговори
до аз 215 преди 12 години
Какво трябва да направи държавата бе смехчо да си пребере трафикантите ли , като си излежат присъдите ще ги пуснат да си дойдат, *** и глупакът си хората ги хванали в контрабанда ние да ги спасяваме, да са мислили като се захващат с това дело ,***.
84
0
 
2
 
! Отговори
rezaka do 211 преди 12 години
Za tezi 60 leva tvoiata sestra mi napravi 6 sv,rki !!
83
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
На 22.06.2011г гръцките власти задържа кораб с български моряци!Корабът е превозвал 3000 мастербокса цигари.Държава мълчи,външно министерство бездейства,медиите не отразяват,а хората са в окаяно положение!ДАЛИ ПЪК НЯМА ИНТЕРЕС ТОВА ДА СЕ ПОТУЛИ???????Съдбата на тези хора не им е приоритет,по важно е да купят гласовете на ***!!Ето така се грижи правителството за своите граждани!
82
0
 
8
 
! Отговори
simeon dqnkov преди 12 години
със или без ДДС-то са мангизите
81
2
 
10
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Да се направи закон,който да има пълна сегрегация на *** ***.Да им се забрани да гласуват и да получават помощи.*** те могат да работят само в чистотата
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Между 25 и 60 лева за "душата" на смръдливия ***(турчин)
79
5
 
3
 
! Отговори
турчин.... преди 12 години
червено,червенооо,всичките пари са в червеноооо.....тра,тра.....
78
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес да изгоним червените мутро-евреи в Исраел,а съсела в Украйна.
77
6
 
5
 
! Отговори
ВСЕ ЕДНО! преди 12 години
Кво ми дреме кой ще е президент?Абсолютно все едно е.Ако е от ГЕРБ няма да връща закони.Ако е от БСП ще ги връща и те като си ги гласуват пак в събранието -духа супата!Това е единствената разлика.Президента няма как да влиае върху премиера-факт!Само дето харчиме пари за избирането пряко от народа.За какво ни е изобщо президент?За едно наздраве на Нова година и да направи от някой македонец българин.А и да даде амнистия на някой затворник.Друго не се сещам.Е 4000 лева заплата за тази работа????
76
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
ТВА ВСЕКИ ГО ЗНАЕ, САМО ПРОКУРАТУРАТА ГО ПРОВЕРЯВА!
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Видехме ги "образованите" позитанци какви ги натвориха последните десетина години - стига толкова! Това, че е образован, не значи, че е компетентен! На България й трябват честни, компетентни и образовани хора, а не разни чиновници на партийна хранилка! Баста!
74
7
 
13
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"хахахахаахахах! Калфин е образован човек, който е много по-подготвен!!! Знаете ли какво ще значи да оставим цялата власт на герб?! - НИЩО добро"Абе я отивай да спиш бе, комсомолски секретар ***. Тръгнал да ми прави агитация в 2:00 сутринта. Вие от Позитано не спите ли бе?!
73
0
 
5
 
! Отговори
дебелия мангал преди 12 години
браоооо браоооо даваите на братята индианци......да има за пукане на ракия
72
5
 
7
 
! Отговори
ПОМИСЛИТЕ!! преди 12 години
хахахахаахахах! Калфин е образован човек, който е много по-подготвен!!! Знаете ли какво ще значи да оставим цялата власт на герб?! - НИЩО добро!! цитирам го този "канцеларски плъх" : "Предстои избор не между лявото и дясното, а между демократична свободна България и мрачните балкански еднолични нрави" - ПОМИСЛИТЕ върху тези думи преди да си дадете гласа...
71
3
 
9
 
! Отговори
СРАМ!! преди 12 години
ЗАЩО СЕ ТРИЯТ ТОЛКОВА МНОГО КОМЕНТАРА; КАКВА Е ТАЗИ ПРОСТОТИЯ И ТОЗИ САЙТ ЛИ Е КУПЕН?! НЕ ВИ Е СРАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
70
5
 
6
 
! Отговори
ДО 184 преди 12 години
А за кого да гласуваме за боко ли , крайно време да измитаме герп както изметохме другото временно явление царя.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде сега пък евреин бил калфин. Абе *** разровете се малко в старите Български фамилии
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам и не мога да повярвам как медиите в България се правят на ни чули, ни видели. Сякаш последните няколко парламентарни избори нямаше купуване на гласове, сякаш нямаше автобуси от Турция, сякаш нямаше заплахи? Разликата е, че тогава всичко се замиташе под килима и ги нямаше тези напористи репортерки да ходят и да търсят бюлетини по шкафчетата в някаква села и паланки. Ама сега не са на власт вашите работодатели, нали така скъпи "безпристрастни" журналисти? И има други директиви, нали?
67
1
 
9
 
! Отговори
Ай стига бе преди 12 години
Криминален елемент на балотаж за кмет от ГЕРБ в апетитната община Божурище. Лицето Станимир Жарков, за незнащите това е един от шефовете на Олинеза, станал известен с това че в края на 90-те малтретира и изтезава 12 свои работници по особенно жесток начин, осъден е на 5 г. Затвор и 5000 лв. голба, като един от заседателите подписва решението с особенно мнение, смятал е че за подобно деяние трябва поне 10 г. наказание. В изборния ден води *** от Костинброд да гласуват за него