Пловдив: Сините – зад Тотев, червените – зад Атанасов

Кандидатът на ГЕРБ се изправя срещу настоящия кмет
25 окт 2011 13:07,
64
Пловдив: Сините – зад Тотев, червените – зад Атанасов
Иван Тотев кандидат за кмет на Пловдив издигнат от партия ГЕРБ. Снимка: БТА

От "Синята коалиция" в Пловдив обявиха подкрепа на втория тур за кандидата на ГЕРБ за кмет на града Иван Тотев.

Лидерите на двете партии СДС и ДСБ – Петър Попов и Спас Гърневски, подчертаха, че предстоящият вот трябва да върне дясното управление на града и да отхвърли, според Попов, "статуквото на едно вредно управление, ръководено от Славчо Атанасов и подпомагано от ДПС".

Гърневски пък подчерта, че подкрепата за Иван Тотев и ГЕРБ е заявена без никакви условия и пазарлъци.

"Важно е, че получаваме подкрепата без условия", каза Тотев и допълни, че в момента се обединяват политици на база управленски програми и ясна визия за развитие на града.

Според него това ще гарантира стабилно управление на Пловдив, за разлика от предлагания от левицата и кандидата й Славчо Атанасов модел "на бедна и социална община".

БСП пък призова своите членове и симпатизанти на втория тур да подкрепят досегашния кмет и кандидат на ВМРО-НИЕ и коалиция Славчо Атанасов, а чрез него – и демокрацията, съобщи председателят на местната червена структура Атанаска Тенева.

"Социалистите са мотивирани да отстоят демокрацията и да не допуснат ГЕРБ до повече властови позиции", заяви Тенева.

Според нея социалистите пловдивчани трябва да имат гаранция, че социалните придобивки, отвоювани от БСП в пловдивския общински съвет, ще бъдат запазени и в бъдеще.

А това, по думите на Атанаска Тенева, може да се случи, ако "обединени с други партии в името на демокрацията и правилата, подкрепим Славчо Атанасов".

На първия тур за Иван Тотев гласуваха 50 841 пловдивчани и с 35,52 процента той ще се яви на балотаж с кандидата на ВМРО-НИЕ и широка коалиция Славчо Атанасов, получил 25,48 от гласовете на пловдивчани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6tom SDS e zastanalo zad gerb,e razberaemo 4e xorata 6te si prepo4itat da glasyvat za slav4o,vseki pomni kvo napravi Гърневски
63
2
 
2
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Искате ли да знете каква за съжаление е истината за Пловдив. Има реална заплаха Пловдив да не види никакви пари за нищо, ако спечели Славчо. Това се говори в Пловдив и досега видяхме, че става точно така. Славчо се опъна на Бойко и Пловдив започна да изостава. За съжаление това е управленето на тиквата, чрез заплахи и манипулации, на принципа "Който не е с мен е против мен". Това е истинската причина, поради която много пловдивчани ще гласуват за Тотев,не си правете илюзии че много харесват ГЕРБ
62
1
 
4
 
! Отговори
faulpelz преди 12 години
бях по незнайни причини в забранителния списък. Бил съм в чужбина повече от 6 месеца, да за 6 години преди 5 години, но но последните избори можех да гласувам. Да кажем не на едноличното управление и безобразия на сегашната власт!!!! Не може бъдещият кмет за съжаление Тотев (силно се надявам да не съм прав) да се появява в изборната нощ по спортно облекло. Наистина срамувам се от хората, които ще го подкрепят! Гербаджийска марионетка... Жалко за Пловдив!
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неразбирам, защо след като БСП са решили да подкрепят Славчо Атанасов (а това е така очевидно, защото е противникът срещу ГЕРБ) "сините" (те имаха своето време показаха на какво са способни, затова сега я имат 3 % я не) го обявяват за кандидат издигнат от левицата, какво очакват БСП да подкрепят ГЕРБ ли?!? Това ли е стратегията плюем опунента?! Според мен Атанасов направи всичко възможно да управлява честно, а факта е че не са често срещани такива хора в родната ни политика!!
60
0
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Какво знаеш ти? Научи се поне да пишеш и да съставяш правилно изречение, тогава ми говори за шансовИ
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атанасов бил "честен"!?! като е честен да кажи защо пропиля шансовите ни да получим евро пари за много обекти?От безразличие или некадърност??? Аз знам със сигурност за няколко такива шансови- единият от които -свързването на римския стадион със ценралната част -чрез подземен тунел-голяма архитектурна и туристическа атракция супсидирана с европари.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пловдивчани- видяхме на какво ни направи Славчо Атанасов -на изостанал и мръсен град .
57
1
 
0
 
! Отговори
ХОЛАНДИЯ преди 12 години
54-ТИ,ПРЕДСТАВИ СИ,ДА-ТОВА ЧУДО-НАИСТИНА СЪМ ПРЕД КОМПА И НЕ САМО ПО ТОВА ВРЕМЕ,А ЦЯЛ ДЕН!ПОНЯЛ?? :-))ДАЖЕ И ВЕЧЕР БАЧКАМЕ-АКО СЕ НАЛОЖИ!БРЯ,НЕ ДАВАТ НА ЧИЛЯК 2 ЛАФА ДА СИ КАЖЕ,ДОБРЕ ЧЕ НЕ СТЕ МИ РАБОТОДАТЕЛИ,АМА НАЛИ ЗАТУЙ ИЗБЯГАХМЕ ОТ ВАШЕТО БГ РАБОТОДАТЕЛСТВО! ОНЯ КАЛМУК ПО-ДОЛУ,46-ТИ,ДА НЕ СЕ ПЕНЯВИ ТОЛКОЗ АМИ ДА ВЪРВИ С ФАНДЪКА ДА РАЗГОНВА ИЛИ ОСИНОВЯВА-НАПРИМЕР-*** ВИ ПО ГРАДОВЕ И ПАЛАНКИ!ЧЕ СТЕ ЗА СРАМОТИИТЕ ПРЕД БЕЛИТЕ ХОРА!АМА ПАРДОН,*** *** ПОЧИТАТ-НА СНИМКАТА Е ПОРЕДЕН
56
0
 
0
 
! Отговори
БЪДИ СИ В БГ,БЕ,ХАХА преди 12 години
46 -то ***-с ударение на А-то!! какво го можете ,бе,говнета?? къде е това можене?? хем добре изкарвал,хем светец се прави ."сълзите на моя народ" и АЛАбала други!***,знаем те,ама и ти сам се показваш на секундата!Хем душата в Рая,хем оная му работа еди къде си,я го гледай какъв е МОЛОДЕЦ,ха!какво можеш,бе,някоя покупко продажба на останалото за разпарчедосване в разпарчедосаната БГ-с народни,кадени пари,нали? КАКВО ПРОИЗВЕДЕ,ДИВЧО?! ВИЖДА СЕ ПОСЛЕДНА БГ КОЛКО И КАКВО МОЖЕ-С КРАТУНКИ КАТО ТЕБ
55
4
 
7
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Вярно, гнусно момче се оказа Тотев - млад, но вече омърсен... Разочаровах се от него. И по-добре по-малкото зло да изберем, Атанасов поне е честен.
54
0
 
0
 
! Отговори
ДО ХОЛАНДИЯ преди 12 години
Съмнявам се, че въобще си извън границите на нашата мила родина, а ако си- то сигурно си безработен, след като си пред компа по това време на деня
53
0
 
7
 
! Отговори
Триколор преди 12 години
Досега Тотев не показа, че се интересува от развитието на Пловдив, що го набеждавате така? Всичките му действия и бездействия бяха насочени към това, Вуте да е зле. Защо тогава Спасчо иска да го подкрепя? Ей, на стари години не ми се сменя цвета, ама пловдивчанин си оставам! Ето защо умната на изборите!
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 39Ми имат си ги хората(семеен бизнес им е),не виждам нищо лошо.Бачкат и си имат,никой не им ги е дал на готово щото син им е в политиката.
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе не го познавам Славчо(освен че всички сме чували глупостите дето ги ръси давайки интервюта) но е факт че Пловдив няма и един спечелен проект,факт е че закъсняха от безхаберие и незаинтересованост да предадат на време проекта за Стария град,който се руши.Факт е че градския танспорт е зле,че е пълно с кучета по улиците и че реално общината е оставена на оцеляване.Не виждам какво му харесвате на Славчо.Според мен е редно да си изберем някой млад и деен човек който да си върши работата.
50
5
 
4
 
! Отговори
Време е преди 12 години
Циркчо Атанасов му е време да си ходи
49
5
 
3
 
! Отговори
Сроител преди 12 години
Тук се майтапите, но май е дошло време да се за мислим за машите деца. Дано ГЕРБ спечели и да дойдат пари от държавата в града ни и се отворят работни места. Атанасов може да е честен, ама си ограничен като държавник. И да го харесвам повече харесвам деца си и внуците си. Едно не мога да разбера, как никой от ръководството на града не му направи впечатление, че на МОЛ Марково тепе работеха 450 турски работника и получаваха по 1200 евро заплата, а не наши хора, дори и за половината от това.
48
5
 
15
 
! Отговори
realist преди 12 години
Да не забравяме, че ГЕРБ беше вече във властта в Пловдив. Искаха да приватизират ДКЦ-тата, това им беше основната цел. Не са направили нищо за Пловдив. Къде са парите от ***? А Славчо поне има смелост да им каже "Сбогом". Аз лично ще го подкрепя. Надявам се, че и повечето хора. Наглостта на ГЕРБ и купуването на гласове ще ни доведе до еднолично управление на самозабравили се парвенюта.
47
0
 
12
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Славчо може и да ръси глупости, но много моля рекордьор по глупости е ББ, следван от цялата си свита и едва тогава може да нареждаме останалите в класацията.
46
2
 
2
 
! Отговори
ДО ХОЛАНДИЯ преди 12 години
АЛО , ХОЛАНДИЯ ! Като ти гледам междуметията , от много големи хапки и хилки си станал едно голямо АУУ.............................ГОМ.........ООООООООООО...!!!! И не мисли , че ти завиждам ! Аз в БГ ПЕЧЕЛЯ СЪЩО МНООООГО ДОБРЕ , но съм си у дома , дишам си нашия въздух , виждам и усмивката и сълзата на МОЯ НАРОД , НА МОЯТА СТРАНА!КОЙТО ГО МОЖЕ , МОЖЕ ГО И В БГ !!!!!!! А уплашените, са като теб ............................. някъде там по света !
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пред Пловдив се очертава светло бъдеще. ЗЗЗЗбогом коалиционни ми партньоре