Тъмносините стресирани: Бият наши кандидати!

Страхът никога не е обхващал толкова хора, твърди Костов
Обновена: 17 окт 2011 19:49 | 17 окт 2011 13:28,
225
Тъмносините стресирани: Бият наши кандидати!
Иван Костов. Снимка: Архив Булфото

Само за последните три дни ДСБ са получили 7 сигнала за натиск, шантаж, дори побой над кандидати на партията за местните парламенти.

Най-много случаи на агресия имало в Пиринския край и по-конкретно в община Разлог. Сигнали идвали и от общини в Троянския Балкан, обясни съпредседателят на „Синята коалиция“ Веселин Методиев.

„Става дума за хора, които или са кметове на ГЕРБ – действащи и са конкурентни на нашите кандидати, или в момента се страхуват от това, че за пореден път наш кандидат може да ги победи още на първи тур“, допълни той.

Методиев обясни, че целта е да се осигури преднина на ГЕРБ на местно ниво и на национално ниво. Сините дадоха и няколко примера за натиск срещу техни кандидати.

„Имаме случай, с цялото съзнание, че не трябва да казвам общината и конкретно госпожата, за да не направим по-голяма беля, на пребит кандидат в дома. Такова влизане в къщи и пребиване на човек, кой го е извършил, как го е извършил, тепърва полицията трябва да установява“, разказа Методиев.

Друг от оплакалите се е кандидатът на сините в Разлог, чийто предизборни плакати били сваляни за сметка на тези на ГЕРБ.

Трети случай е този с д-р Димитър Димитров, назначен за управител на регионалната здравна каса в Ловеч. В момента, в който бил номиниран от сините за кандидат-кмет, бил уволнен от длъжност, разказа лидерът на ДСБ Иван Костов.

Бойко Пъдарски, кандидат-кмет на гр. Троян, пък бил заплашван от настоящия кмет през май и след това неправомерно уволнен от общината.

„Никога не е стигал дотам страхът, да обхваща толкова много хора“, коментира Костов предизборната обстановка.

„Това е лош фон, на който се развиват изборите, минаха се всички граници“, допълни Веселин Методиев.

Според Костов страхът на местно ниво е достигнал големи размери, защото при обиколките му по места гражданите не смеели да произнесат имената на местните олигарси.

„Аз понеже обикалям и питам: „Вие казвате ли примерно Гриша Ганчев или примерно Алексей Петров в Тетевен. Не смеят. Никой не смее да произнесе имената, което показва кой управлява страната и от кого произтичат репресиите“, коментира Иван Костов.

Запитани дали Цветан Цветанов знае за тези сигнали, Веселин Методиев отговори, че за случаите, за които са сигнализирани органите на реда, е „абсурд да не знае“.

„Той нали не е на работа?“, върна въпросът Костов, „МВР без него са кукли на конци. Кой ще смее там да каже каквото и да било“, коментира той.

Сигналите на ДСБ вече са били изпратени на политическите партньори на партията от ЕНП, както и ще бъдат подадени до наблюдателите на изборите у нас.

Запитан защо десните не присъстваха на срещата с ЕНП в София миналата седмица, Костов отговори: „Това не беше истинска среща, а предизборно мероприятие, направено изцяло да обслужи кампанията на ГЕРБ“.

Според лидера на ДСБ до момента няма истински президентски дебат, а той е само повърхностен, заради стремежа на кандидатите да станат „много симпатични на всички“.

Според Костов Плевнелиев „очевидно“ губи от дебатите до момента. Той го призова да промени „поведението си пред камера“, а предизборният му щаб да „положи по-голямо усилие“, ако не искат да изгубят изборите.

Според него Плевнелиев се опитва „да се заиграе с избирателите на БСП“, което автоматично отблъсква десния електорат.

В същото време Меглена Кунева е кандидатът, който „заема тази позиция и го (Росен Плевнелиев – бел.ред.) изтласка в едно безвъздушно пространство“, продължи Костов.

„На евентуален втори тур за президентския вот на ДСБ ще бъде много трудно да призове членовете и симпатизантите си да подкрепят човек като Росен Плевнелиев, който не е могъл да обясни защо предпочита Стефан Стамболов пред Тодор Живков“, отговори на журналистически въпрос Костов.

По думите му, за да застанат зад номинацията на ГЕРБ, би следвало да им бъде поискана подкрепата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е Цар Киро за целият български преход
212
2
 
3
 
! Отговори
Вече преди 12 години
Бият Паниковски (Костов).
211
0
 
2
 
! Отговори
gerb преди 12 години
bravo na 192.
210
2
 
5
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Костоооооооов , Костов ТИКВО такава толкова народ ти се довери , толкова народ подведе , отдавна трябваше да се махнеш ти отдавна обаче още ти се яде още Комунисте ...
209
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно донякъде Костов има право. Само че по негово време май страхът беше доста по-голям. Той пръв въведе изборните хватки като регистрира още три НДСВта ментета, които отмъкнаха 10% на царя, той НАХРАНВАШЕ журналистите, за да го словославят, той получаваше блестящи в унижението си платени мнения на социолози и политолози, които сега се присламчиха и вредят на герб. И резултатът беше 42 % за НСДВ а за него 17%...Герб са далеч от неговата НИСОТА
208
5
 
5
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Иван Костов още не е загубил надежда да уреди ДСБ с някой пост в правителството, поне заместник-министър: "за да застанат зад номинацията на ГЕРБ, би следвало да им бъде поискана подкрепата."
207
3
 
9
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Всички трябва да сме стресирани. След 22 години работа за утвърждаване на демокрацията да налагаме позиции с бой е като връщане в първобитно - общинния строй. Всички граждани трябва да се противопоставим на такова поведение, независимо от авторите му и към кого е насочено .
206
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Империйката ти рухва, батка, ти вече си минало защото започва началото на края на ерата синьо-червена помия с име БСП- СДС-ОДС-ДПС!!!Честито на целия български народ!
205
5
 
6
 
! Отговори
Добрева преди 12 години
Става дума за хора, които или са кметове на ГЕРБ ..."БЕЗОБРАЗНОТО ПОВЕДЕНИЕ на управляващите!
204
4
 
9
 
! Отговори
Бой по шапките!!! преди 12 години
Ами то не само кандидатите са за пребиване, то някой Костов трябва да го приклещи някъде в някое кьоше и да го поразпита с какви средства си е припечелвал и натрупал своето богатство.За бой си Костов та и за нещо повече, ама нейсе...Сега да видиш хубаво ли е да те шантажират и изнудват и да усетиш на свой гръб какво преживяват обикновените хора които честно искат да си изкарват хляба, но не им се разрешава от мекерета и корумпяги като теб и твоето крадливо обкръжение...
203
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да, историята започва от Костов! Преди него живеехме в Райската градина! Той я приватизира и разпродаде на безценица. Хайде по-сериозно!38344
202
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРОЧЕТИ 192 ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ОСНОВНИТЕ НЕЩА ЗА Др. Ив.КОСТОВ. САМО П О З О Р И ПАНДИЗ ЗА ТОЗИ МУХЛЮ !!!!
201
8
 
9
 
! Отговори
Страшко преди 12 години
Никога не е стигал дотам страхът, да обхваща толкова много хораАбе голем страх ви тресе всички червенковци от реда, който ще се установи след реформата в съдебната система!Гоце досега успяваше с квотите си да стопира реформата на съда, но след изборите няма да имате възможност да го правите ... от това ви е страх .... и се опитвате да внушите този страх на избирателя!
200
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другаря Костов и подлогата на трактора Палавата Яницаси самовзривиха офисите - после се самонабиха , толкова се увлекоха че и Сашо Диков го отнесе ,и сега сърдити че никой не се вързва на *** им номера Горките живи да ги ожалиш
199
5
 
9
 
! Отговори
assyta преди 12 години
Ако е само на едно място и само на Костов се случва, да се засмееш, и да им поръчаш след боя секс и сръбска музика-но нещата са доста по-сериозни-днес бият комшията, а утре мечката може и в твоя двор да заиграе! Затова на 23 да изпратим явно и "феноменално" (по думите на Плевнелиев) послания: ГЕРБ вън от властта!!
198
12
 
9
 
! Отговори
До 190 преди 12 години
Ако има нещо сигурно - то е че ако Костов не е в политикатаще живеем много-много по добреИ това ще стане някой ден - хората остаряват - оглупяват и започват да се излагаткато гласуват заедно с вечните си врагове от БСП и ДПС Ще бъдем по-богати ако спрат кражбите на горепосочената личностпо-умни няма да станем - достатъчно сме си умни и сега да виждаме от къде идва злотоима и една групичка от едни 4% - виж те ще си останат слепи и *** до краят на дните си
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to i tebe tribva da prechykat ,niamalo gi cisternite v jeleznicite a kogato beshe primier koi zapovida da se zakarat v ugoslavia palni s benzin i ostanat tam prodadeni ,samo policaite koito gi predryjavaha se varnaha obratno po vreme na embargoto tam.
196
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми тея предателски *** от ДСБ и ОДС не са само за бой ,ами и за убиване . като се почне от Мафиянски и ГРУ-гарят Костов
195
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ludnica napravo niamam dumi.GERB biat i manipulirat sini ,zeleni desnite i levite i dps.ABE VIE MOZUK V TIKVITE IMATE LI BE
194
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другаря Костов се е хванал за главата, защото са били негови кандидати за изборите, а пък той бил заръчал (като е плащал) да ги еб*т, не да ги бият!!!Аман от пишман изпълнители!