"Атака" ще изчисти софийските тоалетни

Кандидат-кметът Николай Пехливанов обещава да оправи и подлезите
Обновена: 10 авг 2011 13:44 | 31 юли 2011 23:03,
125
"Атака" ще изчисти софийските тоалетни
Николай Пехливанов. Снимка: БТА

София е град на елементарните неудобства, които вече са се превърнали в риск и заплаха за сигурността ни. Това мнение изрази днес кандидатът на "Атака" за кмет на София Николай Пехливанов. На пресконференция в централата на партията той постави проблема за реакцията на институциите във връзка с достъпната градска среда и представи своя модел за разрешаване на проблема.

Като един от най-отвратителните примери по думите му за ненормалния начин, по който живеем като обитатели на европейска столица, той посочи състоянието на градските тоалетни и подлезите на София.

Пехливанов представи на журналистите филм за състоянието на градските тоалетни и подлезите в най-оживените, централи части на града, превърнати в свърталища на наркомани, бездомници, сметища и опасни за живота и здравето на хората.

Според Пехливанов за около 60 - 65- те тоалетни на територията на града ни София, са необходими не повече от 1 млн. лева, които на фона на над милиардния бюджет на София са незначителни. Близо 15 от тях били дадени на концесия, но не се стопанисвали, а общината нямала регистър и не знаела колко и къде са те в града. Градът ни обаче има нужда от по- голям брой тоалетни, смята кандидат кметът от "Атака".

Плачевно е и състоянието на 54-те подлеза, от които над 20 са превърнати в тоалетни, като тези в самия център - на "Орлов мост", до Народното събрание и Софийския университет. В състоянието, в което са подлезите в момента - особено този до Полиграфическия комбинат, е по- безопасно да пресечеш "Цариградско шосе" отгоре, отколкото да преминеш през тях, каза Пехливанов.

По негови изчисления за ремонтиране на подлезите са необходими общо 3 млн. лева или по около 60 хил. на подлез.

"Атака" е инициирала подписка в четири пункта на столицата за набиране на подписи, за да бъде решен проблемът с градските тоалетни и подлезите. До момента са събрани 2000 подписа. След приключване на подписката те ще бъдат предадени на кмета Йорданка Фандъкова. Ако обаче наесен Пехливанов спечели
надпреварата за столичен градоначалник, този проблем ще бъде окончателно решен, обеща той.

 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
12
 
! Отговори
TR TURK преди 12 години
TAZI RABOTA E SAMO ZA ATAKA, BRAVO ATAKA SAMO ZA TAZI RABOTA E UDOBNO BRAVO.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шегата настрана, но познавам двама които се *** на спирката на Руски паметник. Бяха яли нещо развалено и на спирката вече не издържаха и то през деня. То хем е смешно, хем е тъжно, защото София като цяло е ***.
12
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами те само за това стават:)изземат бизнеса на ***
11
6
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Ако спечели кандидата на ГЕРБ за...кмет,г-н Пехливанов да го направят зам.кмети да отговаря за...естествените нужди на столичани и за...тоалетните.
10
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много турци се насабират под всяка една статия за Атака. Що така бе, що ги мразите така а? Щото не ви харесват идеите им и това България да е силна и Турция да няма влияние тук ли ? Всеки си гледа интереса, ясно е че вашите интереси никога не са били България , просто защото винаги сте се чувствали част от Турския народ и държава. Е как тогава да ви уважавам ? Няма как. Мразя ви. Вие сте просто едни консуматори които само искат, но нищо не дават за това общество.
9
17
 
14
 
! Отговори
Койотчето преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА !! Видяхме какво стори крадеца Софиянски, Видяхме го и Бойко (как обеща да построи завод за ***), как обеща данък смет да не се изчислява въз основа данъчна оценка на имота. Видяхме я и Фандъкова - тази безлична учителка по руски. Аз ще дам шанс на Атака !
8
17
 
7
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
глави трябва да падат атакистки.
7
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези най-добре да изчезнат от публичното пространство.
6
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кой ще ни изчисти от А-ТЪКА .... ние
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само заглавието четохте, нали.. ***..
4
13
 
18
 
! Отговори
Deer преди 12 години
Не знам кой ще гласува за говорещ на меко кандидат за кмет на София?
3
12
 
5
 
! Отговори
фанете мазакура преди 12 години
САМО СЪС ЕЗИК ЩЕ ИМА НУЖНИЯТ ЕФЕКТ ОТ ПОЧИСТВАНЕТО НА ТОАЛЕТНИТЕ
2
4
 
16
 
! Отговори
SirT преди 12 години
... Той всеки кмет чисти, боядисва и прави P.R акции, но нито един не поддържа! Цаката е в подржката на всичко, не в правенето на нещо и оставянето му на съдбата!
1
18
 
29
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
Ами то членовете на Атака за това ставате - да чистите тоалетните, особено след използването им от ГЕРБери.