15 000 униформени покрай секциите в деня на вота

4 млн. лв. са осигурени заради извънредния им труд
Обновена: 14 окт 2011 16:33 | 14 окт 2011 15:12,
49
15 000 униформени покрай секциите в деня на вота
Снимка: Архив, Булфото

Над 15 000 полицаи ще охраняват над 11 700-те избирателни секции в страната в деня на вота, стана ясно на брифинг на вътрешното министерство.

МВР е получило допълнителни 4 милиона лева за заплати на униформените, които ще работят извънредно в деня на изборите – 2,5 млн. лв. за първия тур и 1,5 млн. лв. за втория.

И.д. министър на вътрешните работи Веселин Вучков посочи, че ведомството е заявило по голяма сума, но тя не е била отпусната. По думите му средствата ще са недостатъчни, „защото ще се натрупа доста извънреден труд на колегите, което не е честно към тях, особено след събитията в Катуница“.

500 полицейски служители са обучени специално за разследване на престъпления, свързани с търговията с гласове.

От септември до сега са образувани 20 досъдебни производства за престъпления срещу избирателното право, съобщи Вучков. Съставени са над 158 акта по нарушения на Закона за гражданската регистрация и 270 предупредителни протокола.

Още по темата

Вучков подчерта, че при разследването на престъпленията срещу избирателното право не се използват СРС-та, като по думите му това не прави полицаите безсилни.

Над 82 000 души могат да бъдат лишени от право на глас в деня на вота. Причината е, че те са с изтекли документи за самоличност.

За това звената „Български документи за самоличност“ ще работят с увеличено работно време до изборите, включително и на 22 и 23 октомври. Личните карти пък ще бъдат издавани в по-кратки срокове – за 10 вместо за 30 дни, ако гражданите подадат заявление за това до 17 октомври.

В противен случай хората с изтекли или загубени документи за самоличност могат да подадат заявление за издаването на удостоверение, с което да гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
8
 
! Отговори
селянин преди 12 години
А то остава да ги нахакате в секциите да играят карти.
7
7
 
8
 
! Отговори
НОВО 20! преди 12 години
Родени във България и носим своя кръстот ВСИЧКИ политици да видим среден пръст,отвръщаме им ние с надежда и любови чакаме наведени - винаги готов.Не е ново 20, знаеме това,че БГ политиката е пълна със ...а,а всичките предатели, еничари, ***,щом стане страшно - бегом бейби...ние пак сме тук!!!НАРОДНИ ДУПЕТАТИ, ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ,не може алчността ви да се наядеи нека ви настигне протестният ни вот -с бюлетина 20 - целият народ."Ново 20" - YouTubeСветослав Витков - 20 в бюлетината
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че на нас за извънреден труд не ни плащат и преди а особено сега в криза
5
4
 
35
 
! Отговори
обективен преди 12 години
на кого са на подчинение полицаите? Цветанов. На кого ще дават отчет? На Цветанов. Кой е Цветанов? Шеф на щаба на ГЕРБ. Еми да са ви честити честните и демократични избори.
4
2
 
7
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Малко са.Язе пък нит шъ ръботя,нит шъ гласувам.Ей тъй на.......!И жъ 'усвоявам".Забележително.
3
8
 
8
 
! Отговори
cecka преди 12 години
Za meteorolozite naprimer pari niama, no za bezpolezni, prosti kuftaci, deto ste se pochesvat....niama problem :)....bravos
2
2
 
20
 
! Отговори
bau преди 12 години
Ами другите 40 000 от състава айляк ? :D
1
5
 
19
 
! Отговори
123 преди 12 години
Народната милиция абсолютно безполезни както винаги !