Стара Загора посреща Коледа с живо коледно дърво

Светлините му ще бъдат запалени на 2 декември
28 ное 2013 13:55, Красимир Ангелов
4
Стара Загора посреща Коледа с живо коледно дърво
Снимка: Община Стара Загора

За първи път Стара Загора ще има живо иглолистно дърво за предстоящите коледни празници,  вместо отсечено и украсено само за празника многогодишно дърво.

Освен това общо 120 малки кедърчета ще бъдат раздадени на децата от яслите и градините в града. Те могат да ги засадят навън заедно със своите семейства или в дворовете на детските заведения, както и да си отгледат коледно дръвче у дома.

Идеята на кмета Живко Тодоров е заради празника тази година да не бъде отсичана елха. Коледното дърво ще бъде живо и ще остане и след празника да украсява площада пред сградата на общинската администрация, където расте в момента.

Днес започва поставянето на коледна премяна на кедъра, който е на близо 40 години и вирее в група с други вечнозелени дървета. Той е бил „спасен“ преди години при реконструкцията на площадното пространство от ландшафтен архитект Галина Николова, разказват историята му от общината в града.

Светлините на коледното дръвче в Стара Загора ще бъдат запалени на 2 декември от 18 часа.

През 2012 г. Стара Загора спечели в категорията до 200 хиляди жители приза "Най-зелен град". По този повод в малката кашпа пред общината бе посадена млада ела, с тенденцията един ден тя да стане голямо и красиво коледно дърво, което да радва старозагорци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
старозагорец преди 10 години
До Мол-ПаркТези, които ще застрояват парка, могат да бъдат наречени и така.
3
0
 
3
 
! Отговори
Мол-Парк преди 10 години
Парк Бедечка ще се запази докато не го съсипят вандали и ***!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудо на чудесата! Не знам да се смея ли, да плача ли при тази новина...през 2013 година сравнително голям европейски град ще има живо коледно дърво....а аз си мислех, че е срамота, че има села в Западна България, където никога не е имало ток...
1
0
 
5
 
! Отговори
торнадо преди 10 години
А парк Бедечка ще запази ли или ще си останем с този кедър на площада в Стара Загора?