"Тоска" открива Новогодишния музикален фестивал на НДК

Оперната постановка може да видим тази вечер
29 ное 2013 13:04, Петя Славова
0
"Тоска" открива Новогодишния музикален фестивал на НДК
Алиса Зиновиева в "Тоска". Снимка: Monte Music Ltd

С оперната постановка „Тоска“ от Пучини се открива Новогодишният музикален фестивал на Националния дворец на културата. Представлението е на 29 ноември в Зала 1.

Почитателите на оперното изкуство ще имат възможността да аплодират световно признатите оперни звезди Алиса Зиновиева и Марио Маланини в ролите на Тоска и Каварадоси. Диригент е Найден Тодоров.

В момента тече оживена подготовка за спектакъла, подготвят се декорите, костюмите, организира се цялостното представяне на сцената на НДК. Музикантът на 2012 година Маестро Тодоров лично е отправил поканите за мероприятието към световнопризнатите артисти Алиса Зиновиева и Марио Маланини.

За ролята на Скарпия е избран Александър Крунев – най-предпочитаният баритон през последните 20 години във всички български оперни театри.

В ролята на Анджелоти гостува младият бас Делян Славов. На сцената ще видим и великолепните солисти на Русенската опера Стоян Стоянджов, Петър Костов, Владимир Попов, Емил Желев. Към постановката ще се присъедини Хорът на софийските момчета с ръководител доц. д-р Адриана Благоева.

Алиса Зиновиева прави изключително впечатление, когато през 2003 година се явява на конкурса в Миланската Скала за Академията към театъра за усъвършенстване на млади оперни певци. Зиновиева вече два пъти се е срещала на сцената с тенора Марио Маланини в Пучиниев Концерт под диригентството на Рикардо Шайи в Миланската Скала и съвсем наскоро в „Тоска” в Театро Верди в Триест.

Самата тя споделя - „Марио е прекрасен тенор със златен глас, отличен партньор във всеки смисъл, музикален и мил, честен и изключителен професионалист. С него се чувствам комфортно и по-сигурна. Щастлива съм да пея с него отново.”

Главен режисьор на спектакъла е Огнян Драганов, който се е заел и с постановъчната част. Публиката ще се срещне с необичайни решения и оригинални режисьорски хрумвания в класическия прочит на вълнуващата музикална драма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари