Живо коледно дърво грейна в Стара Загора

В края на седмицата ще бъде открит традиционният Коледен базар
Обновена: 3 дек 2013 14:01 | 3 дек 2013 09:46, Красимир Ангелов
7

Снимка: Община Стара Загора

Коледните светлини в Стара Загора бяха запалени тържествено в понеделник вечер.

Градът ще посрещне Коледа с живо иглолистно дърво, а по идея на кмета Живко Тодоров близо 60 малчугани получиха контейнерчета с малки двегодишни кедърчета. Така те ще могат да засадят дръвчето, където пожелаят, заедно със своите родители.

За Коледа в Стара Загора за първи път не беше отсечена елха, а беше украсен 40-годишен кедър, който расте в група с други вечнозелени дървета. Използвана е старата украса от играчки и светещи елементи, която е актуална и тази година.

Освен пищната украса в центъра на града за първи път още от 1 декември над 100 светещи елемента украсиха централния градски булевард „Цар Симеон Велики”, в източна и западна посока от пешеходната зона.

Светеща коледна шейна, дълга 4,5 мeтра, вече радва малчуганите в изцяло реставрираната градинка до църквата „Св. Николай”.

В края на седмицата ще бъде открит традиционният Коледен базар, след това детските коледни работилници, ще има още много изненади и празнично настроение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"най-хубавите хора"?!?!?Вие чувате ли се?!?!?Заралии сме отвратителни. Най-досадните и комплексирани селски шовенисти. Постоянно се фукаме с умрялото си "зааари", а не виждаме, че сме едно *** село със затихващи функции. Или май го виждаме но ни е срам да си го признаем.
6
1
 
10
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Страхотно! Браво, един зелен, приветлив град. Беше малко занемарен в мандата на Пингвина, но слаба богу сега кметът работи и се опитва! Весели празници на всички българи! Нека бъдем по-добри!
5
2
 
9
 
! Отговори
STZ преди 10 години
напротив град става все по -добър и приветлив.мръсотия и намръщени физиономии няма.а 2 вероятно гледаш в тиквите
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре е да има денонощна охрана, че си "знаем стоката". Да не я ошмулят на втората нощ.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Както не веднъж съм писал, малкото читави хора останали там се поддържат, и няма така изразена яростна междупартийна борба в СЗ..и това е най-хубавия български град, с най-хубавите гори...но и там *** и прочие са ги наскачали като скакалци...
2
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От година на година, като се прибирам при родителите си, виждам как градът запада и се топи. И гледам да не се връщам много често. Сложили една елха, и си въобразили, че са нормален град. На гол г/з копринен пояс.
1
1
 
12
 
! Отговори
Заралия преди 10 години
Кмете, за това ти казвам БРАВО!