Кажи, баба, тенкю... за коледните пуловери

Баба изплете 28 пуловера за семейството си и за кучето
6 дек 2013 21:00,
9
Кажи, баба, тенкю... за коледните пуловери
Коледните пуловери на баба Дорийн. Снимка: Facebook

Добросърдечна баба от Великобритания най-сетне може да остави иглите и да си отдъхне, след като изплете 28 еднакви пуловера за Коледа за членовете на семейството си, без да забравя и любимото си куче, пише в. "Дейли експрес".

За да зарадва близките си за празника, 78-годишната Дорийн Гоувър от Ледърхед, е плела по осем часа всеки ден близо година и е изразходвала 40 километра вълна.

Благодарение на любовта и старанието й сега три поколения от семейството, както и кучето Куки от породата спрингър шпаньол, се радват на топли червени пуловери с коледен мотив - снежен човек или еленче.

За да се отблагодарят за усилията й, всички близки на Дорийн плюс кучето са позирали за снимки, облечени с новите си придобивки и качени във Facebook.

Възрастната дама започнала да плете през януари, за да запълва времето си. Скоро обаче хобито й се превърнало в мратонско предизвикателство.

"Първоначално плетях, за да има с какво да се занимавам, и изплетох само два пуловера. Впоследствие започнах да получавам поръчки от близките и не исках никой от тях да се почувства пренебрегнат. Толкова много пуловери обаче изискват и доста време. Плетях във всеки възможен момент от ставането ми от сън до лягането вечер, и дори носех плетките си с мен, където и да отивах", разказва Дорийн Гоувър.

Сред получилите коледните пуловери са четирите й деца, девет внучета и 10 правнучета.

"Обичам семейството си и за мен е удоволствие да правя близките си щастливи. Най-голямата награда за мен са усмивките по лицата им", допълва добросърдечната баба, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Браво на жената!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пише се тенк ю. Благодаря на теб!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дивите лебеди. двете баби и останалото семейство, сякаш не са раждани с един и същ ген :-)
5
22
 
9
 
! Отговори
* преди 10 години
Браво ! Английска баба с английски хумор . Изплела е на мъжете пуловери с елени , защото знае , че булките им лятото са били и ще продължават да ходят на почивка в Турция . Също като нея . Браво !На жените обаче трябваше да изплете не на снежни човеци , а на кубчета лед - като тези в уйскито на мъжете , когато дойдат на почивка у нас и по една линейка с Бърза помощ когато ги карат препили в спешното
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩАстливи лица :)
3
1
 
25
 
! Отговори
Българан преди 10 години
Нещо прави ли ви впечатление в тази снимка?Лицата,лицата!!
2
0
 
37
 
! Отговори
баба Дари преди 10 години
Браво на тази баба, да е жива и здрава!
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bravo na babata i puloverite mnogo mi haresvat.