Детето се страхува от Дядо Коледа? Няма страшно...

Реакцията е нормална, заяви австралийски психолог
18 дек 2013 21:01, Александър Попов
4
Детето се страхува от Дядо Коледа? Няма страшно...
Снимка: Reuters

Децата, които се страхуват от Дядо Коледа, проявяват съвсем нормално поведение, тъй като са израснали с идеята да бъдат предпазливи с непознати, предаде ДПА, позовавайки се на австралийски детски психолог.

Специалистът Марк де Росни от университета на Сидни обяснява, че родителите не трябва да изпадат в паника, ако малчуганите се смущават и хленчат при срещите си със засмения старец в червен костюм.

"Случва се понякога децата да са по-неспокойни в присъствието на Дядо Коледа, отколкото е редно да бъдат. Отчасти това се дължи на увереността на родителите им, както и на факта, че Дядо Коледа е герой, за когото се разказват всякакви истории. Като се има предвид обаче колко рядка и краткотрайна е ситуацията, както и че фантазията за Коледа ще бъде много по-значима за тях по-късно, бих казал, че е изключително малко вероятно този сценарий да навреди на подрастващите", казва психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
34
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Няма как да не се страхува това си е цяло червенобрадясало чудовище :D
2
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малките деца като цяло се страхуват от мъже и най-вече от брадясали. А на дядо Коледа нему се вижда и лицето дори. Какво сте го натикали детенцето в ръцете. Аман от *** родители.
1
10
 
43
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Напълно е нормално едно дете да се страхува от някакъв педофил с червени дрехи и брада, не е нормално родителите сами да си тикат децата в ръцете му.