Дни преди Коледа – София тъне в мрак, без украса

Пешеходната зона на булевард "Витоша" е украсена до половината
20 дек 2015 10:15,
45
Дни преди Коледа – София тъне в мрак, без украса
Снимка: bTV

В София тази година коледната украса е изключително семпла.

В столицата почти няма коледни светлини, градът е потънал в мрак, дори по централните улици и булеварди. Сърцето на столицата – "Витошка" е празнична и осветена наполовина.

Скромната украса на пешеходната улица се повтаря вече трета година.

„Когато закупувахме тази украса, долната част беше в ремонт и беше невъзможно и безмислено, да търсим украса за там. Мисля, че през следващата година ще украсим и следващата част”, каза пред bTV Ангел Иванов, главен експерт Култура от Столична община.

За разлика от "Витошка", булевард "Васил Левски" е озарен от коледни светлини, но не благодарение на Iтоличната община, а на щедри дарители.

Хилядите светещи лампички са поставени заедно с рекламното лого на банки, мобилни оператори и пенсионни компании. Така спонсорите са спестили на общината повече от 400 хиляди лева.

Тази година нова украса не е купувана в София. Изразходваните 50 хиляди лева са стигнали само за да светне традиционната коледна елха на улица Алабин, както и за монтаж и демонтаж на миналогодишната украса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Мила Данке, сърдечно благодарим. За качеството на ремонтите, осветлението, за твоите грижи към раята. Дълги и смирено ти благодарим!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРОБ осветен няма освен на величия като И.Павлов ! Видими резултати
11
13
 
4
 
! Отговори
Фандъкова преди 8 години
Помогнах на Позитано 20 др. червен *** , че няма с какво да ти платят коментарите .
10
3
 
40
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Къде са парите,ФАНДЪК ???
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Когато закупувахме тази украса, долната част беше в ремонт и беше невъзможно и безмислено, да търсим украса за там. Мисля, че през следващата година ще украсим и следващата част, каза пред bTV Ангел Иванов, главен експерт Култура от Столична община."Нагледен пример за балканско мислене. Била в ремонт. Дори да не приключи ремонтът навреме, пак ли е проблем да купите украса за цял булевард, вместо да я кърпите всяка година ? "Експерт-култура" мисли като клошар - гарантирано от ГЕРБ.
8
24
 
12
 
! Отговори
люлиновед преди 8 години
кво ми дреме за Витошка. Работя в Люлин и живея там и от две години не съм ходил на Витошка. Нема смисъл да се харчат грешни пари и да се хранят алчни търговци и кръчмари.Люлин грее,всичко е украсено и свети с невиждан блясък,аз съм доволен
7
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахах айде бе софиянците къде ви е самочуствието сега хихихихи в добрич си имаме украса от края на ноември
6
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки некадърен журналист си пише статия и се прави на велик . Др Журналист аз смятам , че трябва да отидеш на собствени разноски до Дубай за нова гадина , защо не отидеш а. А..а.. нямаш пари , ами коледната украса с усмивки ли става . Забравихте при бай Тошо , че и Коледата беше забранена , ама никой не смееше да се обади .
5
7
 
40
 
! Отговори
Селската даскалица преди 8 години
"Дни преди Коледа София тъне в мрак, без украса"Но за сметка на това нацвъкахме района на НДК с цементови блокчета от турски радиоктивен цемент, разчертахме безмислени линии за "вело-алеи" които след месец-два ще се изтрият, боядисваме с боя-еднодневка пешеходните пътеки, ту вдигаме ту сваляме "легналите полицаи".Абе важното е гереберските фирмички "да усвоят" паричките а коледната украса ......кой ти гледа, на село нямаме коледни украси.
4
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е, че са на власт и стадото ги търпи.
3
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре сте "взаимствали" от една телевизия, да не й правя реклама. Ами за 50 хил. -- толкоз. Който иска по-украсено, да даде сам пари. Аз си украсявам вкъщи, а не скитосвам по софийските улици да гледам лампички, така че предпочитам парите от данъците ми да отиват за по-полезни неща. Ама много хора на шарения се радват.
2
3
 
31
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Ами няма какво да усвоят.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MORDOR