Коледно пазаруване? Ужас за мъжете, радост за жените

Има 7 вида купувачи. Преценете от кои сте вие
17 ное 2016 19:17, Красимир Ангелов
5
Коледно пазаруване? Ужас за мъжете, радост за жените
Снимка: Reuters

Купуването на подаръци за Коледа е истинско изпитание за мъжете, докато за дамите то е по-скоро празник, пише британският "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на търговски центрове.

Допитването, посветено на коледните практики на купувачите, показва, че за 85% от представителите на силния пол купуването на подаръци е същинско мъчение, което трябва да приключи възможно най-бързо.

Така например един на всеки петима мъже признава, че отлага коледното пазаруване за последната възможна минута. Десет на сто от представителите на силния пол пък не крият, че по това време на годината избягват да влизат в магазини, защото се изнервят от суматохата.

Жените от друга страна планират предварително и обмислят старателно какви подаръци са подходящи за близки и приятели. Например около 45% от представителките на нежния пол харесват "коледната суетня", тъй като тя ги настройва празнично.

Допитването показва също, че цели 40% от дамите до края на октомври вече са приключили с купуването на подаръци за Коледа, след като са започнали търсенето им още през август. За сравнение над две трети от мъжете нямат идея какво ще купят до седмица преди празника. Двойно повече представителите на силния пол, отколкото жени, се определят като "купувачи в последната минута".

Изследването показва още, че избирането на подарък за близък човек носи удоволствие на 44 процента от жените и само на 29% от мъжете.

Нещото, с което са съгласни представителите и на двата пола е, че воденето на деца на пазар за Коледа не е добра идея. Само два процента от анкетираните споделят, че отрочетата им ги придружават, когато пазаруват за празника.

В края на проучването авторите са идентифицирали седем типа купувачи, оприличавайки ги на птици. Преценете сами от кои сте вие!

Ястреб или търсач на изгодни сделки
. Спадащите към този тип купувачи имат зорък поглед за най-добрите оферти и често купуват подаръци доста преди празника, за да се възползват от примамливите оферти.

Бухал или мъдър купувач, планиращ старателно покупките за Коледа и разчитащ на списък с имената на хората, на които ще купи съобразени с предпочитанията им подаръци.

Паун или свръхентусиазиран купувач
, който обича и се радва от все сърце на пазаруването за Коледа и на всички празнични събития.

Лебед - тип купувач, който се "плъзга" от витрина на витрина и проучва стотици възможности за пазаруване в интернет в търсене на най-добрите идеи за коледни подаръци. "Лебедите" никога не бързат с покупките, черпят вдъхновение от витринните украси и пазаруват "елегантно и грациозно".

Пиле - спадащите към този тип купувачи оставят покупките за последната минута, след което се втурват от магазин на магазин с дълъг списък от имена.

Фламинго - купувачи, които обичат коледното пазаруване, но не пропускат да се поглезят. Обикновено това са дами, за които пазарският ден не е пълен, ако не завърши с вкусно похапване или почерпка с "момичетата".

Патица - жизнерадостни и усмихнати купувачи, които обикалят магазините, следвани по петите от децата, в търсене на забавление и празнични развлечения.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе Красимирчо, кво ни интересуват твоите глупости?