Медици от белодробната болница сами се тествали за COVID-19

От медиите разбрали за заразените при тях
13 мар 2020 21:22, Александър Попов
13

Лекари от столичната белодробна болница сигнализираха, че сами са си взимали проби за коронавирус, тъй като никой от здравните власти не е отишъл при тях.

Част от персонала на лечебното заведение се оплака, че е трябвало да се приемат пациенти с коронавирус без необходими защитни средства и без инструкции, а за положителните резултати на пациентите настанени при тях, разбрали от медиите.

Още по темата
Миналия четвъртък служителите на 3-та клиника в белодробната болница получили устно нареждане да евакуират пациентите, защото клиниката щяла да се преструктурира, а в нея трябвало да се лекуват усложнения от грип, разказа д-р Попкостова пред Bulgaria ON AIR.

В същото време в клиниката постъпили 3-ма контактни пациенти – чужденци. Без защитни облекла част от персонала приема и четиримата контактни пациенти на семейството от "Пирогов".

"Тези контактни бяха приети при нас без да бъдат изследвани. Бяха взети пробите от нашия персонал, който пак държа да подчертая не беше обучен, не ни бяха дадени никакви насоки", отбеляза д-р Попкостова.

12 часа по-късно медиците получават защитни облекла, но според д-р Попкостова те не са достатъчни за всички.

"Тези 10 облекла стигнаха само за дежурните през деня, като през нощта лекарят не е разполагал с такова облекло, като на следващия ден част от сестрите и санитарите - също", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То на кой да вярваш?Гл.лекар на болницата каза, че имали всичко необходимо и предпазни средства,персонала казва ,че нямат!Вътрешни номера ли си правят?Колкото до взимане на проби,от месец се правят изследвания и ако през това време персонала не е обучен или спуснати инструкции точно на белодробната клиника ,вече не знам.Но при всички случаи ,те са наясно ,че пробите трябва да са взети стерилно.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си разболеем докторите и тогава сме довиждане всички
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой плати за тестовете?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има борд на директори, както в болници така и в училища, които само крадат, подозирам, че и делят с властимащите.
9
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не били обучени. Трябва ли да учим лекарите как да си вършат работата за която им плащат? Все едно аз да кажа че трябва да ме учат как да си върша инжинерската работа въпреки че съм завършил 2 висши и имам 35 години стаж.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има достатъчно публикации на професионален език в интернет и специализираните списания на тема COVID-19.Изисквайте от шефа си, повечето административни директори на болници са паравани за източване на пари.
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги ли е срам да приказват, че не били обучени???!! Колко години и какво са учили по медицина?
6
1
 
0
 
! Отговори
NZ преди 4 години
А плащаха ли по 200 лева за резултати, колкото струва на останалата част от данъкоплатците?
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза вярно предсказанието,че жълтата раса ще завладее света и ще дойдат червените пари.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност не трябва ли от тях да идват насоките и да са включени в Щаба? Белодробна болница е все пак, и там има специалисти на топ ниво. Не всичко разбира се, но там нялои лекари наистина спасяват животи по врвме на смяна, не щракат рецепти само
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все ми се върти в главата, че са учили епидемология някъде измежду 10те години следване и би трябвало да имат базови насоки. Иначе са прави, че заразата е нова и би следвало да има обучение, но освен да гледат клипчета в тубата не знам какво да ги посъветвам. Т.нар. щаб са някакви статистици, насоки от там няма да дойдат. Разчита се на природния интелект на хората, да видим дали ще е печеливша стратегия
2
11
 
7
 
! Отговори
Off преди 4 години
Не им били дали насоки, не били обучени. Какви лекари, сестри и санитари са това, ако не знаят как да действат - да попитат някой от улицата!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това вече е пълна пародия!