Още пет души са диагностицирани с COVID-19, така случаите у нас са 112

От 56 проби 5 са излезли положителни
Обновена: 20 мар 2020 08:28 | 20 мар 2020 08:08,
277
Още пет души са диагностицирани с COVID-19, така случаите у нас са 112
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

112 са вече случаите на COVID-19 у нас. Снощи са били заложени 56 проби за тестване и 5 от тях са положителни, става ясно от думите на началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

У нас вече има редица градове, в които има заразени. Във Варна вече има четирима болни, същия брой са и в Плевен. Ловеч и Лом са с по 1 болни, в Благоевград и Бургас са двама. В Смолян има трима заразени.

В София случаите са доста повече, като 14 от тях са във ВМА. Ген. Мутафчийски поясни, че има 21 случая във Военномедицинска академия, за които лекарите имат съмнения, че са с коронавирус.

Още по темата

Двама пациенти са настанени в Александровска, а четирима в Пирогов. Има и един пациент в "Софиямед".

245 000 са заразените по света, обясни още началникът на оперативния щаб. От съседните на нас страни в Гърция има около 500 души, в Северна Македония около 50. Сърбия и Хърватия имат около 100.

В Турция само за вчерашния ден са обявени 68 случая и така заразените там са 359.

Ген.-майор Мутафчийски посочи, че хлорохиновия фосфат, за който се твърди, че е ефективен в борбата с COVID-19, не е разрешен за употреба у нас.

"Той трябва да се активира от определена болнца, в случая - ВМА. От онзи ден е задействана процедурата за набавяне на този медикамент. Аз не бих го използвал. Той е от група с препоръчани медикаменти и влиза в групата на възможните лекарства, които могат да спомагат лечението. Изяснява се дали е възможно доставката на суровини", заяви Мутафчийски.

"Пациентите в Габрово и Плевен са оздравяващи. Тези пациенти трябва да се докажат, че са изчистени от вируса. Това става с 2 проби за 24 часа. Има описани случаи до 37 дни изчистване", каза още той.

Шефът на Оперативния щаб посочи, че засега мерките, взети против разпространението на вируса в София, дават ефект. Все пак има готовност да се забрани излизането и в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този доктор знае за вируса много повече отколкото казва. И за разлика от тебе е гледал нецензурурани от ю туб видеота на болни в тежка фаза. Ти виждал ли си асматик да диша? Е те това за някои хора е по - лошо... Умират от него чак, да не повярваш...
167
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се съмнявам да има в Италия 500 човека умрели за ден от туберкулоза. А навремето е била лошо нещо. И са и намерили цаката. Сега и на това ще му намерят цаката, ама доста народ ще се изпоразболее. Това нещо в 50% от случаите предизвиква пневмония, което не може да се каже за всички други видове грип. Маааалко поне си мерете п р о с т о т и я т а преди да я изхрачите на обществено място. Щото ако авера ти знае, че е болен и не ти каже и те зарази, а ти заразиш майка си и тя умре... Примерно.
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма част от лекарствата използвани за лечение на Ебола, Сарс и Мерс са ефективни - не може ли да се направи справка и да се произвеждат или набавят, отделно Китай подава информация кои лекарства и методи са помогнали за лечението на епидемията! Време е за чуждестранен опит и информация!
165
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли в този смешен Щаб от мишоци в черно няма НИТО ЕДИН ВИРУСОЛОГ , ИНФЕКЦИОНИСТ ИЛИ ЕПИДЕМИОЛОГ? Само пожарникари, полицаи ,политици ,хирурга Венци и даскала Дончев.ЗАЩОТО НА ВСИЧКИ СПЕЦИАЛИСТИ Е ЯСНО ЧЕ ТАЗИ ИСТЕРИЯ Е ИЗКУСТВЕНА И Е УДОБНА ЗА КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ.
164
3
 
9
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
До 182,Това за което ни готвят според конспиратиорите се нарича НСР.Представи си че някой създаде изкуствен проблем. Тогава какво прави? Предлага решение, което хората сами да пожелаят накрая.Например чиповете.Или иначе казано - problem-reaction-solution. :)
163
5
 
13
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
Някой знае ли защо този доктор се е издокарал в някакво расо с пагони?Плешивеца даже се готвел да става президент.ГоУем тарикат е този мишок.Ако ни се размине вируса ще стане сигурно маршал.Ако изпукаме като мухи ,ще каже че сами сме си виновни ,защото не си стоим в къщи.Да не забравяме че Венци е генерал защото предишния ген.Тонев го хванаха в огромни далавери в най-богатата болница Военната.Там се краде най-много и се правят всякакви измами.Като кръвната проба на Джамбазки-отърва го от ареста
162
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо искам да знам защо в мирно време от телевизора ми размахва пръст човек с военна униформа. Ние военно положение НЯМАМЕ. Да бъде така добър да се появи в цивилни дрехи като ЛЕКАР, а не като плашило в униформа.
161
1
 
8
 
! Отговори
преди 4 години
Естествено, че е разрешен хлорохинът. Години наред се ползваше у нас срещу артрит и се изписваше от ревматолози. Това, което вероятно има предвид, е, че не е одобрен за лечение на корона.В англосаксонските страни лекарите имат право да изписват всеки медицински продукт на пазара по тяхно осмотрение, независимо за какво точно е бил одобрен.
160
4
 
7
 
! Отговори
Чудомир преди 4 години
Чудя се това клоунче когато лази пред Тиквата носи ли маска или само спрей за уста.
159
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОРОНАТА Е ГИГАНТСКА МАНИПУЛАЦИЯ!Ако от утре, започнат ежедневно да ви съобщават колко народ са умрели от туберкулоза, гарантирано ще изпаднете във същото психоза каквото има сегаАко от утре, започнат ежедневно да ви съобщават, колко народ е умрял от естестевна смърт, гарантирано ще изпаднете в психоза, че ... "следващите сте вие"!КОРОНАТА Е ЛЪЖА!
158
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 173Аз съм оня ,който помни кои са тези самозвани тиквундели от преди да се превърнат за една нощ в страшни генерали ,доценти и професори.Всички до един са обикновени несретници и комплексари ,които сега се изживяват като незаобиколими фактори.
157
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът не е по опасен от останалите вируси, дори се прекарва много по леко, само дето е по заразен. Тази паника е за нещо друго, готвят нещо друго, и искат да проверят нещо, западната система се срутва и без вируса, този вирус е само повод.
156
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се сметне, че за една седмица по-голямата част ОЗДРАВЯВАТ, получава се, че за седмица увеличението на болните е нещо около 50%.
155
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечтата на господарите;всички в индивидуални килии, с камери, микрофони. екрани ... и да поемат синтетична по 4 пъти наден!Ще изпълним ли мечтата им?
154
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само, че в България не се удвояват всеки ден, но и в Италия цифрите са мнооого далече от всекидневно удвояване.
153
2
 
16
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Хлорофиновия фосфат за който се знае че лекува вируса /от 24 лекувани , 24 оздравели!!!/ ,не бил разрешен у нас.А за проказата Герб и съпровождащите я смъртоносни заболявания -наглост ,алчност и безнаказаност ,лекарството е известно.Трябва незабавно да се приложи повсеместна евтаназия за всички герберунгели.
152
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност има коронавирус, който обаче не е толкова опасен.Дори истерията покрай смъртните случаи в Италия е преекспонирана.Направете справка, в Италия по толкова души за такъв период си умират всяка година.Лошото е друго - хунтата ГЕРБ ще използва истерията, която умишелено се поддържа от такива като това смешно Генералче и подобните му, да активира Гешев и чрез него да наложи Военно положение и да забрани митингите, които застрашват властта й, която узурпираха. Изборите бяха фалшифицирани.
151
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 173. А ти кой си?
150
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой допусна разпространението на коронавирусът в БГ, не са ли точно управляващите, те не държат ли държавните лостове , по границите,по доставките на всяка стока, нали се правят на много контролиращи..както винаги пускат избирателно,а и сега си правят черен пиар уж ще ни спасяват, а можеха въобще да не допуснат влизането на вирусоносителите в БГ, те ги внесоха и сега ужсе борят,ама на парче. случи ли се нещо с член на семейството ми заради вашата безотговорност, ще има мъст по един или друг начи
149
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, а между другото - епидемия просто НЯМА.Има истерия, подхранвана от желаещите да заграбят държавата и да установят ФАШИЗЪМ.