Още пет души са диагностицирани с COVID-19, така случаите у нас са 112

От 56 проби 5 са излезли положителни
Обновена: 20 мар 2020 08:28 | 20 мар 2020 08:08,
277
Още пет души са диагностицирани с COVID-19, така случаите у нас са 112
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

112 са вече случаите на COVID-19 у нас. Снощи са били заложени 56 проби за тестване и 5 от тях са положителни, става ясно от думите на началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

У нас вече има редица градове, в които има заразени. Във Варна вече има четирима болни, същия брой са и в Плевен. Ловеч и Лом са с по 1 болни, в Благоевград и Бургас са двама. В Смолян има трима заразени.

В София случаите са доста повече, като 14 от тях са във ВМА. Ген. Мутафчийски поясни, че има 21 случая във Военномедицинска академия, за които лекарите имат съмнения, че са с коронавирус.

Още по темата

Двама пациенти са настанени в Александровска, а четирима в Пирогов. Има и един пациент в "Софиямед".

245 000 са заразените по света, обясни още началникът на оперативния щаб. От съседните на нас страни в Гърция има около 500 души, в Северна Македония около 50. Сърбия и Хърватия имат около 100.

В Турция само за вчерашния ден са обявени 68 случая и така заразените там са 359.

Ген.-майор Мутафчийски посочи, че хлорохиновия фосфат, за който се твърди, че е ефективен в борбата с COVID-19, не е разрешен за употреба у нас.

"Той трябва да се активира от определена болнца, в случая - ВМА. От онзи ден е задействана процедурата за набавяне на този медикамент. Аз не бих го използвал. Той е от група с препоръчани медикаменти и влиза в групата на възможните лекарства, които могат да спомагат лечението. Изяснява се дали е възможно доставката на суровини", заяви Мутафчийски.

"Пациентите в Габрово и Плевен са оздравяващи. Тези пациенти трябва да се докажат, че са изчистени от вируса. Това става с 2 проби за 24 часа. Има описани случаи до 37 дни изчистване", каза още той.

Шефът на Оперативния щаб посочи, че засега мерките, взети против разпространението на вируса в София, дават ефект. Все пак има готовност да се забрани излизането и в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Домузчиев значи с нелегални препарати? Хммм...
187
6
 
4
 
! Отговори
Ген.Майтапчийски преди 4 години
За майтап станахме еиииии...едно време в поделението на зъболекаря му викахме,, конския доктор.....
186
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана с двамата заразени в Перник, Годжи нищо не споменава за тях ?
185
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма смисл от паника имаме 10 000 теста за 7 мил души. Тестовете ще стигнат даже и ще останат. има по 5 теста на човек.
184
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо има паника, просто приемете, че ще преболедувате Ковид19 и се сбогувайте с дядо и баби докато можете. и без паника.
183
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как сега Бай *** ще си пие ракията сам...? Ами другите *** от компанията и на тях не им е сладко така с тая карантина и затворени кръчми...Мъка голяма... Заради един мижав ,нищо и никакъв вирус...Пак го лъжат *** ония от Парламента, но този път и целия Свят участва в този заговор. Тежки времена... Друго си беше с чалгата на Слави и салфетките...
182
9
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Щом от Европата са казали, че е страшен, значи е страшен, не е наша работа да разсъждаваме, Европа знае най-добре.
181
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Този вирус е ,като всички други... Това твърди Бай ***.Затова и в момента почти всички граници в Европа са затворени."Великата Европа финансира Хитлер да избие 20 милиона руснаци, а бай *** отказа да се бие в Русия.
180
10
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Централен щаб по тактическо противопоставяне на хремата.Моля нека бъдем единни и сплотени и да изпълняваме заповедите на щаба за борба с хремата. Знаете, ситуацията е трагична - преди два дни почина 83 годишна баба с инсулт, която ако не беше коварната хрема, щеше да доживее до април.Нека всеки се самоопакова с найлон и тиксо и да не мърда от мазето.
179
3
 
8
 
! Отговори
до Истината преди 4 години
Зозо и СТРАНДЖАТА НЯМА ДА ОСТАРЕЯТ!
178
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът е психологическа подготовка за война. Росен Плевнелиев вече е в тренировъчен лагер на НАТО в пълно бойно снаряжение. Затова го няма по медиите.
177
4
 
27
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Държавата е зле, защото народът е ***. Политиците са представителна извадка на населението. Чета безумни коментари и оставам с впечатлението, че на много хора не им пука за старците, за майките и бащите им. Спокойно, утре и вие ще остареете.
176
0
 
16
 
! Отговори
Само за една.. преди 4 години
...седмица повечето сънародници / без мен!/ станаха експерти-вирусолози....Почитания, експерти;)
175
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус е ,като всички други... Това твърди Бай ***. Затова и в момента почти всички граници в Европа са затворени. Затова в Италия има 4000 излекувани и "само"... 3000 починали...Само от този елементарен...вирус...Другите болести не ги броим... Те не съществуват според ***...Просто... срещу *** има световна конспирация и той е убеден в това...Защото е Бай ***...
174
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Броят на починалите общо за сезона не се е увеличил в Италия. Било им е писано да починат от нещо.
173
6
 
5
 
! Отговори
Лош пророк преди 4 години
Има много глумпави хора в тази държава. Над 80% ще са. Тук ще стане по-зле от Италия.
172
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** винаги си мисли , че го лъжат...Явно за момента целият Свят е решил да му направи номер с този вирус...И така, докато един слънчев ден му се случи лично на него...Когато вече е късно да си ...вдигне ocpaните ***...
171
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете най-после колко са случаите на сезонния грип и колко са жертвите от него акто е толкова страшен този корона вирус? Защо се крие тази информация, след като я има в здравното министерство. Двама се разполели от корона, а колко се разболяха днес от другите грипни вируси?
170
3
 
7
 
! Отговори
ddd преди 4 години
Колко от тези случаи са с тежка симптоматика? Колко са в болница и колко на домашно лечение и карантина като собственика на Лудогорец? Ще дадат ли най-после обективна статистика?
169
3
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Ген. майор Мравчо;))), как тъй хлорихиновият фосфат е забранен у нас, а Кирил Домусчиев твърди, че се лекува с него в "София мед" ли как беше...;))) Нима за Кирил Домусчиев не е забранен?