Китай: Спрете да наричате вируса "китайски"

На Запад се чуват гласове за бойкот на китайското производство
26 мар 2020 08:30,
235
Китай: Спрете да наричате вируса "китайски"
Снимка: БГНЕС

След като някои американски политици нарекоха новия коронавирус „китайски вирус" и „ухански вирус", на Запад започнаха да се разпространяват слухове за внасяните от Китай стоки и някои хора вече подстрекават към бойкот на „китайското производство". Това е опит да се опетни Китай и провокират противоречия между него и другите страни, който има скрит замисъл, пишат от радио "Китай".

Още по темата

Всъщност СЗО вече посочи, че новият коронавирус не може да се предаде чрез стоки. Той може да оцелее максимално 72 часа върху пластмасови или стоманени повърхности. Това означава, че при вземане на необходимите мерки за дезинфекция, продуктите няма как да се превърнат в канали за разпространение на вируса.

В момента епидемията е засегнала над 180 страни и района по света. Според логиката на тези американски политици, почти всички стоки по света са заразени с вирус. Ако това е вярно, как ще се справи човечеството с епидемията?

След избухването на епидемията, Китай изпрати спешни медицински материали на Пакистан, Иран, Южна Корея, Япония, Италия и Африканската лига, задоволявайки вътрешното търсене за борбата с вируса. Както каза говорителят на китайското Външно министерство, ако се страхувате, че „китайските продукти носят вируси", по-добре не носете маските, защитните облекла и не използвате вентилаторите, внесени от Китай. Много страни искат да купят вентилатори веднага от Китай. „Ние имаме десет хиляди поръчки за вентилатори", заяви мениджърът на една пекинска медицинска компания.

Днес председателят Си Дзинпин се очаква да се включи във видеоконференция на високо равнище между лидерите на Г-20 за справянето с новия коронавирус. С това Китай се надява да съдейства за общата борба на международната общност с епидемията, да усъвършенства глобалното здравно управление, както и да намали влиянието на епидемията върху световната икономика. Пред общия враг, сътрудничеството е единственият избор на човечеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КокиСамо дето в демокрациите има механизми за преследване на такива. В Комунизма и Господ не може да ти помогне срещу ПАРТИЯТА. Има и други неща като Белене, но сигурно си малък и не си и чувал.
75
1
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Как я докара смъртността до 1 процент не знам, но при 400к заразени 20к са умрели. Отделно при оцелелите се забелязват тъмни петна на белите дробове , които може и да са ракови образования.още не е доказано, ще се види в бъдеще. Според доста вирусолози се очаква около 70 процента от населението да се заразят ти ги сметни колко са
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евтиното много често излиза по-скъпо! Правете си изводите.
73
4
 
14
 
! Отговори
смок преди 4 години
"Ухански" става ли?
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕльоменатНе разбираш и от икономика. На теб не ти продават на разликата между производствените разходи между продукт поризведен в Китай и в Япония. Разликата е горе долу .... почти никаква. Един МакБук произведен в САЩ и в Китай му е никаква разликата в цената: и двата са с премиумни цени: тва яде само от горницата на Епъл, т.е.пречи им да се разразстват безконтролно, което може да се каже, че също е добре.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КокиКапитализъм няма никъде, това на което му викат така всъщност е корпоратизъм, и е отрова за капитализма.Както няма и демокрация, за която са нужни достатъчно интелигентни хора да се саморъководят, това което имаме е фарс и подигравка - слабоумни избират между това от коя кофа да ядат фшкии...
70
2
 
11
 
! Отговори
Е какъв е преди 4 години
Глобален да му казваме..Аааааааааа.Спрете да ядете животни ве
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицМи, аз отдавна съм спрял, и не съм видял да има лоши последици за мен. Обаче качеството струва пари, и някои хора не могат да си го позволят. Иначе пишеш под статия дето китайците им треперят мартинките това да не се случи, тъй че ....
68
10
 
6
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Идеята да не се купуват китайски стоки е добра , но.... Има едно голямо НО. Ако си купуваш телевизор на известна марка сглобка в Китай , където бачкат за 300 долара ще ти е примерно 600 лева. Същият , ако е сглобка Япония , където бачкат за 3000 долара ще ти е 3000 лева.Ти навит ли си да плащаш 5 пъти повече за един телевизор примерно? И не е само това. Всеки уред ще ти е на цена х5 , защото няма да е правен в Китай.
67
3
 
6
 
! Отговори
Коки преди 4 години
До Анонимен 77Много са ми интересни тези коментари, които всичко свързват с комунизъм, а в демократичните държави не се краде изобщо, само където там се краде повече, Гърция фалира, Италия и Испания са на път, явно и там комунисти работят. Между капитализма и комунизма няма разлика, елита си краде и на двете места, а го духааааттт масите.
66
0
 
6
 
! Отговори
До Ельоменат преди 4 години
Според логиката ми, Китай изнася не само маски, а според последните изследвания, вирусът се задържа върху материи и повърхности много повече от 7 дни... Представете си, за да достигне заразата сегашните мащабни размери, кога е започнала. Истината е, че е започнала много по-рано от октомври 2019'
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"след вирусчето идва мега кризата, и за нея ще трябват ПАЧКИ. ПАЧКИ"Пачките не стават за ядене, и са крайно неефективни като гориво. Ако няма здрави хора да работят, пачките не значат нищо.
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕльоменатМи ельоменат си: смъртността на вируса ще се окаже че е около 1%. Доволно хора да им трябват ПАЧКИ. А капиталистите се борят за всеки живот, даже приемат безполезна помощ от Раша, белким с нещо помогне. Виж комунистите в Раша и другаде никога (не само сега) не са разбирали цената на човешкия живот, поради което винаги са си "решавали" проблемите като са похабявали такъв. Така стана и сега с техните половинчати мерки едва сега, след всички останали и отказ да обявят ситуацията там.
63
6
 
6
 
! Отговори
Гинирал гожи преди 4 години
Къф китайски вирус бе, тв ***. Това си е грипче. Кихаш, пърцаш и си като нов. Казах ви го по телевизията още на 29.02.
62
4
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 77Ами нека спрат,да видим какъв ще бъде резултатът.
61
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напъните на американско финансираните да се опитват да го изкарат че е китайски само потвърждава че е пуснат нарочно от ония задокеански "филантропи". Само че не очакваха да се върне, видиш ли китайците не са open society и само китайци щели да *** докато не им паднат границите и стените. Е да ама не.
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама ако официалната версия е вярна, какво ли е да знаеш, че си убил хиляди хора и си скапал световната икономика само защото лично ти си ял нещо гадно?
59
4
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Ще ти трябват пачки ако има кой да ги харчи. Проблемът сега е да останат живи хора , а не да се гарантират пари за след вируса. Пари няма да ти трябват ако те закопаят преждевременно нали? Така и не го разбраха това капиталистите. С пари здраве не се купува
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"пишат от радио "Китай"."- пишат. радио. пишат. радио.
57
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩирлицАко Европа и САЩ спрат да потребяват китайски стоки ще занулят китайската икономика за нула време. Кийтайците се самозабравиха от крадене: като всяка комунистическа диктатура: никакво признаване на интелектуалната собственост, държавен рекет, пртиен терор и пр.