ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация

До този момент посланията не са стигнали до по-голяма публика
1 апр 2020 13:32, Ния Христова
151
 ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация
Снимка: БГНЕС
Китай и Русия продължават да използват глобалната криза с коронавируса, за да разпространяват фалшиви новини, според последния доклад на екипа на Европейската служба за външно действие, който работи в тази сфера, пише днес "Политико", цитиран от БНР. 
 
Дейността на екипа "Ийст Стратком" включва развенчаване на фалшиви новини, които идват от Русия. Те посочват, че има над 150 случая на прокремълска дезинформация, която е свързана с глобалната здравна криза. Сред тях има и твърдения, че ЕС е на ръба на колапс заради непохватна реакция на правителствата относно COVID-19.
 
Руски медии като РТ и Спутник популязират методиката и подчертават, че Кремъл е бил по-добре подготвен от западните си партньори. Също така, че някои от правителствата в ЕС са приветствали помощ, която е предоставена от Москва и Пекин.  
Още по темата
 
До този момент подобни послания и новини не са стигнали до по-голяма публика. Предимно си остават между добре настроени граждани към Русия и Китай, в частност в страни като Италия, Испания и Гърция.
 
И Москва, и Пекин отричат тези обвинения. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
...и за Хирошима,Фукушима,ебола,луда крава,и всичката гадост, която иде от запад.
78
2
 
5
 
! Отговори
Добро! преди 4 години
До Анонимен"Принца е добре защитен срещу корона, 71 години чака и още не я е хванал"ХА ха ! Роди се хубав виц!
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Мислиш ли, че не са ваксинирали собственото си население?"Явно не са, щото ваксинацията струва пари . Там се грижат за капитала а не за хората.
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принца е добре защитен срещу корона 71 години чака и още не я е хванал путин да му мисли че освен петолъчки друго не е виждал
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами 74 ваксината БЦЖ е измислена през 1921-ва в САЩ. Мислиш ли, че не са ваксинирали собственото си население?
74
3
 
5
 
! Отговори
Защо няма преди 4 години
Аргументи,които евентуално да оборят тези руски тези,а те просто са заклеймени,независимо,че не ЮЕС Еърофрс и ЮЕС Арми,както и военновъздушните сили и армиите на другите Натовски страни пращат самолети с помощи,респиратори и лекари в Русия и Китай,а Русия и Китай ги пращат на Италия,САЩ и други страни!?Това не показва ли,че Русия и Китай се справят по-добре със заразата,още повече,че Щатите не помагат дори на Европа,а Чехите крадат помощ за Италия!
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е благодарност - Русия и Китай изпращат помощи за ЕС и САЩ, а те продължават да плюят...
72
1
 
3
 
! Отговори
Хили лайкли преди 4 години
То и ингилиския прмиер цър.вул оздравя за два дни, както принцчето на мама - та Путин да не мине за два дни!
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия няма никаква вина. но тези малките жълтурчета те са главният виновник
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** верно никой не го е виждал от няколко дни
69
2
 
7
 
! Отговори
Европейски лидери преди 4 години
.... такива няма. Ако имаше Европа щеше да е супер силата в момента, нямаше да правят геноцид над собственото си население, нямаше да бъдат на каишка вързани нито към американците, нито към комунисти. България има повече история от Русия, а сме една васалска фалирала държавица. Ние винаги сме били фактор и затова ни сравниха със земята. Германците също бяха свалени, защото за едни 100 години дръпнаха повече от целият свят взети заедно. Да не говорим, че Германия още са окупирани от САЩ.
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, успокойте топката. Не карантината спаси китайците, а задължителната ваксина против туберкулоза БЦЖ на населението. Такава няма в зап. държави. Убеден съм в това.Така че, който го измисли е бил или голям гений или просто късметлия.
67
2
 
7
 
! Отговори
Фейк нюз преди 4 години
До Мръсното МайчеЧетеш украински новини - на тия ли верваш те са като нашите от 90-те стил една баба каза...
66
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай си блатото поручик че масква вече чумаво място Над 2000 заразени само там ...ама гнома не му стиска да обяви карантина ..
65
13
 
2
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Във руските СМИ говорят усилено, че бащицата няма да го бъде и за това Шойгу е окупирал сторлицата та като малкият *** се яви пред създателят си за да отговаря за греховете си той да поеме кормилото на властта. Там заболелите са вече над милион.
64
4
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Мисля, че евробюрократите в Брюксел започват да се отдалечават от нуждите на отделните държави.Не бяха в състояние да помогнат на Италия, но сега се събраха да оплюят Русия.В същото време премиера Конти благодари на Русия.Смешници...Затова в Италия има предложение за излизане от ЕС
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, руснаците вероятно са знаели, че ваксинацията с БЦЖ снижава нивото на заразяване с вируса. Коркапан за антиваксерите на запад.
62
15
 
6
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
То щото рашките са били много подготвени та за това и малкиа *** в момента е болен. Заразил се е при бутафорното си посещение в някакъв родилен дом дето го изкараха, че е инфекциозна болница. Заразил го е главния лекар Проценко щото са контактували когато *** е бил без американският си скафандър. Не е много ясно кой кого е заразил ама в момента *** офейка във Валдай. От една седмица не се чува и вижда а в масква има танкове и БТР и 135 хил. армия за да му пазят трона. Май, май преврат ще има.
61
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички марксисти напълниха гащите Там където няма комунисти вируса е най слаб ФАКТ
60
1
 
10
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Също така, че някои от правителствата в ЕС са приветствали помощ, която е предоставена от Москва и Пекин.Това ако ЕС е казал че не е вярно, спешно трябва да се търсят психиатри в ЕС.