Магазините затворени, масово се търсят нови наематели за търговските обекти

Ще издържи ли бизнесът във финансовата и икономическа криза?
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След паниката от заразата от COVID-19 основното притеснение на хората се оказа финансовата и икономическата криза, която дойде заедно с въвеждането на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.
Още по темата
Броят на безработните рязко скочи, магазините хлопнаха врати, работодателите пускат в платен или неплатен отпуск служителите си.

В София масово собствениците на търговски обекти търсят нови наематели дори и в центъра, където винаги търсенето и предлагането на стоки и услуги е било голямо.

Сега обаче улиците са пусти, клиенти няма, а забраната за отваряне на магазини, с изключение на тези за хранителните стоки и дрогериите, ще остане в сила края на извънредното положение, което с решение на парламента се очаква да бъде удължено до 13 май.

Ще издържи ли бизнесът на кризата? Този въпрос остава без отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
26
 
! Отговори
Брокерче преди 4 години
ГЛАДЕН СЪМ !!! ДАЙТЕ ДА ЯМ !!! ОБЕЩАВАМ - ВЕЧЕ НЯМА ДА ЛЪЖА !!!
122
2
 
42
 
! Отговори
Щастлив преди 4 години
Цялата къщичка от карти ще рухне.Много се радвам, че спекулантите ще трябва да си впрегнат сивото, за да имат доходи.Цялата икономика в БГ се крепи на спекуланти, несъздаващи реален продукт.
121
2
 
32
 
! Отговори
Бегане му е мам.. преди 4 години
Всички ора от провинцията да си одат на село и като запретнат ръкави и копай копай.Готвачи, келнери,брокери,целия бранш на село.Гъзарите със скъпите заведения ще фалират ,няма да има кой да евават с минимални осигуровки, и мижави надници.
120
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
моят магазин е под пазарния наем-хранителен.не е затварял и вчера наемателят ми искаше 50% намаление на наема.рекетьор.
119
0
 
25
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Без пари ли ги отдават под наем? в тази държава най-сигрен, безрисков, висок доход /дори може да го определим като пасивен - не се преработват/ е да си депутат или министър- леж и яж!
118
5
 
20
 
! Отговори
ЛАЗО преди 4 години
Няма страшно!Май месец всички ще са принудително отворени и пълни с наематели!Гладния ще си свърши работата,но без сития!
117
1
 
18
 
! Отговори
До шишкебапа преди 4 години
Дебелия, за тебе живота очевидно е само плюскане и лежане. На плаж няма да отидеш, защото стоте метра от паркинга до пясъка са ти уморителни. Слънцето го понасяш тежко. А онзи "супер-Казанова" Митьо Пищова всички го видяхме, как дреме на коккурс за красота. Та очевидно и за онази работа не ставаш!
116
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-50, а ти гледай бнт,тази вечер,ще дават българския филм, "селянинът с колелото",а утре вечер, "Преброяването на дивите зайци"
115
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-108,а твоя борисоф,какво работи,цял ден развява крачоли,и се прави че работи,от много работа,не му остава време,за някое мачле,или за няколко сета тенис.
114
6
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ще ви кажа какво ще се случи ако някога карантината свърши. Стотици хиляди останаха без работа и доходи. Много от тези магазини няма да имат клинти с години. Единствените що годе печеливши и то на половина ще са хранителните магазиниНо те няма да работят с пълният си капацитет щото беден народ пазарува само най неоходимото. Стагнацията щее толкова голяма че ще продължи с години. За възстановяването и поне наполовина ще са необходими години. Вие сте зависими от еврогея а те са в пълен фалит.
113
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
може да увеличат цените сигурно ще им върже?
112
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 122В момента никой нищо не купува и дълго ще бъде така, освен хранителни и фармацевтични продукти. Това води до дефлация, което е по-страшно от инфлация.
111
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бегом на село да копате,тарикатлъка свърши!
110
11
 
28
 
! Отговори
Дебел реститут преди 4 години
При една хубава инфлация от шампанско и калмари ще мина на парцуца с кюфтета.След 2 години ако още не сме се оправили може да продам малко злато или някой имот. Макар и на загуба пак ще живея ако не нашироко то поне спокойно и доволно.Ти да му мислиш какво ще ядеш след 2 седмици не ме мисли мен след 2 години :)Е, ако се разболея може и да не съм жив след 2 г, ама ще легна и ще умра веднъж, а бедняка умира всеки ден!
109
1
 
49
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Един въпрос към собствениците на тези празни магазини .... Довечера ще пляскате ли по терасите?
108
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покупателната способност на парите е относително понятие. Ай да ти видим спестяванията при една хубава инфлацийка
107
1
 
23
 
! Отговори
DaDa преди 4 години
До 117. Да бе, ще ти повярвам че не ти пука. Защо слагате тогава табели че се дава под наем. Да стои празно, като е по-хубаво за вас! Магазини има бол, хората ще си намерят къде да идат.
106
5
 
21
 
! Отговори
CC преди 4 години
До Дебел реститут. А като минат 2 те години така хубаво ще ти запука на черупката, че направо на парчета ще стане. Ей такива дебелокожи надувки духат най-горещата супа!
105
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всички, които са се загрижили за наемодателите-не ни мислете!По-добре помещенията ни да са празни отколкото да се трупат неплатени сметки за ток, вода и т. н. Мислете за стокита на тези, които напускат, защото ще бъде непродадени и за продавачите, които ще бъдат на борсата.Ние ще живеем от резерви ако ме разбирате.После... ще видим.
104
46
 
4
 
! Отговори
Дебел реститут преди 4 години
Пука ми на черупката. Имам пари да живея нашироко до края на годината. Като казвам нашироко имам предвид половината година да живея в 4 и 5* хотели в световните курорти.Сега пия оригинално френско шампанско и се разхождам в градината. Като изгрее слънце ще си напълня гумения басейн и ще си пека тумбака.Ако ще и 2 години да нямам наематели не си давам имота без пари! Имам пари за 2 години напред!