Най-трудният сезон за Слънчака, само 10% от хотелите ще отворят

От бранша очакват 80% по-малко туристи да посетят страната ни
90
Най-трудният сезон за Слънчака, само 10% от хотелите ще отворят
Снимка: БГНЕС

Eдва 10% от хотелите в най-големия курортен комплекс по Черноморието ни - "Слънчев бряг" ще отворят този сезон. Това е прогнозата на бранша. Новите правила на работа, липсата на информация кога ще започнат чартърните полети и какви туристи ще пристигнат са част от причините. Неизвестните пред туристическия сезон са много, което прави риска неоправдан, коментират хотелиери.

Още по темата

Необичайна за месец май е картината по Южното Черноморие. По това време други години курортните градчета са в трескава подготовка за сезона, а първите туристи вече се разхождат край морето.

В Равда хотели, заведенията и търговски обекти не работят. Улиците са пусти, а градчето- призрачно. В Несебър е малко по-оживено, но и там не се виждат отворени ресторанти и хотели. Част от търговските обекти, обаче работят.

Други пък се подготвят за сезона.

На курортния комплекс "Слънчев бряг" му предстои най-трудният летен сезон за изминалите 61 години от основаването му, каза хотелиерът и председател на Българската асоциация на собствениците в туризма Героги Николчев пред БНР.

Той не очаква след отварянето на границите ни с Румъния и Гърция да дойдат много туристи в "Слънчев бряг" и хотелът му няма да отвори.

Още много неизяснени въпроси остават пред сезона, каза председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов, след срещата с министъра на туризма Николина Ангелкова в края на миналата седмица. Той потвърди прогнозата си, че 80% по-малко туристи ще посетят страната ни тази година в сравнение с миналата.

В момента летище Бургас обслужва само дестинацията Лондон Лутън, 2 пъти в седмицата. Първият неотменен полет, който е планиран и присъства на летищното разписание на България Ер, е с направление Бургас – Москва на 31-ви май. За чартърни полети в момента не могат да бъдат предоставени данни, заявиха от морската аерогара.

Затворени ресторанти и хотели и десетки закрити търговски обекти ги очаква туристите този сезон в една от най-посещаваните летни дестинации по морето - община Несебър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
17
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 3 години
Фактите са, че големите оператори си разпродават местата в самолетите доста успешно и проста проверка от моя страна като потребител сочи, че в един друг курорт на север от Варна, много от хотелите нямат места да си взема ваканционен апартамент на първа линия за седмица. Новините за кризисен сезон за мит и лъжа, хората са като изтървани след 2-3 месеца у дома. Търси се сензация, а сензация няма. Обичайните туристи ще са тук.Повече работа за трансферните таксита, щото автобусите не спират...
36
0
 
22
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 3 години
То и да не работи 100%, слънчев бряг не е български морски курорт. Тази купчина от пропукани бетонни стени и асфалт, върху най хубавата пясъчна ивица и дюни на България просто полека лека ще се превърне в бунище. Кой кярнал кинти, кярнал до сега.
35
0
 
27
 
! Отговори
tony 70 преди 3 години
Този курорт дано последва съдбата на Полиграфическият комбинат на Цариградско шосе.Първо гадните хотели после кръчмите. И поздрави на месните жители - Весели селяни гъсто населени.Поздрави от синьото море ! Ако го помните Слънщайи скапани!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги поредната неграмотност отклонява коментариите от темата на новината.
33
1
 
34
 
! Отговори
странно преди 3 години
Не знам защо журналисти използват махленското име " Слънчака" .Не знам защо , като се появи някоя простотия , много хора бързат да я припознаят
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то и аз тая година няма да дойда от Германия за да си карам отпуската в България. На чужденците бутат аванта да дойдат на курорт за 1 седмица без карантина. А за нас българите дето живеем в чужбина не важи. щели да ме сложат 2 седмици на карантина. Баси дискриминацията.Стойте гладни. Ще си давам парите в Гърция или Италия.
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Каменяка как е? /Камен бряг/А в Царевичака?....... /Царево/
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важно, дреме ми за мутрите и техните покровители с хотели и заведения по морето. Пълен Бойкот слрдващите поне 10 г.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме брига.
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е "Слънчака"?!
27
10
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе важното е Веско да отвори Бедрум:):):):)За хотелите ме боли фара,имам апартамент в Несебър:):):):)
26
0
 
34
 
! Отговори
Геш преди 3 години
Да съберем малко капачки и да помогнем на Милен Велчев Ветко Арабаджиев братя Диневи Иван Костов че те горките ще им фалират хотелчетата !!!
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ми дреме ни за слънчаци разни мънчаци и тъка нататика. Не ми са къпе у отходна канализация
24
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля ви се :).. Слънчев бряг е толкова курорт, колкото и студентски град е студентски. Това място е превърнато в бардак..
23
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересува кой ще отвори и кой- не. И без това 10% от хотелите декларират реалните си приходи. Нещо като работещите- масово заплати в плик. Пука ми и за хората със заплати в плик- нека тънат в мизерия, сами са си го изградили, както и за хотели и бизнеси с оборот под масата. Не носят нищо на хазната.
22
1
 
19
 
! Отговори
Промяна преди 3 години
Какво ревете , бе? А какво да каже Испания-горката? Не разбрахте, че тази година ще е трудна за цял свят.Аман от ревльовци.,,Големите и хубавите" ви ,,хотели" и ,,ресторанти".....Ами подгответе се, не само се оплакване....Търсете най -рационалното.....
21
1
 
24
 
! Отговори
Една добра идея преди 3 години
Трябваше да направят Слънчака карантинен курорт само за англичани(и без това са най-много).Два реда ограда с бодлива тел,конвой от аерогарата и никакво напускане на обекта до края на почивката.То и без това не ги интересува друго,освен алкохол и наркотици.Остава проблема с обслужващия персонал и проститутките,ама ще се измисли нещо-може да е само от прекарали вируса,примерно.
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер ще е ако затворят всички за 2-3 години, да се поизчисти морето от тая ***
19
0
 
25
 
! Отговори
Слънчака преди 3 години
какво журналистическо ниво!!!! 111 място в света и спирам до тук!!!
18
0
 
14
 
! Отговори
V преди 3 години
А българия еар ??? Май и хвърчилата ще са на земята ;) Тамън да продадат днес бг ;)