Ще спасят ли британците туризма ни в Слънчев бряг?

Те са в топ 4 на световната класация със заразени от коронавируса
Обновена: 21 май 2020 13:19 | 21 май 2020 12:42, Петя Славова
43
Ще спасят ли британците туризма ни в Слънчев бряг?
Снимка: БГНЕС

Все още е празен най-големият ни морски курорт Слънчев бряг, който по традиция отваря сред първите сезона. Повечето хотели посочват, че на 10 юни биха могли да отворят врати за туристи. По предварителни данни едва около 5-10% от хотелите в комплекса са започнали подготовка, а другите чакат. Обикновено британските туристи са сред първите, които идват през лятото у нас.

Според Малина Стратиева - хотелиер, два са факторите, които влияят на пътуванията - това са страхът и икономическото положение. "Да посрещнем младежите при тези условия на работа на хотелите е просто немислимо, тъй като едва ли са толкова много любителите на нестандатните почивки, за да дойдат и да не са в компания", коментира тя пред bTV.

Малина Стратиева обясни още, че туроператорите са преустановили полетите от Великобритания до 30 юни, така че даже и да започнат на 1 юли, както се предполага, вероятно ще има 15-20% заетост на хотелите около 15 ѝли.
"Малко хотели на територията на Слънчев бряг биха си позволили лукса да работят при тези условия", смята Стратиева.

"Все още нямаме точна информация кога започват чартърните полети, както и точен лист с резервациите, които ще останат", обясни и Стойка Терзиева - представител на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

По думите й, притесненията са, че дори и да започне сезонът, при това положение, че останат много малък брой от резервациите, които досега са записани, хотелите тепърва ще си направят точна преценка дали да отворят въобще.

Още по темата

Дали ще бъде икономически изгодно да работят, а разходите им ще се повишат и заради новите изисквания за дезинфекция и почистване. Това са въпроси, които стоят пред хотелите", посочи Терзиева.

Според нея колкото по-рано се получи точната справка от туроператорите за началото на техните чартърни полети, толкова по-лесно ще бъде да се подготвят хотелите.

Георги Николчев от Българската асоциация на собствениците в туризма, припомни, че британците в момента са в Топ 4 на световната класация със заразени от корованирус. Това е един риск, както за България, така и за всички, които посещават българските курорти, отбеляза той.

"Песимистичен съм, че британските туристи ще посетят това лято нашето Черноморие. Надяваме се на германци за този сезон, но и там нещата са доста сериозни", каза още Георги Николчев.

Днес започва озеленяване, както и ремонт на алеите и инфраструктурата в курорта Слънчев бряг. В началото на май обещанието на правителството за безплатни чадъри и шезлонги на плажовете привлече вниманието на британските медии. Таблоидът "Сън" изчисли, че премахването на таксите ще спести около 140 паунда на семейство при едноседмична почивка на българското Черноморие.

Изданието припомни, че Слънчев бряг е предпочитан за лятна ваканция от британците, заради ниските за тях цени.

В нова публикация от вторник, давайки съвети на мечтаещите за ваканция британци, изданието припомня, че те ще могат да се върнат в "българския Слънчев бряг" веднага след като през юли страната отслаби мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не по скоро ще го ос.......рат.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 10 сутринта надрусани и пияни. Не мерси. Не ги искаме британците
29
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Това не е туризъм, а мутротуризъм. Разни мутродемократи презастроиха и бетонираха някога хубавото ни Черноморие, а сега искат ние да ги спасяваме. Как пък не.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризъм НЯМА ДА ИМА, така, че няма какво да се спасява.
27
2
 
5
 
! Отговори
Олелеее преди 3 години
Ама моля ви недейте.. !
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха, ха,ха,хааааааааа 28Търсиш си белята готин...ще те целуват студен!..........Махни Кортаната (Telemetry) от регистъра че те издава като щраъс! :))))))))) Ама че тъъпички БКП-тата! :)))))))))))
25
1
 
17
 
! Отговори
Гларуса преди 3 години
Тази година ще е може би най слаба за мутрите от 30г. насам.Покрай Короната, дори психичноболните и зависими чужденци няма да дойдат на бетономорието.Все пак да не се сърдят мутрите, това им беше таргета дълги години.Ако бяха по умни, щяха да предложат условия с по малко бетон и повече природа, както и да предлагат намаление за българските туристи.После искате българите да ви спасяват сезона, що ги изгонихте през всичките тези години.
24
5
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Който търси--намира!Търсиш си белята готин...ще те целуват студен!
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26Много си смел като си анонимен,дай адрес ако ти стиска....... Търсиш ли майчина пъчъ? :)))))) Българските лаййнювве от БКП-Турбо_Лаяннярия сте смели само в сънища и легенди! :)))))))))) И като за капак, не сте "никак" анонимни за моито скромни възможности!:))))))))))))))
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много си смел като си анонимен,дай адрес ако ти стиска
21
4
 
3
 
! Отговори
Ела , бе готин от 21 преди 3 години
Ела , да ми смениш физиономията , ама след като ти пусна едно хапче в корема , гдето няма да ти го понесе...ха,ха,хаааааааа..Щеш ли..??!
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още едно Банско, ама през лятото, на морето...
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Имаш ли смелост да си дадеш адреса да дойда да ти сменя физиономията?
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британските граждани получиха по £4,000 безвъзмездна помощ от правителството си. Могат да си позволят да отидат и на по-хубави места от Сл.Бряг.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13 и 15Колега що не се разкараш някъде с тъпите си мнения.От известно време само ..ираш форума с комплексирани коментари.Ти имаш много сериозен проблем,*** на лекар
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година сезон няма да има. Догодина не е ясно изобщо. Сега е време да бутнем всички хотели постоени на по-малко от 200 метра от морето. Фалит, изкупуване от държавата на ниска цена и събаряне.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14...защото няма нормален, който да работи за смешни пари........Това е основната причина а не англичаните! Знаем че е адски трудно на повечето български пипар-ганнювве да стигнат изводите на обикновената човешка логика! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно собствениците на хотели лично ще обслужват английските пияндурници, защото няма нормален, който да работи за смешни пари сред потенциални носители на зараза.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРАЖДАНИН 10НЕ ГИ ИСКАМЕ ПИЯНИТЕ, ДРОГИРАНИ И ЗАРАЗНИ БРИТАНЦИ!!! ТАЗИ ГОДИНА Е МНОГО РИСКОВАНО ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ! ЗАТВОРЕТЕ ГРАНИЦИТЕ ЗА ТАЯ ***!!!Англичаните на дали ще желаят да бъдат обслужвани от българските хронични арпаджик-ганнюввеее и компир-говвнюювеее от държавата БКП-Турбо-Лаяянняррия! :))))))))))))
12
2
 
12
 
! Отговори
жестоко... преди 3 години
А , след тия "британци " по морето ---кой ще спасява българите от "ковид-19" , *** жираф такъв...?!