Няма как българите да спасят туризма у нас, не заместват 6 млн. чужденци

След летния и зимният сезон е застрашен от провал
113
Няма как българите да спасят туризма у нас, не заместват 6 млн. чужденци
Снимка: БГНЕС

Химера е да си мислим, че българите можем да заместим 6 млн. туристи, които посещават и зимните ни курорти, като се има предвид, че и зимният сезон е застрашен". Това каза проф. Георги Рачев, зам. -председател на Българската асоциация на туристическите агенции по БНТ.

Още по темата
Според него светът не е бил изправен пред такава икономическа ситуация.

"Няма такъв сезон откакто има туризъм в България. Срутването е катастрофално, но българите направиха каквото можаха - Черноморието се радва на български туристи", каза още той, но уточни, че сезонът няма да продължи до края на септември.

"Няма ги англичаните, руснаците, германците са десетки пъти по-малко и това са по официални данни до края на юни, а юли и август е върхът на сезона", каза още той.

По думите му дори и Гърция в момента отчита катастрофален сезон.

"Целият туризъм е засегнат. Това е стопанска дейност и всеки е прав да започне бизнес или да го отложи", обясни той.

"Министър Марияна Николова спечели една малка победа, когато Германия извади Варна от червения списък", каза още той и обясни, че преекспонирания страх от коронавируса е в основата на отказите от пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДА ЗАЩОТО СЕЗОН ОТ 1 МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА С БЪЛГАРИ ОТ ПЛЕВЕН И СТАРА ЗАГОРА И РОМИ ОТ СЛИВЕН И РУСЕ НЯМА КАК ДА НЕ СИ НА МИНУС...А ГОДИНАТА Е 12 МЕСЕЦА НАЛИ?
53
13
 
7
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Има само един хубав хотел на Черноморието. RIU Св. Влас. Всичко друго е компромис. Да, скъп е, да българи не ходят. Но получаваш толкова много за парите си. Та в БГ само там или никъде, най- добре никъде. Времената се промениха, мутротуризма ни си остана мутротуризъм и така всяка мутра си има хотел и ще си се шири там с охрана и компаньонки. И така до края на света.
52
1
 
18
 
! Отговори
.!. преди 3 години
А задали ли сте си въпроса дали въобще български турист иска да стъпи на морето "ни"!? Щото и това е мнооого важен въпрос! И да попитам колко от туристите чуждестранните са семейства? Щото чини ми се тука идат само пияндурници и наркомани! Е идат и такива дето търсят секс туризъм ама за там требе а опънем де що има девойка в министерства и прочие *** и пак няма да стигнем Тайланд! Та земете си отговорете на тия въпроси и после а почнем да рушим бетона дето 30г се излива като река!!!!
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До BGNАМИ ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ЩЕ Е ПЪЛНО НАЛИ ВАУЧЕРИТЕ НА АНГЕЛКОВА,МАРИЯНА,ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И КАРАКАЧАНОВ ОТИДОХА В РОМСКИТЕ МАХАЛИ ЗА ПОДКУП И ПОДКРЕПА НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ МАРТ 2021 Г.ВИЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ? А РЕДОВИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ БЛИЖЕ РАНИ И СЕ ЧУДИ КОЙ ПЪТ ХВАНЕ,ДОКАТО РОМИТЕ СЕ ПЛАЦИАКТ БАРАБАР С НЕМСКИТЕ БАБИЧКИ В 5 ЗВЕЗДНИТЕ ХОТЕЛИ.
50
2
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аре бе няма ли някой направо да излезне и да съобщи,че България е блато:):):)
49
2
 
10
 
! Отговори
Мутраген преди 3 години
Ама как така не щат да ходят у мойте хотели!?!?!?!? Аз петнаесе хотела сам дигнал, и секи дет се оплакваше го пребих, да не ми разваля репетацията! Идвайте тука да ни ви прибия и вазе!!!1!
48
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не е засегната от вируса, там никой не е загубил работата си и ходят на почивки както преди, само че сега ходят в Турция, рекорден брой руски туристи. А ние лаем срещу Русия и четем декларации в парламента че Русия започнала ВСВ, а от ресторантите собствениците гонят туристи защото са руснаци, не искали руснаци за клиенти,
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам двама колеги, дето са от черноморски градове бе, Тонка. Ти си гледай камери колкото си искаш, ама техните роднини там са писнали. Тази година сезон реално все едно не е имало. Всичко е леш. Лятото добре, ама зимата кво прайм?
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като няма икономика и индустрия, туризма ще се спасява, поне от там нещо да капе, хем да има милиони за собсвениците на хотели и плажове и кръчми, хем да има и трохи за работещите в туризма да свържат двата края да оцелеят да не гладуват. Нормално е при демокрацията, не може всички да са равни.
45
1
 
21
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Ние не искаме да ходим в тази дупка. Гадни хотели отвратително обслужване. Държат се с теб все едно си длъжен. Разбира се има изключения в най- високия ценови клас. Всичко надолу е леш, сътворен мутрособственик, любовница интериорна дизайнерка и клети хорица назначени набързо на 500 лв. +храна и нощувки. Гадничка яхния се е получила и нагарча и все повече ще нагарча. Влезте да видите хиляди хотели се продават, повече от апартаменти. Накрая ще станат на приюти за кучета, котки и прилепи.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТЕ ВМРО И НФСБ ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА РЕДОВНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 ФОКУСИРАЙКИ СЕ ВЪРХУ РОМСКАТА ОБЩНОСТ ИЗПРАЩАЙКИ Я НА 5 ЗВЕЗДНА ПОЧИВКА ПО МОРЕТО СЛЕД ДЪЛГО И ИЗТОЩИТЕЛНО МААНЕ НА КЮЧЕЦИ В МАХАЛАТА.ЗА СМЕТКА РАЗБИРА СЕ НА ТЪПИЯ И *** ДАНЪКОПЛАТЕЦ,КОЙТО СЕ ЧУДИ ОТКЪДЕ ДА СПЕСТИ.
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българинът го интересува легло,плаж и вечерта чалга заведение да разпуска...но туризмът не е само ядене и спане.българският турист може да покрие максимум месец и половина сезон и то в хотели,които крият обороти и всячески се опитват да избягат от данъци.големите пари идват от международния туризъм и не се ли завърнат западняците и руснаците забрави за сезон изобщо.аз работя към една международна туристическа компания-не можете да си представите какви огромни данъци е платила миналата година
42
8
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Хайде да залагаме отсега колко хора за еднократа употреба ше могат да изкарат на чудовищния,национален протест за оставка на правителството и Гешев на 2 Септември,Али Баба,Фигуранта,Мая,Бойкикев,Триото,Боец,Гъзец,Възраждане и последния да затвори вратата:):):)Аз залагам за някъде от 8 до 10 000 в цяла България:):):)
41
0
 
29
 
! Отговори
мхм преди 3 години
няма има някой вярваш, че някога по българското черноморие е имало 6 милиона чужденци? само на хартия и само за да се изперат пари. Така легално хотелите перат пари, ктао си пишат туристи, които не съществуват, плащат 9% данък и готово, чисти и изпрани пари. Защо мислите слунчев бряг има над 2000 хотела?
40
0
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
със 12 лева кебапчето го заместват доста добре !
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаНе ни пука дали е пълно Южното Черноморие със селяци,интересуват ни пормените в конституцията. Дайте статия за тъпите предложения на вмро и нфсб.
38
0
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Докато си позволяват да слагат даляни по плажовете и докато презастрояват Черноморието ни, морски туризъм няма да има!За това се казва "морски" защото е свързан с морски атракции и морето. Ако иска някой ексклузивен хотел да ходи в Дубай! Ама и там съчетават хотелите с атракции, а пък тук са само първите!
37
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Обяснете го на простите мутри по бетономорието. Много станаха маймуните на бреговата ивица, много цапат и няма достатъчно ходещи портфейли за всичките мутри. Да почва естествения подбор - един вид санитарна сеч.
36
0
 
17
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Тази година вместо море - река Арда, яз Кърджали, яз. Студен кладенец. По два-три дни в хотел, къща за кости. Чист въздух, прясна риба. Беше много добре.
35
5
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Да оставим моето мнение на страна:):):)Е сега си пуснете камерата Онлайн от Атлиман Китен и ще забележите,че от 500 чадъра и 1000 шезлонга няма нито един свободен:):):)Камерите не лъжат,всичко в момента е фраш и то е така цяло лято:):):)Единствено Ковида спря чуждите туристи на Север:):):)Не знам Мутроморие лие,Кафевоморие ли е или Бетономорие но това Лято на Юг е по-силно от миналото:):):)Пак казвам с три натискания на клавишите може да го проверите сами:):):):)