Компенсация: Румънци изместиха западняците по Северното Черноморие

Избират дълъг уикенд и съчетават със СПА процедури
21 авг 2020 09:22, Анисия Иванова
33
Компенсация: Румънци изместиха западняците по Северното Черноморие
Снимка: БГНЕС

Румънците изместиха западняците по Северното Черноморие, казват хотелиери от района. Изискванията за отрицателен PCR тест и 14-дневна карантина в Гърция и Турция донякъде компенсират липсата на туристи от Германия и други западни държави, обясни председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павел Косев.

Преди дни един от немските туроператори у нас обяви, че прекратява месец предварително своята програма за полети до Варна, след като властите във ФРГ въведоха предупреждение за пътувания за три области у нас – Добрич, Благоевград и Варна, където се наблюдава значителен спад на туристите.

Румънците пристигат у нас със семействата си заради провалените си планове за почивка в някоя от южните ни съседки, плюс за нашия туризъм са достъпните цени и голямата плажна ивица.

Северните ни съседи се насочват главно към пакети за дълъг уикенд туризъм, които да могат да съчетаят със СПА процедури. Обикновено те си резервират хотели на първа и втора линия, като пристигат в курортите или в четвъртък, или в петък, съобщава "Монитор"

За разлика от тях обаче досегашните най-редовни посетители на северния бряг – германците, са предпочитали СПА и балнео пакетите, а ваканцията им е била минимум едноседмична. Не липсват и такива, които са се лекували и летували в страната в рамките на две седмици. Това, което ги привлича в родното Черноморие, е комбинацията между море и минерални извори.

Сред най-известните дестинации за балнео и СПА лечение на север по морето са „Св. Св. Константин и Елена“, „Албена“ и „Златни пясъци“.

Немският пазар обаче не е единственият с отлив. „Френският пазар също започна да дърпа рязко назад за месец септември“, констатира Косев. „Основните причини, които се изтъкват при анулирането на резервациите са противоепидемичните мерки, които всяка държава променя ежедневно, а също и логистиката“, поясни той.

Според заетите в сектора погрешният начин на оповествяване на резултатите от PCR тестовете са довели до анулирането на значителен брой от резервациите, заради което те настояват за курортите да се изготвя отделна статистика.

Според данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) към момента у нас са пренощували над 1, 36 млн. души. От тях 1 млн. са българските и 360 000 са чуждите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не забравяйте, че румънците са българи
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи другите не ги приемат заради големия брой заразени от коронависур, но в България ги приемаме с отворени обятия и без никакви мерки. Прекрасно! И после затваряне на градове и села, поставяне на България в черни списъци за пътуване.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Избират дълъг уикенд и съчетават със СПА процедури"ХА-ХА-ХАРумънец и СПА е като църен африканец на ски.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер!!В Румъния има 10 пъти повече заразени на ден.не ги пускат в Гърция и сега ще налетят на Ганьово да ви заразят както си му е реда.Браво на Боко-тиквето че ви уреди с румънски вирус-убиец.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Моренцеето пак продължавате с глупостите...българинът пълни хотелчетата предимно на юг от бургас за 1 месец.с други думи тези хотели отварят на 15 юли и затварят на 20 август.е как ви се струва,че те само токът,който са изхарчили не могат да платят...а годината е 12 месеца нали?каквото и да правиш 1 месец работа няма как да покрият разходи за 12 месеца...а чужденците пълнят хотелите от края на април до началото на октомври...
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
румънските и българските туристи правят сезон от 1 месец един месец словом...както искате така го разбирайте.а годината е 12 месеца нали?без западния и руския масов туризъм българския туризъм е обречен на фалит...за това е необходим минимум 5 месеца сезон с над 60 % заетост иначе по-добре затваряй.и от повече от месец слушаме една и съща мантра-българинът спаси сезона,родният хотелиер отново разчита на българския турист...
20
0
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Абе румънците са пичове,само да не шофират пред теб,зад теб,около теб
19
0
 
14
 
! Отговори
нищо ново преди 3 години
Ами то на север от табелата Златни пясъци всяко заведение има секция в менюто на румънски и то не от вчера. В Балчик основните езици на менютата са български и румънски и само при нужда вадят английски/немски/руски. Преди време чакам един колега да дойде, идва сервитьорка и почва на румънски, викам от тук съм и тя.. ааа добре..извинявайте
18
2
 
9
 
! Отговори
Моренце преди 3 години
Миналата седмица бяхме на Каваците и от Бургас надолу всичко е пълно макар и с българи. Цените бяха съвсем прилични. Виждал съм поне десетина морета и нашето хич не е толкова зле колкото се представя в медиите и хейта. За цените си е добре.
17
0
 
7
 
! Отговори
Mda преди 3 години
А ти имаш ли пари да изпълниш от твоята си дупка?!!Руснаците нямат право да влизат в страната, така както и американците нямат право да влизат в ЕС.
16
1
 
5
 
! Отговори
е, т'ва е! преди 3 години
имаме поне едни готини комшии!
15
4
 
11
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Румънците са пичове, хапват и пийват стабилно , харесвам ги защото имат отворена алкохолна клапа, жените са сладуранки, обичам да ги целувам отгоре додолу ! Добре дошли са, народни хора !
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румънците просто са на друго ниво на селения от нас. Ходят на тумби, говорят и се кикотят на висок глас без да им пука, карат много по-зле, спонтанни, свръх-емоционални и т.н.
13
1
 
14
 
! Отговори
заключение: преди 3 години
Аха, значи. Северното ни черноморие е пълно с румънски ***, а южното с български!
12
3
 
23
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Сезона е Спасен . Време е ДДС да стане отново 20% . С какво Децата на Хотелиерите са Повече от Моите ДЕЦА ?Аз ще плащам за Училище и Учебници по 20% ДДС а децата на Мафията по 9% .Новия Главен Прокурор трябва да се заеме Веднага след всъпване в Длъжност с ДДС 9% - Как е Харчено ?За Коли , За Бетон , За Мафията .
11
1
 
5
 
! Отговори
нямат ли си море? преди 3 години
До АнонименЕуфория и Констанца!
10
3
 
19
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Докато мутрите командват в Туризма, добро няма да видим.А пък на мутрите господарите са недосегаеми !
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КрайТоку виж са ни окупирали курортите с руска помощ естествено!
8
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали румънци от Румъния или Факултето - разлика почти няма
7
0
 
22
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Нищо му нЕма на Сезона по морето.Някои алчни тарикати не можаха да изплатят наемите високи на обектите, следва фалит !Лошото е, че работниците им останаха без заплати за труда си !!