Коронавирусът с нови рекорди в страните. Факт ли е "втората вълна"?

Словакия четвърти ден с антирекорд, Полша и Чехия близо до максимума
110
Коронавирусът с нови рекорди в страните. Факт ли е "втората вълна"?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Словакия за четвърти пореден ден отчита антирекорд на случаите на коронавирус за едно денонощие. Това сочат данни на словашкото здравно министерство, цитирани от световните агенции. Потвърдените нови инфекции са 522. Увеличението е най-голямото от началото на епидемията в Словакия през март.

От вторник, когато бяха регистрирани 338 нови случая, всеки ден се поставят нови антирекорди. Според официалната статистика заразените в Словакия са общо 8600, а 44 души са починали.

Поради влошаването на епидемичната обстановка премиерът Игор Матович обяви, че ще бъдат затегнати социалните ограничения - от октомври ще бъде намален разрешеният брой участници в обществени прояви, включително и в сватби. На събирания на открито няма дасе допускат над 200 души, а на закрито - повече от 100.

Близо до максимумите са и отчетените показатели в съседните Полша и Чехия. В Полша новите случаи са 1584 след рекордните 1587 само ден по-рано. Общият брой на заразените с новия коронавирус там от началото на пандемията е 85 980, а свързаните с вируса смъртни случаи са 2424.

Полското министерство на здравеопазването заяви, че вероятно ще обяви нови ограничителни мерки, тъй като очаква броят на новите случаи на коронавирус да продължи да расте.

В Германия потвърдените инфекции се увеличават с 2507 до 282 730 според данните на Института "Роберт Кох". Това е и най-голямото нарастване по този показател от края на април. Жертвите са с девет повече и са общо 9452.

Гражданите на Германия, които пристигат в Литва, ще бъдат поставяни под двуседмична карантина, съобщи литовското министерство на здравеопазването. Мярката ще остане в сила в обозримото бъдеще.

Ограниченията важат и за пристигащите от Естония, Исландия, Полша и Сан Марино заради високите равнища на разпространение на коронавируса в тези страни. Пътуващите от тях ще трябва да се регистрират, след като пристигнат. В Литва днес бяха отчетени 111 случая на заразяване с коронавируса и така за трето поредно денонощие те са над 100. Заразените там от началото на пандемията са общо 2319, а починалите - 89.

В тази статистика насмалко да попаднат президентът на Литва Гитанас Науседа и премиерът Саулюс Сквернелис, след като двамата участваха в проява за откриване на паметник заедно с кмет, диагностициран вчера с коронавирус, но тестовете им са отрицателни.

Русия отчете 7523 нови случая на коронавирус, което е най-високата стойност на този показател от 22 юни. С това общият брой на заразените там вече е 1 143 571, съобщи руският оперативен щаб за борба с коронавируса. Смъртните случаи са 169 и така официалният общ брой на жертвите на коронавируса в Русия е 20 225. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам, ама по време на първата вълна, когато изолираха всичко и всички, въздуха в града беше по - хубав от на Боровец... Само че рейсове и коли минаваха по веднъж на час... Поне от тази гледна точка аз съм за пълна изолация и херметизация ;)))Освен това вече си работя от вкъщи ;))
74
14
 
5
 
! Отговори
ЗЕТЕТИКА преди 3 години
Не съществува никакъв "Коронавирус"! Това, което се случва е най-мащабната инсценировка на Илюминатската клика, осъществявана от Световните тайни служби, съвместно с БЯЛАТА МАФИЯ и Масонските масмултимедии, целяща да излъже Човечеството, да ограби Свободите ни и да наложи Новия Световен Ред - Тиранията на Постхуманизма!https://stamat.org/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be%
73
6
 
5
 
! Отговори
Мор за вас идиоти преди 3 години
Откаченяците нямат спирка.За тях всичко е лъжа.Само интензивното за вас, докато изпукате до крак.
72
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските не са панацея, но дори и с 20% да намаляват риска от заразяване, пак е нещо отколкото съвсем да ги няма.Малко или много ограничават разпространението на вируса при кихане или кашлица от заразени хора.Със социалната дистанция и хигиената са една нормална комбинация, която върши работа до голяма степен.
71
9
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Май нещата се влошиха след отварянето на училищата и при нас, и при тях? Не знам кой мисли че може да се съберат 30 човека в клас при пандемия и всичко да е точно. Те започнаха от 01.09 и сега се виждат резултатите, ние ще ги видим след 20 дни
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе му-шмул, ако за изучаването на този вирус изпорзват биологични лаборатории с 4-то ниво на сигурност, как точно тоя *** ще спре вируса
69
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има различни маски. Примерно има маски, които спират 95% от вируса, т.е. човека носещ маска заразява много по-малко останалите хора. Ако и човека отсреща носи маска и тя го предпазва на 20%, сумарният ефект от двете маски е достатъчно значим.
68
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидиoтите като развален грамофон повтарят, че маските не можели да спрат вируса, защото той бил много малък. Специалистите стотици пъти обясниха как маските помагат и доколко помагат, но ковидиoтите едно си знаят, едно си баят и отказват да признаят фактите.
67
8
 
10
 
! Отговори
до 79 преди 3 години
маската не може да спере вируса защото той е дабеч по-малък от порите на повечето маски, единствено снижава вирусното натоварване, Вие как мислете са се заразили медиците при положение че са носили маски, айде да не ги превъзнасяме - вършат работа ама до някъде!!!
66
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно преноса на вируса през граница си остава основното огнище *** заразяване. Не виждам друго обяснение защо епидемията в цяла Европа пламна отново почти едновременно. Главните разпространители на заразата са ковидиoтите, които не спазват и най-простите правила за безопасност и заразяват другите хора. Реално това е опит за убийство на много хора.
65
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да публикуват последните думи на ковидиoтите преди да умрат и как горчиво съжаляват, че не са носели маска и са мислели, че вируса е измама.
64
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам и нашите се напъват, вдигат броя на тестовете, че и нас да ни присъединят към тая вълна, че за сега ни се губи
63
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ковидиoтите не носят маски, където трябва. Факт.
62
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, носете маски дори когато спите!Вирусът може да ви изненада дори в леглото!
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европа нещата са ясни. Има една група държави, повечето на Балканите, които от около два месеца поддържат високи нива на новите случаи. При тях има и най-голяма смъртност. В другата група държави новите случаи се увеличиха от около две седмици, но там скока е огромен. Това са държави от Западна Европа плюс още няколко. Там все още нямат висока смъртност, но след около месец ще я имат. Около 5-6% от заразените умират месец-два след заразяването.
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си представете какво ще се случи, когато голямата лъжа илезе наяве. Мешерето! Така че вирус и маски ще има още много дълго време.Кой е луд да си признае, че е част от това престъпление?
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес и аз се сблъскъх с някакъв в цанго в Кауфланд, почна там нещо да ми мемри обаче нищо не му се разбираше звучеше все едно имаше заврян плъх в устата му
58
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Смей се, като сред смъртните бройки се окажат и твои близки.
57
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
56
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** са си ***. Доказано е, че маските не спират притока на кислород и не увеличават въглеродния двуокис, но *** са като развален грамофон - нямало кислород, задушавали се и .... заразяват другите като са без маски