За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие

В COVID отделението нямало места
24 окт 2020 21:05, Нели Христова
171
За пореден път: Мъж почина след като болница в Плевен не го прие
Снимка: БГНЕС

Пореден сигнал за болен, върнат от лечебно заведение, защото нямало място и e починал малко след това. Дъщерята на възрастен мъж от Плевен ни потърси, за да разкаже историята на баща си - как заради все още неизлязъл резултат от PCR тест за COVID-19, той не е приет в Университетската болница в Плевен, с обяснението, че няма свободни легла. Оттам отговорят, че това е невъзможно и ще направят проверка по случая, съобщава БНТ.

Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща й получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

В неделя сутринта обаче получил и задух, загубил вкус и обоняние. С линейка го закарали в Университетската болница в Плевен, където, според документите, бил прегледан от пулмолог.

"След това, около 1 часа, не мога да кажа точно, ме извикаха вече във фоайето. Обясниха ми, че ще го изпишат. На което абсолютно се възпротивих, казах, че той е зле, не може да диша и не може да го изписват. Те ми обясниха, че са му сложили Урбазон, че е бил на кислородна маска, и би трябвало вече да е по-добре", каза Ралица Окова.

От болницата обяснили на Ралица, че са взели на баща й проба за PCR тест и трябвало да изчакат резултата.

"Изписваме го, защото в отделението, в което са пациентите под въпрос с COVID-19 няма места. 8,20 И ако на утрешния ден има резултат и той е положителен, биха могли да го приемат в Инфекциозно отделение", заяви Ралица Окова.

Закарали го с линейка до вкъщи, но мъжът вече трудно се движел. Докато изкачвал стъпалата на блока, на 2-рия етаж той изгубил сили и паднал. Веднага извикали друга линейка, защото в тази нямало нито апаратура за реанимация, нито носилка. Междувременно лекарката от Спешна помощ му направила сърдечен масаж, но той починал.

"Поклон до земи на българските лекари. Аз смятам, че системата тука им е вързала ръцете. Не знам точно. Искам истината", заяви Ралица Окова.

От Плевенската болница заявиха, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде върнат, но ще направят проверка в понеделник. Ралица Окова вече си е наела адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...за да може лекарите да взимат пари..." Ми те БГ лекарите като не вземат пари, ти един ден ще трябва поемеш към небесата и "без лекарска помощ"
133
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости няма никакъв коронавирус. Това е най голямата шашма за да може лекарите да взимат пари.
132
4
 
7
 
! Отговори
Минджа Мангърова преди 3 години
Мчи ко толкоз, някво там грипчи! Сухити съчки щи гурят.
131
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великата здравна система на мутрата.Всичко е наред..вярвахте му, че той ни води към светли бъднини.
130
0
 
13
 
! Отговори
Бунтар преди 3 години
Виц на деня:- Докторе болят ме гърдите и започвам да посинявам. Мисля, че получавам инфаркт!- Имате ли положителен тест за Ковид-19?- Не.- Първо си направете тест и стискайте палци да е положителен.
129
0
 
6
 
! Отговори
до 135 преди 3 години
Инфекциозно отделение се казва.
128
4
 
16
 
! Отговори
до 76 преди 3 години
Какъв премиер ще ви е Слави като е с патерици?Не знам как толкова болен човек се надявате да оправи България?!Той себе си не може да оправи.Цял живот си остана като стар ерген, щото е с чепат характер и дори в екипа си е диктатор.Не ви разбирам празните надежди да ви оправи човек, който е една от най-големите мутри от времето на баща ми.Сега пари няма-пуснал по 78ст абонамент за телевизията си в Ютюб.Той е не само болен физически.Психически е нестабилен.Сценаристите му също са много крайни.
127
1
 
10
 
! Отговори
Опит преди 3 години
Преди 8 год.дъщеря ми се обезводни за часове и личната ни прати в тази болница има отделение за вируси ли как точно се казваше не помня ,детето нямаше сили да гледа температура повръщане и диария. От отделението казаха чеЩом нямаме направление не могат да яПриемат казах отивам даВзема приемете детето не може.А иначе ми казват защо сте гоДържали до сега товаДете е много зле. Пребягах до спешното на болницата обясних на един от докторите и ми даде направление възмутен.
126
13
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Борисов много направи за хората, затова го обичат. Един двама умряли са без значение
125
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Бе, положителен ли е бил теста, бе? При жената в Пловдив бе отрицателен и пак си почина!
124
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо някой от нашите управляващи не се подложи на лечение по канален ред , както обикновените хора .Тогава някой може да се сети от тях ,че имало проблеми в здравната система . Дли е тръгне да ги решава , е друга тема Рязането на лентички , даренията на стари килими и календари са къде по-забавни неща за правене
123
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 101 Говоите за същата страна, в която само допреди 6 месеца щяха да изграждат мощен колективен имунитет и заплюваха публично гражданите, носещи маски на общшествени места? Уауууу - каква еволюция у британците ;)
122
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От Плевенската болница заявиха, че нямат случай човек в спешно състояние да бъде върнат, но ще направят проверка в понеделник."------Тоест ще кажат - "Мдаа имаше пациент с такова име , стабилизирахме го. Като го изписвахме му нямаше нищо .Защо е починал след това , не е наша отговорност "
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонименУмниче полуграмотно - интензивната дифузия на капки, съдържащи вируса , се получава и през назалните проходи при кихане и кашляне, да не говорим, че липсата на преграда пред носа на здрав човек намалява с 50% ефективността на маската, което носи. Говорите с престъпна небрежност. И тя е престъпна без значение, че сте доказуем ***.от....
120
8
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Алооуууу! Никъде не пише в крайна сметка положителен ли е теста! Съвсем психясахте и забравихте, че човекът може да си отиде И по други причини! Ако не беше тази психоза, докторите щяха да направят каквото могат, а не да гонят човека да е по далеч от тях докато излезе теста!
119
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Има и бързи тестове за коронавирус и са евтини - струват 20 лева. Съветвам всички болни с тежки симптоми, тоест не само с лека температура, а със затруднено дишане да си направят веднага бързия тест. И ако тестът е положителен, значи е почти сигурно че са заразени с вируса и лекарите няма да имат основание да ги връщат като подозират астма или алергия.
118
1
 
18
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Значи! Когато здравният министър рече, че маските стават задължителни и на открито, появи се добрият чичко Борисов и внесе куп корекции от които стана ясно, че здравният министър, бивш директор на Александровска болница не е компетентен колкото е компетентен Премиерът! Оставка! Бойко да го уволни! То и без това здравните министри не изкарват повече от 2-3месеца!
117
12
 
2
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Нали знаеш че маските не предпазват от заразяване - предпазват само да не ти хвърчи слюнката - а тя излиза през устата. Така, че с носа навън или не разлика няма
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До влизамне само че излизат аерозоли през носа ами даже и влизатвирусът влиза в тялото предимно през носа
115
0
 
0
 
! Отговори
До 104 преди 3 години
Много точен коментар. Чудя се само минусите ти от *** ли са или от некадърните управляващи ?