20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение

Доц. Атанас Мангъров става шеф на Covid-отделение
Обновена: 10 ное 2020 15:05 | 10 ное 2020 15:04, Веселина Йорданова
269
20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в обучение в електронна среда, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в Инфекциозна болница.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания, предаде БНР. 

Още по темата
Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи проф. Ангелов.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", каза министърът.

Мангъров обясни, че коронавирус инфекцията не била по-опасна от другите инфекции. Според него в болниците има хора, които не трябват да бъдат там. По думите му болните от коронавирус не се повлияват на антибиотици и трябва да чакат да им мине.

Все още се обсъжда дали т.нар. зелени коридори за възрастните хора да бъдат между 8 и 10, или между 14 и 16 часа. Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет.

Обсъжда се "зелените коридори" да важат и за хронично болни хора.

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември - до края на месеца. Обсъжда се вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят - до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.