20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение

Доц. Атанас Мангъров става шеф на Covid-отделение
Обновена: 10 ное 2020 15:05 | 10 ное 2020 15:04, Веселина Йорданова
269
20% заразени с вируса ученици - праг за онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Всички училища в страната при заболеваемост с коронавирус над 20% ще преминават в обучение в електронна среда, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов при посещение в Инфекциозна болница.

Обучението във висшите училища остава онлайн и след 12 ноември, с изключение на медицинските специалности, когато студентите имат практически занятия. Обсъжда се присъствено обучение и за други специалности, когато има практически занимания, предаде БНР. 

Още по темата
Доц. Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи проф. Ангелов.

"Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавируса. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност", каза министърът.

Мангъров обясни, че коронавирус инфекцията не била по-опасна от другите инфекции. Според него в болниците има хора, които не трябват да бъдат там. По думите му болните от коронавирус не се повлияват на антибиотици и трябва да чакат да им мине.

Все още се обсъжда дали т.нар. зелени коридори за възрастните хора да бъдат между 8 и 10, или между 14 и 16 часа. Това ще бъде решено най-късно утре, 11 ноември, след провеждането на експертен съвет.

Обсъжда се "зелените коридори" да важат и за хронично болни хора.

Нощните заведения остават затворени и след 12 ноември - до края на месеца. Обсъжда се вечерен час за всички останали заведения, но все още не е уточнено до колко часа да работят - до 23 или до 23:30 часа.

Обсъжда се също непълнолетните да могат да влизат в моловете само с възрастен придружител и това да важи за цяла България.

Заповедта на министъра ще влезе в сила от четвъртък, 12 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
4
 
! Отговори
Стратези преди 3 години
Ето какъв е пъкленият план на НОЩ - хората като чуят тази новина ще предпочетат да си умират вкъщи, отколкото да викат линейка, заради рискът линейката да ги закара при Мангъров. Така ще спестят пари - изведнъж линейките ще се окажат достатъчно и няма да има нужда да купуват нови, болниците няма да се препълват, и няма да има нужда да откриват нови ковид отделения, лекарите ще са достатъчно и няма да се преуморяват, така че няма да има нужда да наемат нови. С един куршум няколко заека!
142
2
 
3
 
! Отговори
Lan преди 3 години
139, никого не жаля в моя пост - а твоят е поредното доказателство, че народът чете, слуша, ама не разбира. ЩЕ е скапан от умора ако е в Ковид клиника - лекарите са недостътчни, скапват се. За това има виновни, ама като не разбираш какво четеш, дали ще се сетиш кои са виновните?! Едва ли...
141
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И В СЕЛСКИТЕ УЧИЛИЩА И СЪС СЕЛСКИТЕ ЛЕКАРИ - КАКВИ ТЕСТОВЕ БЕ?В ЕДИН МОМЕНТ ТОЧНО ТАМ ЩЕ Е БУМЪТ!
140
3
 
6
 
! Отговори
До 140 преди 3 години
Хайде да не бълнуваш, а?Ама то като сте гъски, как да не ви скубе човек за 200+, понеже нали щял бил да вдигал цените, за да си плаща глобите.Толкова ви е акъла и на вас. Няма ли социални, че да видят на какво си подлагате децата? Чайчета при 38... Гениално!
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До LanХоди да преглежда пациенти по домовете.Колко доктори ще отидат да преглеждат?На личните ще и дават с 1000 лева отгоре и за тази сума само ще изписват онлайн направления за тест за ковид
138
6
 
6
 
! Отговори
До Lan преди 3 години
Абсолютно е скапан от умора!Сигурно е много уморително да ходиш от адрес на адрес да изписваш чайчета за 200лв!Горкият уморен той! Жив да го ожали човек!Що не жалиш така хора, които дават 48 часова смяна?
137
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 133На колкото е необходимо.
136
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След години президента ще връчи златен медал на Мангъров.
135
1
 
3
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Дали Веселина Йорданова знае, че изречение никога не започва със цифра?
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Менгеле в помощ на хората!
133
2
 
15
 
! Отговори
t преди 3 години
А как точно ще се тестват децата? Какво мисли здравният министър по въпроса? Родителя вади 100лв на дете и го тества, нищо че има само хрема детето, просто е така да види дали е Ковид и да подари 100лв на някоя частна лаборатория. Да не говорим, че в страна не навсякъде правят ПСР тестове.
132
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20% от ученици ....на цената на колко умрели учители
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О божеее, това тук ли се случва?
130
3
 
2
 
! Отговори
Lan преди 3 години
118, че защо да му "запушват устата", то болшинството от хората все още припознават в него дявола, ще кажеш, че той лично е докарал вируса или той е въвел някоя от абсурдните мерки. Искат просто да му се подиграят като го снимат някоя сутрин скапан от умора...Така или публиката пак няма да разбере разликата.
129
1
 
20
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Децата нямат никакви или почти никакви симптоми - и болшинството го карат леко. 20% отсъстващи никога няма да има по тази причина. Решението е мало умно - гарантирано от НОЩ.
128
4
 
3
 
! Отговори
Lan преди 3 години
117 :), човекът каза грозната истина и това го направи садист ли? Вирус не се лекува - облекчават се симптомите му и се лекуват последващите бактериални инфекции. Елементарно е...като "сАдист" е елементарно, но човек трябва да е чел нещо в живота си и да е мислил докато е чел.
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невероятно абсурдно е! Мангъров шеф на ковид клиника! Толкова е абсурдно, че чета новината и си мисля "Абе аз скоро карах вируса, дали пък не съм умрял все пак от тоя вирус и това, което виждам сега да е илюзия от някакви последни проблясващи импуси в мозъка ми?".... Как го насадиха за шеф? Разбирам, че искат да му затворят устата, ама така рискуват живота на болните от тая клиника?!? Или ще си правим експеримент с тях дали чайчетата и супичките лекуват?
126
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
"Сина ми е 5 клас присъствено, всеки ден имат свободни часове заради болни учители. По повечето предмети не могат да в имат материал именно заради отсъстващи учители."НЕ са болни бе, пич. Просто хората не искат да рискуват и си намират извинение. Нали се сещаш, че всички родители се натискат децата да ходят на училище, но на никой не му минава през акъла, че тези учители са подложени на страхотен риск. Щото нали - не сме ние и не ни пука. Прави си сметка, че повечето даскали са 50+.
125
6
 
19
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Доц. Атанас Мангъров става шеф на Covid-отделение e все едно педофил да защитава правата на децата.
124
1
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Положението в София е напълно изтървано отдавна. Каквито и мерки да се вземат, не знам кога и какъв ефект ще имат. Не мога да разбера как може да се чудят с дни наред, кога да затваряли кръчмите, в 23 или 23:20!!! Ами все едно, който и от тези два часа да изберат! Файда никаква няма да има. Активно болните в София вероятно са над 50-60 000 към момента, има и още много, които нямат симптоми, но може и да проявят.