Ангелов: Във война сме и трябва да спасим колкото се може повече животи!

Мерките не получават нужното разбиране от гражданите
Обновена: 19 ное 2020 11:18 | 19 ное 2020 10:19, Веселина Йорданова
339

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията в цялата страна е изключително сложна. Меркитe не получават нужното разбиране от гражданите и подкрепа, заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за разпространението на коронавируса.

Той посочи, че заетите легла за неинтензивно лечение са 46% - от 11492, а заетостта на тези за интензивно е 25%, като те са 1257.

Ангелов каза обаче, че прави впечатление натискът в редица области, в които са заети повече от половината легла за неинтензивно лечение - в Благоевград 61%, в Бургас 56%, също във Варна, Габрово, Русе и др.

В Шумен са заети 132%, което означава, че има по-малко разкрити легла, отколкото са нужни, обясни той.

Най-голямата заетост на леглата за интензивно лечение е в Плевен - 77%.

Къде сбъркахме, след като въведохме мярка, която беше съгласувана с всички, попита Ангелов по повод "зелените коридори" за пазаруване за възрастни. Той съобщи, че мярката се обсъжда отново - дали да има промяна или да отпадне.

Във война сме и в тази война трябва да спасим колкото се може повече български граждани, подчерта той.

Министърът заяви, че отново има недоверие и ако продължава да се насажда мнението, че лекарите ни са безотговорни, няма да стигнем до никъде.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
18
 
! Отговори
Аха война преди 3 години
сега става ясно първо прасетата защото организма им е най близко до човешкия. Тях ги избихте по нареждане на създателя за убийства сега вече е ред на народа.Вие сте съучастници в тая война.Какво остава народа да ви измете всичките да си вземе свое решение.
247
3
 
24
 
! Отговори
8989 преди 3 години
Ангелов, писна ми да слушам как всеки ден ми се карате! Или ти или Кунчев или г-н професора ортопед Балтов! Писна ми! Не само на мен обаче... Аз спазвам всички мерки, ходя с парцалчето на устата от март насам. Затова хората не ви вярват, защо чуват само упреци от вас! Не забравяйте, че който плаща той поръчва музиката и нито вие, нито Балтов нито премиерчето сте ни началници! И доста бързо може да ви изметем!
246
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите и вируса са във война срещу народа на България - това го знаем.
245
3
 
14
 
! Отговори
Признай се ве преди 3 години
В каква война ни докарахте продажници биологична ли кажете истината на хората тия мерки-тука има тука нема -са директно наказуеми.
244
2
 
25
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Да във война сме с цялата корумпирана гербаджийска ***.С това което се случи с оставените да умрат като кучета в Пловдив нещата надминаха всяка нормална граница.Не оставка,не затвор.Нужен е публичен линч над управляващите ***.В събота от 17 ч.нека излезем и не просто да протестираме,а направо да ги избием.Хора вземете тояги,лопати.Който има оръжие ще е добре дошъл.На тази липса на справедливост трябва да се сложи край.Веднъж за винаги.
243
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н министре, след като ви е просветнало, че сме във война, действайте като при война. Определете приоритети за оцеляване на населението-изхранване и здравеопазване и затворете всичко. Жандармерия, полиция и армия да блокират всеки град и село, купонна система за изхранване от държавния резерв. Излизане от къщи само за купони и до пункта за храна и лекарства при дистанция от 5 и повече метра. При нужда от лекар-посещение в къщи. В болница само неотложните. За 10 дена ще туширате заразата. И нас.
242
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 243Болните са доста повече от обявените а те проспаха лятото и не подготвиха запаси от лекарства. Поради това се получава дефицита. Хората предпочитат да дадат парите за лекарства вместо за тест.
241
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само седмица след началото на учебната година Чехия премина психологическата граница от 1000 нови случая за ден. Това стана на 8 септември. Последваха десетина дни, в които броят на заразените дневно се движеше малко под и над хиляда. На 17 септември числата отново подскочиха 3125 нови случаи на COVID-19 само за ден. На 21 септември министърът на здравеопазването Адам Войтех подаде оставка. Той каза, че иска да освободи място за някой, който може да направи повече.Последвай примера му!
240
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
237- А СЕГА МАРТ КАТО ИЗБЕРЕМ ПАК ГЕРБ ОТНОВО ЛИ ЩЕ ТВЪРДИШ СЪЩОТО, ЗАЩОТО СЕГА ПОВТАРЯШ ТЕОРИЯТА НА РЕЗИЛ ГАДЕВ ЗА РЕЖИМА, МУТРИТЕ И "ШАЙКАТА КОЯТО УПРАВЛЯВА И КОЯТО ОБЪРНА БГ В БЛАТО", АМА НЕ ДАДЕ ФАКТИ ЗА ТОВА БЛАТО А САМО ДУМИ И ЗЛОБА, МНОГО ЗЛОБА, А ТО ИМА НСИ ИМА ЕВРОСТАТ И ТЕ ГОВОРЯТ РАЗЛИЧНИ НЕЩА ОТ ТВЪРДЕНИЯТА НА ГАДЕВ.
239
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова сеене на негативизъм и стрес трябва да бъде ограничено, война.... Проблем е организацията и това, че в България всеки трябва да е в болница, без да е нужно. Всеки си купува без рецепта антибиотик. Защо в Германия няма този проблем 80 млн. държава? Защото в аптеката даваш рецептата и тя влиза в системата и няма как просто да си вземеш лекарство ей така.
238
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
240- Я СЕ ИЗЯСНИ ЗАЩО СМЯТАШ ЧЕ Е НИЩОЖЕСТВО...
237
0
 
3
 
! Отговори
garo до Константинов преди 3 години
Човек да ви каже че сте пр'ст като гъбено семе е все едно да ви направи невиждал комлимент....
236
3
 
13
 
! Отговори
Имани преди 3 години
Эараэата трябва да се овладее с драконовски мерки!!! Ситуацията е ужасяваща, няма контрол - эащото страхът е на власт, поне така ни го ВТЪЛПЯВАТ!!! Чувството эа несигурност е эаместило раэума!! По конституция, премиерът е отговорен эа эдравето и живота на нацията!!!
235
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 231 Не е както винаги Би ли ми посочил само един пример , кога болниците не са насмогвали да приемат болните хора Предполагам не си на десет и имаш жизнен опит Та имаш ли спомен някога през живота си , да си чул или видял , че болниците не могат да насмогнат да приемат болните ?
234
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокаса го чака съдбата на Мусолини...
233
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха оставили лекарите и специалистите да ръководят коронакризата , щяхме да сме по-добре . Ама сме оставени на решенията на един социопат - Банкянския Вожд, който се интересува само от изборния си резултат март месец . Хората - на кучетатаЗатова общо взето е - всеки се спасява както намери за добре
232
0
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До пияница мистикКак да не знаеш Норчето(Анастасия)бе,бивша фолк певица с една песен,къде я познава цяла София?:):):):)Много готин човек:):):)
231
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов-загърби кариеризма, покажи достойнство ,защото не знаеш на какви пачи яйца си насаден. А след време ще бъдеш съден. Плюй в суратя на Тиквата и си хвърляй оставката овреме...
230
3
 
4
 
! Отговори
555 преди 3 години
Не трябва да се политизира въпроса с ковид , а да се вслушваме с разум в компетентните личности , иначе става страшно като в щатите и не само . А за тези , които се мислят " компетентни " във форумите и объркват хората само ще кажа : Разбирала сви--н..я от кладенчова вода .
229
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във война сте но противника е Борисов който е загубил всякаква връзка с реалноста.