Ангелов: Във война сме и трябва да спасим колкото се може повече животи!

Мерките не получават нужното разбиране от гражданите
Обновена: 19 ное 2020 11:18 | 19 ное 2020 10:19, Веселина Йорданова
339

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията в цялата страна е изключително сложна. Меркитe не получават нужното разбиране от гражданите и подкрепа, заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за разпространението на коронавируса.

Той посочи, че заетите легла за неинтензивно лечение са 46% - от 11492, а заетостта на тези за интензивно е 25%, като те са 1257.

Ангелов каза обаче, че прави впечатление натискът в редица области, в които са заети повече от половината легла за неинтензивно лечение - в Благоевград 61%, в Бургас 56%, също във Варна, Габрово, Русе и др.

В Шумен са заети 132%, което означава, че има по-малко разкрити легла, отколкото са нужни, обясни той.

Най-голямата заетост на леглата за интензивно лечение е в Плевен - 77%.

Къде сбъркахме, след като въведохме мярка, която беше съгласувана с всички, попита Ангелов по повод "зелените коридори" за пазаруване за възрастни. Той съобщи, че мярката се обсъжда отново - дали да има промяна или да отпадне.

Във война сме и в тази война трябва да спасим колкото се може повече български граждани, подчерта той.

Министърът заяви, че отново има недоверие и ако продължава да се насажда мнението, че лекарите ни са безотговорни, няма да стигнем до никъде.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, не увряхте, че последният "зелен коридор" е чиста гавра - гавра с целокупния български народ, заради първоначалната НЕГРАМОТНА и дискриминираща заповед. Честолюбивите неграмотници не поправиха грешката си, не премахнаха думата "само", а сътвориха поредната уличаваща ги в невежество глупост.Управляват ни суетни некомпетентни *** , за които животът на българския народ няма никакво значение.
227
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната е медийна. В болницата има болни от грип и други тежки и хронични болести, както винаги.
226
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя т.Ъпак не разбирам в каква "война" точно е. Войната на "носи си парцала на физиономията"? Едни честни 100 милиона сега ще отидат за тестове - 1 милион теста по 100 лева колко е? Ще се усвоят едни честни пари, хората ще измрат от страх, които останат ще им помогнат по разнебитените селски болници! Евала!!!
225
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха тук се е появил един почитател на Банкянският бандит който едва ли е прочел и "Винету", но пък всеки ден тренирал физкултура, ха ха ха та и този Тонката вместо да прочете някоя книжка се хвали че тренирал физкултура ! Ето какъв народ се отглежда в България, народ с мускули и празни тикви, е няма какво да се сърдим създаваме си сами пр'ости хлапета които са мнозинство ! Той Банкянският бандит правилно каза:-"аз съм *** но и вие сте прости"-единствената му истина излязла от устата му !
224
1
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ТонкатаНе, не я знам тая, ама ти нали знаеш, като пускат обяви как си менят през месец НИК-овете :))) Може пък и да съм я пробвал. Аз предимно на Белчев ходех в един голям апартамент и до подлеза на НДК в една нашарена с графити врата, а другите идваха в нас :))) Отивам да се къпя, че любовницата ще идва. Оставям комунистите да се вихрят до вечерта, когато си тръгне ;)
223
4
 
7
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Кът сме във войнъ кво прайм? Никой не му пука за народът.Мре по стълбищата на болниците.За вазе големите не мисла.Винаги е имало сичко.Ората шъшък станаа бря.И докога жа търпим незнам.
222
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка, знаеш ли, че колкото още пъти се появиш тук толкова по-тъ'по звучиш и доказващ все повече че си нечовешко същество, защото нямаш човешки разум ? Ти може би си от ония ше'беци които науката е поставила пред компютър за изследване на реакциите от картинки и букви !
221
0
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Здравеопазването казвам,няма как да е наред.Заради чудовищните кражби,от милиардна каца с мед.
220
10
 
3
 
! Отговори
hitko преди 3 години
Спокойно другари и другарки. Скоро, ще се радвате на възможността да се гледате по 24 часа в къщи и да градите фамилните отношения. Това естествено е, защото в *** ви кратуни световната конспирация е еманация на невежеството Ви! Щом не искате дисциплина и маски, ще си стоите в къщи на топло и ще съзерцавате личните котки и кучета през затворения прозорец. С простотията ..напред!
219
0
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
МОЖЕ ДА ГО ЗАБАВИТЕ НО НЕМОЖЕ ДА ГО СПРЕТЕ.-АНГЕЛКОВ НЕЗНАЕ ЛИ ЧЕ НАМА ГРАД ИЛИ СЕЛО В КОЕТО НЯМА ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ БОЛНИ.-ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО Е ДА ЧАКАМЕ-НЕ ДА СЕ ЗАТВОРИМ В БАНЯТА А ПРОСТО ТРЯБВА ВРЕМЕ .-СЕГА ГИ Е СТРАХ ЧЕ ЗДРАВНАТА КАСА НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ-НО ЩЕ ИЗДЪРЖИ.-КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВСЯВАТЕ ПАНИКА ТОЛКОВА ПО ЗЛЕ ЩЕ СТАВА.-ПАНИКАТА -НАРУШАВА АДЕКВАТНОТО МИСЛЕНЕ И ВЗЕМАНЕ НА ПРАВИЛНА ПРЕЦЕНКА.
218
1
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До пияница мистикТо аз моят организъм на каквото съм го подлагал най-редовно всеки Уикенд години наред едва ли Ковида ше го събори:):):):)Междудругото познаваш ли Норчето?:):):)И тя е от ония с един Айфон и 2 служебни Нокийки:):):)Физкултуууура:):):):)
217
4
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
Най-фрапиращото от този брифинг е фактът, че някакви "търговци", са успели да си уредят среща с най-натовареният и ключов министър в момента, и да променят наредба, касаеща цялото общество - зелените коридори! И то само,за да защитят собствените си частни финансови интереси! Как? За какъв лобизъм става въпрос в тази държава и кои са тези частни бизнеси, които имат силата да нареждат на министъра?
216
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
219, ей ***'от, ти делиш професиите на престижни и не такива така ли ? Знаеш ли освен теб кои други правят това ? Отговорът е само комунисти и съвременни социалисти на които нещото над раменете им служи само за равновесие ! А факт е че един берач на нещо на Запад взема няколко пъти по-висока заплата от теб и няма притеснение за това какво трябва да си купи за да има и за утре ! Ком'уняга гну'сен с празна тиква !
215
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ТонкатаТонка, пази се брат, че тук в това червено тролско гъмжило сме малко. Пий и хранителни добавки, имуностимуланти...Успех
214
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом говори за мисии значи е бил, или някой от семейството. ГЕН. е бил. Ама нещо получи смс, че го заплашват и се скри. А е бил на мисии. Ген. имаше по голям респект. Аз сън да го върнат. Хем строг, хем готин. Всеки ден.
213
1
 
6
 
! Отговори
Д-р Фаучи преди 3 години
Обяви тези дни, че "Може да ни се наложи да носим маски в САЩ завинаги от тук нататък"Честито прости овце. Вярвайте, че всичко се прави да ви спасят от грипче.
212
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей цензуристи от Днес.бг, защо ми изтрихте постът за имитиращото човек същество Тонката бе, да не би да не е верно, че генът му е от онези които Дарвин е смятал за човешки ? Такива като това Дарвиново нещо Тонката докараха бандит и крадец на коли /все още се радва като хлапе ,че управлява джипка/да управлява държава и да тормози народ като го *** и манипулира сам и с такива като съществото от джунглите Тонката ! Ай си'ктир еб'а'ти медията,Пожарната обижда от ефир цял един народ,аз нямам право !
211
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 203Берачите на зеленчуци казваш, че са умните и можещите - вероятно е така. То се иска талант да си изпълняваш нормата на ден.
210
5
 
4
 
! Отговори
Tihomir преди 3 години
Covid 19 e izmislena bolest, nama takovo virusce. Ne se podlagayte na nikakvi vaksini. Slagat tecen GPS.
209
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато политиката отиде на заден план, а се мисли за доброто на хората, тогава ще се оправят нещата. Няма ББ, няма Радев. Ама всеки си трупа политически точки. Е затова ни крадат историята и ни наричат племе, крадливи и т.н.Боли ги онази работа в гащите за народа.