Финансист: Кризата няма да е традиционна, някои решения я "напомпват"

Доста изследвания сочат, че по-тежка криза не е имало от 30-40 г.
27 дек 2020 11:54,
20
Финансист: Кризата няма да е традиционна, някои решения я "напомпват"
Снимка: Кадър Нова тв

Предстоящата финансова криза няма да е традиционна криза в световен мащаб. Това заяви пред Нова тв финансистът Любомир Дацов. Според него обаче България изостава от световното течение.

"Тази криза има своите особености. Безработицата е минимална. Има изкривявания, които затрудняват анализите. Втората вълна допълнително ще усложни икономиката. При първата блокада хората очакваха кратки срокове и бързо отминаване", обясни Дацов.

Според него в световен план има доста изследвания, които показват, че по-тежка криза не е имало от 30-40 години, поне в Европа.

"Тази криза е предизвикана от COVID-19, тя не е традиционно-икономическа. Някои правителствени решения допълнително "напомпват" проблемите, които съществуват. Например в последните седмици излязоха изследвания, които показват, че т.нар програми за количествени улеснения на централните банки допълнително задълбочават разликите в доходите на хората", обясни Дацов.

Той подчерта, че се бележи и технологичен и социален скок. Според него промените в обществата, индустрията, в отношенията дават невероятен шанс за ускорено развитие на икономиката в следващите години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До нямаЗа Боко има кюлчета и пачки от чекмеджето.това листче вече се изтърка бе другарю. Само тъпaците на *** вярват на тия лакърдии.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Как да се кандидатира,като българина чака месия? Ще го изберат ама найсе. Той искаше да се въведе нещо като борд от доказани икономисти, който да прави анализ на състоятелността на политическите обещания от предизборните платформи в помощ на избирателите. Той искаше министерства и агенции да се финансират по одобрени бизнес-планове. А не както досега моналогодишния бюджет +%. Щото декември почва яко харчене за щело и нещело, сакън да не им намалят бюджета, ако не го похарчат.
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВИДЕНОВ - ВИДЕН ИЗМАМНИК И АЛЧЕН НЕКАДЪРНИК. СЪСИПА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кризата вярвайте на Дянков и Кристалина, не на платени ментета.
11
3
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Кризата е икономическа и е подмогната от Ковид-19 за по-бързо изплаване на повърхността ...печатането на пари и от ЕЦБ и "хвърлянето" на пари от хеликоптера над България засега има занавеса която не се вижда ...от безобразните решения на Борисов и ко с 50 лв за пенсионери,с увеличаване на заплатите и соц помощите ...следващата година за тези предизборни разходи ,ще трябва да се намерят 5 милиарда лева от бюджета ,които ги няма там,а ще трява заеми ..за да се продължи този курс ... .
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз Виденов го помня като скромен и свестен човек, но имаше едни други хора зад кулисите , които спретнаха изкуствена криза , за да го махнат, защото пречеше на плановете за разграбване . Борисов унищожи и последната работеща служба. - военното контраразузнаване , защото вместо да го арестуват за флашките , унищожиха тези които са ги направили.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само общи думи и нищо.Това всяка баба може да каже.
8
0
 
11
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До BG-ГражданинОнази криза от 1995-6 година си беше само наша, българска вътрешна криза! Факт е, че се направи по външна поръчка! Виденов отказа да съсипе държавата и съсипаха и него и държавата! Гечев и компания от "дълбоката държава"надробиха попарата! Тази от 2008-9 и сегашната криза са си по световни причини! Дори сегашната криза подрани по повод "короната" - би трябвало да е към 2024-25 според мен!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя като толкова знае да се кандидатира на изборите и като го изберат хората да приключи с кризата.Всички констатират само че никой не действа.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятел ,дай информация ,кой е тоя бизнес тук че толкова много милиони им подъряват герб
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До междувременно ... ами стани и ти програмист бе джанъм, но ще трябва сериозно да залегнеш на математиката и информатиката, вместо да висиш по площадите и да кибичиш по форумите ... !!!
4
7
 
21
 
! Отговори
BG-Гражданин преди 3 години
Сещам се за една криза след управлението на Виденов, когато банките фалираха, инфлацията галопираше, а уличните кучета гледаха към луната и виеха усещайки че става нещо страшно..Сегашната криза в условията на световна пандемия е от съвсем друг характер, а икономичките и измерения са далеч по-добри от оная на Виденов и съпартийците му..Сега проблема е как да влезнеш в Била, Кауфланда или Лидъла и да си напълниш количката, нареден на опашка с десетки пазаруващи,чакащш също да напълнят количките си
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как сметна безработицата???В бюрото по труда автоматично те изтриват след като ти изтече обезщетението и ако не си индиец няма да ти дадат социални помощи.Тоест след няколко месеца безработица , вече не се видиш безработен.
2
11
 
5
 
! Отговори
междувременно преди 3 години
междувременно програмистите имат огромни заплати.варненски сайт изкопа и пусна заплатите на най-добрите програмистиПотърсете "varna24 най-добрите български програмисти доходи"ЩЕ СЕ ИЗЦЪКЛИТЕ като видите какви ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ имат.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минимална била безработицата...Брееей...