БСП към кабинета: Купете руската ваксина "Спутник V"

Борисов и министрите му не се справили с нито една от последиците на пандемията
Обновена: 26 фев 2021 11:57 | 26 фев 2021 11:50, Камелия Цветанова
348
БСП към кабинета: Купете руската ваксина "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

След като обвини премиерът Борисов в липса на смелост, червената шефка Корнелия Нинова съобщи, че БСП внася проект на решение в НС, за да се търсят допълнителни възможности за ваксини.

"В него настояваме НС да възложи на МС да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина "Спутник V" и настояваме това решение да се разгледа преди разпускането на НС, защото забавянето ще се отрази тежко на хората", отсече тя.

Още по темата
Нинова обвини правителството, че не се справи с нито една от последиците на пандемията - нито здравната, нито икономическата, нито социалната.

"Сега е наред процесът на доброволно ваксиниране. Ситуацията е следната: България е на едно от последните места в Европа и близо 2 месеца след като има ваксина са направени около 130 000 ваксини, а една пета са получили втората доза. Далеч по-добре са останалите европейски страни, като първенци са Дания, Италия, Словения", каза тя.

Според нея "зелените коридори" не са помогнали.

"Извиха се опашки, където желаещите се наредиха да получат ваксината, няма ваксини обаче, а хаос, некомпетентност в цялата страна. Карате личните лекари да правят списъци, а след това ги връщате, защото няма ваксини", скочи соцлидерката.

Тя допълни, че според европейските прогнози 70% от населението на България ще е ваксинирано през 2040 г.

"Вашата некомпетентност ще се отрази дългосрочно на здравето и на икономиката, защото държавите, които напреднаха с ваксинацията ще възстановят по - бързо икономиката си и ножицата ще се отвори драстично", обвини тя управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
6
 
8
 
! Отговори
ДИМ преди 3 години
Трябва да се внесе и руската и китайската ваксина. Всеки да си избира. Аз, например, не желая да се ваксинирам с ваксината на Бил Гейтс.
208
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Абе комунистчета, само вие още ли не разбрахте, че не е спутник 5, а спутник В?
207
5
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Нинова: Дайте да поръчаме Ил-2, че Ф-ките се бавят :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Пълен резил :)))))))))))))))))))))))))))))))))
206
3
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Корни да обясни първо,защо прати сина си Рафаелчо да работи и живее в САЩ а не в Русия при Вовата:):):)
205
4
 
6
 
! Отговори
Eфективност 91% преди 3 години
В статия в авторитетното британско списание The Lancet от 2 т.м. за руската ваксина се посочва ефективност от 91%. Така че това, че още не е одобрена за използване в ЕС си е по чисто политически причини. Орбан обаче вече поръча доставка за Унгария. А в Сърбия даже се готвят да я произвеждат.А това, че не е одобрена за ЕС на практика означава само, че ако я закупим не можем да я изнасяме в други страни от ЕС.
204
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма гаранция, че и с доставката на тази ваксина няма да има проблеми. Плюс това, тепърва преговори... Ясно е, че е чист лобизъм.
203
1
 
4
 
! Отговори
До 222 Анонимен преди 3 години
Добре ЕМА и ЕК дават сертификат на Спутник V.Какви договори ще сключва Русия като произвежда под 5милиона дози с производствените мощности в Русия и всички дози се разпределят само за Русия.Ще сключва договори за пласиране на Спутник V произведен в Китай Индия или Пакистан?Ами ако тези мощности не проработят или има проблеми с КАЧЕСТВОТО И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ВАКСИНАТА?Какво правим тогава?Освен това Астра Зенека която също е векторна струва 3Евро а Спутник до скоро беше на цена 24$ а сега я намалят
202
2
 
14
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
пак лозунги,купувайте лади и москвичи,ама ние си караме мерцедеси,ходете в Сочи на почивка,ама ние ходим в Дубай,слагайте си руска ваксина,ама ние вече си сложихме от другата,ковид няма,ама ние се лекуваме в ВМА
201
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До да,да ама неНдааа! От истината боли! 5 минуса за няма 20 минути!
200
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 230Да! Гамалеята работи с човешки, а Астрата с маймунски материал! Това е една от разликите! Затова има изригвания на остроумие по темата! По-интересна е разликата в цените! Вероятно затова договорите са още тайна!
199
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСпутник е като Астра Зеника,какво се натискате,голямата работа!Гамалея Рисърч (Русия) - Спутник 5 работят заедно с производителите на Астрата Зенека!
198
10
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
1.Факт е, че Виктор Орбан не пожела да чака и си договори ваксини с Русия без одобрението на ЕС! Защо ли?!2.Как ли се справят Русия, Китай, Индия.... без одобрение от ЕС?! И защо изобщо съществуват без одобрението на ЕС?!3.Явно ЕС не се тревожи чак толкова от пандемията и здравето на европейците от ЕС /ако ли пък се тревожи - защо се мотае и прави нищо?/! Едни ваксини поне можеше да подсигури с регулярни доставки, а то какво стана?!
197
11
 
6
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Спутник е векторна като Астра Зенека, но има малка разлика, на която се дължи по-високата й ефективност. С други думи - тя е по-добрата!
196
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре маркова водка.Те друго нямат освен оръжия за унищожение.
195
3
 
13
 
! Отговори
За преди 3 години
всички от полит бюро на БКП-БСПваксина сПУТИН и като хранителна добавка НОВИЧОК
194
3
 
17
 
! Отговори
от БСП искаме преди 3 години
И Москвичи, та да се отървем от тези западни трошляци от рода *** Мерцедеса.
193
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутник е като Астра Зеника,какво се натискате,голямата работа!
192
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейските служби отлагат с процедурни хватки сертифицирането на Спутник за ЕС.Защото е много по-евтин,ефективен и конкурентен от западните аналози и защото ще секнат печалбите на Фармацевтичните компании.Държавните поръчки са дадени на Пфайзер,Модерна и АЗ,друг играч не се допуска.Нищо че има недостиг на ваксини за стадото.По същия начин Герберите дават поръчки в строителството само на свои фирми,нищо че става бавно и много некачествено
191
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 220Точно!Като се има предвид, че китайците поне имат капацитета да поризвеждат това, което предлагат, е меко казано странно БСП да натискат за руската ваксина. Това ако наистина им пукаше за имунизациите де, но то е ясно, че "играта" е съвсем друга.
190
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо точно руска ваксина да внесат.Що не китайска!А някои искат и занзибарска.