Българка след Занзибар: Ако знаех за карантината, нямаше да ида!

Проблем били и ограниченията, наложени в африканската страна
Обновена: 21 мар 2021 15:40 | 21 мар 2021 15:36, Веселина Йорданова
164

Дойдоха си първите туристи от Занзибар, които полетяха към екзотичната дестинация час след заповедта на здравния министър за налагане на карантина на всички пристигащи от Африка.

Три полета от Занзибар отпътуваха обратно към България снощи. Всички туристи ще бъдат поставени под 10-дневна карантина, съгласно заповедта. Една от тях е Катя.

Още по темата
"Тази заповед излезе вечерта, когато ние бяхме на аерогарата. Абсолютно изненадващо и ако знаех, нямаше да пътувам. Даже се опитах да си прекратя пътуването", споделя тя.

Катя смята, че ще има проблеми и в работата. Пристигащите приемат това, че ще прекарат 10 дни у дома със смесени чувства, предаде Bulgaria ON AIR.

Освен у нас обаче туристите се сблъскаха с ограничаващи заповеди и в Занзибар. Властите там наложиха строга забрана за облекло. На обществени места туристите трябва да покриват телата си от раменете до коленете.

Освен това в страната бе обявен 3-дневен траур заради смъртта на президента на Танзания Джон Магуфули. Един от най-отявлените коронаскептици в Африка бе повален от Ковид-19.

"Имаше траур, но хората там не вярват. Казват, че е от инфаркт. Това каза правителството и в това вярват. Никой от хората там не смята, че е от коронавирус", разказва Виктор Велков.

От летището повечето пътници се качиха в таксиметрови коли и поеха към домовете си.

Всички пътници ще бъдат тествани за коронавирус на 10-ия ден от карантината си.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпълнявайте стриктно и си носете маскитетук не е Занзибар
120
0
 
5
 
! Отговори
Бьлгарка преди 3 години
На експедиция сьм там - търся черния жезьл на - шака зулу, докато мьжь ми вьрти бизнес вьв - бьлгария
119
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зимата към Занзибар,лятото на Гърция,а иначе целогодишно на театър,фитнес и ресторант.Бедният българин!
118
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен1 преди 3 години
Баба си не търсиш там.По умна от всички ,ние търпим локдаун след локдаун,тя мрънка под карантина ,ами ще седиш за да не се правиш на по по по най.
117
7
 
15
 
! Отговори
F***K NWO преди 3 години
Глобалистите най-вероятно убиха президента на Танзания. Да почива в мир, човек с морал опълчи се срещу ковид диктатурата, тества папая и се оказа позитивна за ковид. Не приложи експериментални ваксини и не смаза бизнесите на народа се с цел обедняване. Следващият в листа е президента на Мадагаскар, който също се опълчи.
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще е интересно ако президента им е умрял от коронавирус пренесен от, някоя наша чалгарка.
115
2
 
10
 
! Отговори
Koйчо преди 3 години
108,не само, че бе убит, но сега се подиграват с паметта му чрез бълвочи, приподнасяни ни за истина от нашите грантови ***.Онзи ден му организираха масивен инфаркт/не ковид, както ТУК ни се приподнася/, а веднага, букв на следващ ден обявиха за президент една ***, която се оказа участничка в глобалистката им ОПГ в Давос.R. I. P John Горко на бедната ти Родина.
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евтини долнопробни пропаганди.
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този африкански курорт в Танзания не го бях чувал, явно е любима дестинация на българското племе :))) Веднага да предложим да бъдем братя с танзанийския народ, кво се уфлянква външното :))
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече на всички зрители е ясно, че гледат театър, но актьорите и режисьорите още не осъзнават ,че светлините са запалени и публиката скоро ще ги отсвири.
111
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните хора са в Занзибар, ненормалните - в мазетата.
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно дали аптеките в Занзибар са работили. За наш,та ,,палавница,, Катя от статията питам.
109
6
 
21
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Само идиотии и идиоткии плиткоумнии може да отидат сега в Африка.Умните изчакват и четат книги у дома с класно питие на чист диван с чиста чаша.Толкоз. Казах.Останете при африканците и хич не се връяайте да разнасяте бацили,тъпии олигоффрени.
108
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че *** се записа в дестинация екзотична и свободна от корона вирус , т да се не мине...Интересно защо не ги посрещат с цветя и хляб и сол. В замяна те вирус им подаряват от сърце...
107
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам,че отишли там. Искало им се. Могли да си позволят и т.н.Не разбирам какво ограничение е да ходиш облечен от раменете до коленете? Те, нашите съграждани, голи ли ходят там???Да не отиват на секс туризъм?
106
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,всички се качили на таксита,,Ясно.Такситата са пламнали.Няма ли как да се транспортират организирано тия заразоносители.Пак ще си плащат ,естествено.
105
6
 
33
 
! Отговори
до 99 преди 3 години
Абе умник вирус има и там , но властите нарочно се правят, че няма защото им е по-важно да прибират парите от туристи.А тези дето ходят толкова си искат "старият" живот, че и те се правят, че нищо няма.После мъкнат заразата тук.В момента двама от моето семейство са в болница и не могат да дишат, като си здрав е много лесно да се смееш и да си казваш, че нищо няма.
104
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези трябва да ги тестват и за вируса на СПИН.
103
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо все жени ходят и каква е тази любов у нашенските дами към чужденците?
102
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз чувам, че било секс дестинация. Обаче, дали е вярно, не знаем. Да ходим да видим.