СЗО: Да се разследва изпуснат ли е коронавирусът от лаборатория

Гебрейесус поиска ново разследване на хипотезата
31 мар 2021 08:35, Елка Василева
57
СЗО: Да се разследва изпуснат ли е коронавирусът от лаборатория
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус поиска ново експертно разследване на хипотезата, че вирусът, предизвикал коронавирусната пандемия, може да е бил изпуснат от лаборатория в Китай, предаде Франс прес.

Още по темата

Гебрейесус разкритикува и липсата на достъп до необработени данни за международните експерти по време на тяхното разследване в Китай за произхода на пандемията, предаде БНР.

Ден по-рано бяха представени изводите от доклад на СЗО, подготвен след разследване в китайския град Ухан. В него беше посочено, че с много голяма вероятност коронавирусът се е появил при прилепите и е достигнал човека чрез междинно животно.

Ръководителят на Световната здравна организация обаче уточни, че заключенията в доклада не са категорични.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
Само една поправка - не ''китайците'', а ККП !
45
0
 
1
 
! Отговори
Усети се... преди 2 години
След дъжд качулка !
44
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Ние сме Свободни Човешки Същества...Живота...най-висшата ценност на този Свят ни е даден от БОГ...не признавам властта на путиновци и китайски диктатори оставили С.Корея и Народа им без хляб...използвайки ги ...Справедлив Свят...или идваме за вас...минахте всякакви граници...ще ви заврем ядрените арсенали...знаете къде...Справедлив Свят!!!джуджета
43
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
лицемерието и зависимостите раждат хитреровците и сталиновците...имате право на избор...аз избирам трудният но Справедлив път по които вървят САЩ!Бог да пази САЩ!
42
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
факта,че руската провинция и приятелите им от китай имаха първи ваксини..е показателен факт,че те го пуснаха обявявайки световна биологическа...нямат човешкият,научният,ценностен капацитет за повече...освен смър,смърт,смърт..погледнете как живеят Народите им...и ги търпят...светила имунолози и вирусолози споделиха,че е изкуствено създаден...само факти, всеки с гънка може да го провери...животите ни са храна за власта им и преяждането на диктатори...Справедлив Свят...или мъртав!!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква хипотеза Люк Монтание го каза още минслата година
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 46Съвсем очевидно е, че полза имат само и единствено краварите. Понеже Китай ги изпревариха икономически, краварите, които вече изобщо не са конкурентно способни, решиха да пробват с биооръжие. Освен това се канят да ги заплашват и от позиция на сила.
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До обикновен idiotОчевидното е който има полза от вируса, той да го е пуснал, а това е само и единствено Китай. Дали е пуснат умишлено или не, няма значение. От значение е, че китайците можеша да го ограничат още 12,2020 г., но вместо това го разпространиха УМИШЛЕНО, с което убиха милиони и още никой не им е потърсил сметка.
38
0
 
9
 
! Отговори
мисията изпълнена преди 3 години
СЗО успешнп изигра ролята си на *** в една изкуствено предизвикана пандемия,като първо се погрижиха вируса да хубаво да се пръсне по света,после отрекоха всякакви действащи лекарства и задължиха хората да умират по домовете си.Напредналите случаи се наблъскаха по болниците и разбира се в такъв стадий са трудно лечими.Медиите вият на умряло и всяват колкото се може повече паника.Настава истерия за маски и консумативи,а СЗО се почесва и гледа.Сега решават да разследват това ,което се знае
37
4
 
23
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Вирусът не е изпуснат, а пуснат, и не от Китай, а от ЮСА в Китай, по разбираеми причини и методи на действие! ,
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разгеле някой да каже истината! Разбира се че е лабораторна разработка ковида! Но едва ли ще разберем някога! Знаем кой е,но нямаме доказателства уви!
35
4
 
11
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Има ли още бала.мурници, които вярват, че има ''пандемия'' КОФИ 19 ?????? Отсега е ясен сценария, отваряне за лятото ( когато вируса си почива , ходи на моренце , хапва цацка и пийва бира на плажа), след това септември идва 4-та вълна, ноември 5-та вълна и март 2022-ра 6-та вълна. Ваксината няма да лови новите щамове и това ще налага новите локдауни ! ОВЦЕ, събудете се, лъжат ви ! От вас зависи колко дълго ще продължат тези извращения ! Покажете ХОРА или ОВЦЕ сте !!!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ ЩЕ РАСЛЕДВАТ СОБСТВЕНАТА СИ ИЗМАМА И ТОВА ДОЖИВЯХМЕ. В ТОВА ШЗО СА НАСТАНЕНИ ЕДНИ МУЛТИ ВРЪЗКАРИ НЕ РЕАЛИЗИРАНИ ЛЕКАРИ И НАТЕГАЧКИ КОЙТО НЕ ВАДЯТ ЦИГАРАТА ОТ УСТАТА СИ БЕЗХАБЕРНИЦИ КОЙТО ВЗИМАТ ТАКИВА ЗАПЛАТИ ЧЕ СВЯТ ДА МУ СЕ ЗАВИЕ НА ЧОВЕК А РАБОТАТА ИМ Е ДА СИ ХОЦКАТ ПО СВЕТА ОТ СИМПОЗИУМ НА ЗДРАВНИ БЕСЕДИ БЛА БЛА СВЪРШЕНА РАБОТА НУЛА ПОСЛЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО Е ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА ПОВЕЧЕ КАКВО ДА СЕ КОМЕНТИРА ИЗЛИШНИ Е
33
0
 
17
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
Не е изпуснат а е пуснат!!!
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се разследва СЗО за бездействие и безхаберие. Когато се заговори за вируса преди повече от година, те твърдяха, че няма нищо страшно. Вече втора година целият свят се побърква заради тия простаци.
31
2
 
13
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Бате ГюбреИсусе, защо се правите, че разследвате шефа си. Ясно е, че нищо няма да откриете, както предния пък като пратихте "експерти" и киснаха 2 седмици в карантина там само и само да кажат, че китайците са ангелчета. Стига заблуди, тотално дискредитирана оргазнизация
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все си мисля, че американците пуснаха този вирус заради размириците в Минеаполис като предупреждение към всички страни да не им се бъркат в мачкането на протестиращите.
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все си мисля, че китайците пуснаха този вирус заради размириците в Хонгконг като предупреждение към всички страни да не им се бъркат в мачкането на протестиращите.
28
1
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
ПРОЦЕДУРНО:Забелязъл съм, че във форумите хората или "играят" за Русия/Китай, или за САЩ/ЕС/СОРОС. Няма средно положение. Аз, от друга страна, понякога критикувам или хваля както едните, така и другите - според случая, защото не ми плащат и съм СВОБОДЕН. А сега кажете защо и другите не правят така? Е, не всички - това е невъзможно, но, да речем, поне половината.
27
2
 
14
 
! Отговори
ох тия "инциден преди 3 години
Инциденти се случват - през 2014 г. забравени флакони с вируса на едра шарка бяха открити в картонена кутия в център, близо до Вашингтон. През 2015 г. военните в САЩ изпращат живи спори антракс, вместо мъртви на девет лаборатории в страната и военна лаборатория в Южна Корея. Множество нарушения стават и в лабораториите от ниво 1, но те така и не влизат в новините.