Септември-октомври се чака нова вълна на коронавируса, колко ще е висока?

Още ограничения можело да отпаднат, но само при повече ваксинирани
Обновена: 16 юни 2021 08:55 | 16 юни 2021 08:55, Камелия Цветанова
238
Септември-октомври се чака нова вълна на коронавируса, колко ще е висока?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Хората трябва да продължат да се ваксинират. При достигане на относително висок ваксинален обхват, могат и повече мерки да отпаднат“, каза съветникът на служебния министър проф. Мира Кожухарова пред bTV.

„Рискът от циркулация на вируса намалява, много е нисък процентът на болни в момента у нас. Надявам се повече хора да се решат да се ваксинират“, коментира Кожухарова.

Още по темата

Тя допълни, че от опита й вероятно ще има засилване на ваксинацията към края на септември и началото на октомври с покачването на заболеваемостта от COVID-19.

„Вълна ще има. Колко ще е висока и колко ще ни струва, зависи от нас. Не можем да спрем вируса тотално ,но можем да намалим жертвите на този вирус. Това става само с ваксина“, каза Кожухарова.

Относно новата заповед за отпадане на маските при ваксинирани или преболедували малки колективи, Кожухарова коментира, че не отпада забраната за посетители на магазини, например.

„За клиентите и посетителите маските си остават задължителни, защото не е възможно да се контролира дали те са ваксинирани или преболедували.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха ха ха хаВируси винаги е имало и ще има. Най-големият вирус е невежеството на хората и това че са спрели да се развиват!Колко неосъзнат трябва да е човек в този си живот и прераждане, за да вярва на тези лъжи с вируса който се използва с-у човечеството с цел нов световен ред и намаляване на населението.Продадоха проблем реакция решение 5 джи мрежи ваксини контрол остана чипирането.БОГ Е ЛЮБОВ ! В БОГ ВСИЧКО Е КРАСИВО. ЖИВЕЙТЕ В МИР И ЛЮБОВ ...
174
1
 
5
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Разумно е да се използва лятото за укрепване на имунната система. Това е спасението, а не ваксинацията, както системно ни лъжат. Каквото и да сте избрали за себе си, зачитайте избора на другите и не забравяйте, че най-лошото и най-хубавото всеки сам създава за себе си.
173
1
 
2
 
! Отговори
ДРЕМЕ МИ преди 2 години
ДРЕМЕ МИ НА ШИШАРКАТА!!!
172
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събитие- 201
171
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълните тръгнаха от медиите
170
2
 
2
 
! Отговори
смях преди 2 години
Да хвърляме боб!
169
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живейте си живата и не им обръщайте внимание
168
2
 
23
 
! Отговори
неразбрал преди 2 години
Не можах да разбера защо след ваксиниране пак трябва да си правя тест,ако пътувам в чужбина-и на отиване,и на връщане.Защо пак трябва да ходя с маска и защо твърдят,че имунитет ще имам само 6 месеца---Какъв е смисълът тогава?Няма здрав разум в повечето твърдения на агитаторите на ваксинирането.Не свърши ли вече този експеримент,че да си поживеем спокойно-на когото колкото му е отредено.
167
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да проверят в Чили какво е положението сега при 70% ваксинирани.
166
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ъм 3-4 метра ша е.
165
1
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
ТЕМАТА Е ВЪЛНУВАЩА.ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ДА СЕ УЕДИТЕ ЧЕ:"ХОРАТА ВСЕ ОЩЕ СА МАЙМУНИ И ИНТЕЛЕКТУАЛНО ВСЕ ОЩЕ СА ПО ДЪРВЕТАТА"
164
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хареса им на управляващите да мачкат народа! От един грип цяла драма правят. Що не забранят на биг фарма да го разпространява?
163
9
 
37
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Моля,престанете да психясвате народа ни!!! И без вашите ваксионни апокалипсиси хората живеят много трудно от мизерия,недоимък и безнадежност! Всички,които агитирате за чифутските ваксини получавате огромни пари и ви е широко около врата.Хиляди хора са без работа,без доходи,децата им гладуват,но на никой не му пука! Само "ваксините" са ни кусура! Всеки има право на личен избор и не си мислете,че като се изреждат разни да ни убеждават,ще има някакъв ефект! И не посягайте на децата!!!
162
8
 
19
 
! Отговори
Ваксър с три ваксини преди 2 години
Ние още от сега ще се затвориме в мазето, с поставени маски разбира се, и мислим да излезем някъде след 1-ви март, само чакаме да ни поставят още две ваксини! Съветвам ви да направите същото.
161
37
 
11
 
! Отговори
Tonita-7 преди 2 години
Ваксинирайте се! Стига сте упорствали!
160
6
 
45
 
! Отговори
СТЪКМИСТИКА преди 2 години
Само да кажа, че статистиката на смъртните случаи от Ковид НЕ е РЕАЛНА! По скоро е нещо като стъкмистика с висока степен на манипулация.
159
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До StalinistaСлед ваксинирането, смъртните случаи във Великобритания намаляха драстично. Ваксината може да не те пази на 100% от заразяване, но те пази от това да влезеш в болница или да умреш. UK вчера има само 10 смъртни случая
158
10
 
4
 
! Отговори
харакири преди 2 години
хайде виновниците затваряйте знаяете се кои сте ресторантите и заведения
157
8
 
34
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
До Анонимен 179 Не вярвай на управляващите и не бъди наивник спрямо приказките им!Това надуване и напъване с отровните ваксини ще продължава докато унищожат хората на планетата,щото видите ли те натежали и забавят въртенето й!
156
2
 
29
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
Ухаа пак ще има хилядарки!