СЗО: Нищо не е приключило, задават се нови и по-опасни варианти

Последните тенденции са тревожни
16 юли 2021 14:25, Ния Христова
116
СЗО: Нищо не е приключило, задават се нови и по-опасни варианти
Снимка: Pixabay
Комисията за спешни случаи на Световната здравна организация (СЗО) припомни, че "пандемията далеч не е приключила" и предупреди за "голяма вероятност" от появата на нови варианти на коронавируса, които са "вероятно по-опасни", съобщава френският национален ежедневник Le Figaro.
 
"Пандемията далеч не е приключила", отбелязват в изявление експертите. Те съветват генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, добавяйки: 
 
"Има голяма вероятност за появата и разпространението на нови тревожни варианти, които вероятно са по-опасни и дори по-трудни за контрол", отколкото вече познатите на агенцията на ООН.
 
"Последните тенденции са тревожни. 18 месеца след обявяването на международна извънредна ситуация в областта на общественото здраве, ние продължаваме да се борим с вируса и вирусът продължава да циркулира след нас", подчерта председателят на комисията, французинът Дидие Хусен, по време на брифинг.
 
За момента СЗО отчита, че има налични 4 т.нар. обезпокоителни варианта: "Алфа", "Бета", "Гама" и "Делта". Последният е много по-заразен от останалите, също е и по-малко устойчив на ваксини, макар те да продължават да предпазват добре от най-сериозните форми на COVID-19 и фатален край от инфекцията.
 
Професор Хусин подчерта още, че комисията е отправила две основни препоръки: да се защитава равен достъп до ваксини и да не предприема инициативи с малко научна обосновка като прилагането на трета доза ваксина, предложена по-специално от консорциума Pfizer/BioNTech, предава "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами задават се защото вие ги измисляте.
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО е главния вирус който мори човечеството ! Трябва да се закрие това вредно нпо !
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1984
95
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри бол ама не се замислят, че болшинството от доктори са ваксинирани. Явно те не разбират от медицина и за това така. Ако бяха толкова вредни щяха ли да ги надупчат първо тях и да измрат и с останалите е свършено. Луд народ
94
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме очаквали друго и без това. Докато не ни довършите няма да се спрете
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 милиона умрели за 18 месеца.... Майтапите ли се нещастници. До кога терор?
92
6
 
15
 
! Отговори
97 преди 2 години
Пандемия няма - има пЛандемия - реално няма нито болни нито нищо, което да отговаря ня истинска пандемия. Има лъжи, преувеличаване, фалшификации. При истинските пандемии е имало умрели хора във всяка къща. Сега той умрял от сърце или диабет ама бил умрял от корона измамата. пЛандемията не е никакво сериозно събитие - а сериозна измама. Раждането на спасител за човеците е най-великото събитие за всички времена, който чете нека разбира.
91
3
 
11
 
! Отговори
96 преди 2 години
Няма да стане - ще смачкат тия протести с военна сила и ще има световна диктатура - нещата писани в библията се изпълняват пред очите на хората
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
* Монтание
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо всъщност никой не разследва кой създаде този дизайнерски вирус? Откъде го пуснаха, не изпуснаха, защото това е по- вероятно- да е умишлено и планирано. Каква е структурата на тоя вирус, защото още в началото френският учен Монпелие каза, че в структурата му има елементи на ХИВ и индийските учени, които са изследвали това, са били заплашени да не го огласяват. Коя е истината, все пак?
88
0
 
16
 
! Отговори
S преди 2 години
Задават се нови неща. Протести, размирици, гражданско неподчинение. После и Нюрнбергския трибунал. СЗО да му мислят.
87
4
 
13
 
! Отговори
92 преди 2 години
Вместо реалист да беше писал, че си наивник - тия дето няма да се ваксинират ще са по-добре от тия дето ще приемат *** наречени ваксини в телата си. Хората казват, че няма да вземат лекарства за крак, който не е счупен, ама масово са отказали да мислят.
86
2
 
20
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
Първо ще се появи антихрист и ще властва временно над света - това ще е изпитанието за мнозина - тогава ще трябва истински да изберат на коя страна да застанат. Голямата скръб е това време.
85
2
 
12
 
! Отговори
Ел Греко преди 2 години
Буквите от гръцката азбука са точно 24. Гответе се за точно толкова и щама на вирОсът . Алфа, бета ,гама ,делта...в очакване на пси , епсилон и така до омега. После подкарваме друга азбука... Време има ... Благодарение на измамата Ковид - облечена в медицински одежди - и всяваща ужас сред възрастните, страхливите , *** и непросветените измряха няколко милиона . Не от Ковид , а от стрес ...Така го и прогнозирахме...изрязахме 18 месеца от живота ви ...предстоят още много. Вий сте ***
84
27
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Отказващите да се ваксинират ще научат по трудния начин как стоят нещата с вируса. За тях, не ми е жал, жал ми е за многото нормални хора, които ще починат или ще страдат заради тези, които не са се ваксинирали
83
1
 
5
 
! Отговори
71 преди 2 години
Банкери са създали оон - трябва да ти е ясна коя е тая сила, която властва временно в света
82
3
 
1
 
! Отговори
До 82 Анонимен преди 2 години
Агнето е Исус Христос - човечеството си заслужава, което му се случва. Или са с Бог или не - ако не са ще страдат.
81
3
 
15
 
! Отговори
до "до 81" преди 2 години
Съгласен съм, че антиваксърите прекаляваме. Аз включително. Това обаче е следствие на прекаляването на медиите с това "ваксинирайте се". Нашето прекаляване е нещо като отговор на тяхното. Ако медиите престанат ти гарантирам, че и антиваксърите ще престанем... :) ...
80
3
 
11
 
! Отговори
до 84 от 61 преди 2 години
... а стахът от свободата е пагубен... :) ... Ако успеят да ни накарат да се страхуваме да сме свободни - да пътуваме свободно, да се виждаме с непознати хора свободно, да посещаваме нови места свободно, да дишаме свободно, да се виждаме с близките си и с приятелите си свободно, да се прегръщаме с тях свободно, да ги целуваме свободно и т.н., тогава вече ще го закъсаме сериозно. Общо взето всички мерки насочени уж срещу Ковид, са с цел да ни накарат да се страхуваме от това да сме свободни...
79
5
 
8
 
! Отговори
До 81 преди 2 години
Остава да се радваш, че около теб е минало добре. Около мен си заминаха хора. 3ма близки, и 10тина близки, на мои приятели. Имаше и млади хора лежали по над месец в болница и вече 10 месеца не могат да се възстановят. Стискайте палци и занапред да ви подминава! Всеки има право на мнение, но антиваксърите попрекаляват! Малко като при гейовете с парадите се получава... пълна показност на "разбирания"