Черна гора въвежда нови мерки и дигитален COVID-сертификат

Посещения на закрито ще стават при определени условия
27 юли 2021 10:21, Ния Христова
9
Черна гора въвежда нови мерки и дигитален COVID-сертификат
Снимка: БГНЕС
Черна гора се готви за въвеждането на Национален дигитален COVID-сертификат, който ще се използва от петък (30 юли). Тогава се очаква и правителството на Черна гора да обяви нови мерки за борба с коронавируса, заяви здравното министерство, предаде БГНЕС.
 
Министерството припомня, че посещенията на нощни клубове, дискотеки и вътрешните помещения на ресторантите ще стават при определени условия.
 
Националният сертификат, който е създаден по модела на цифровия сертификат на ЕС, ще съдържа информация за това дали дадено лице е напълно ваксинирано или е получило първата доза коронавирусна ваксина. Сертификатът посочва датата и часа на отрицателния PCR тест на COVID-19, като се приема отрицателен тест не по-стар от 72 часа.
 
Дигиталният сертификат е безплатен. Той може да бъде запазен и показан на мобилния телефон. Няма съществена разлика между дигиталната и печатната версия на сертификата, тъй като кодът и в двете версии е гаранция за валидността на показаните данни, съобщава "Вести". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Абе тия нещо? преди 2 години
А преболедувалите броят ли ги за хора? Или отново пренаписваме цели науки като имунологията и естественият имунитет не важи?
7
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България, най-богатата държава в Европа - рай и последно убежище на антиваксърите.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черна гора също закъсняват с мерките. Там броя на новите случаи бързо расте и за последните седем дни имат над седем пъти повече случаи от България на човек от населението.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не излязат хората и на стълбовете всите?!
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А касовият апарат изпиуква ли още на входа на магазина, като влязат ваксаджиите? Нали са с баркодове вече. Остана лепенката с числото на челото. Нищо оригинално не успя да измисли фарма мафията и световния фашизъм. Само плагиатства.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накратко, работи се за нова раса привилегировани хора, горди притежатели на патентован имунитет.Вие сте стока, с бар код))) и сте собственост на притежателите на патента.Честото!
2
7
 
10
 
! Отговори
МСА преди 2 години
До 1111Ти пък?!??!? Не знаеш ли, че само от ваксините се създава имунитет!!
1
1
 
15
 
! Отговори
1111 преди 2 години
А защо сертификата ,не съдържа данни че човек е преболедувал вируса ?