Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?

Проф. Песталоца: Рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят
31 юли 2021 09:12, Елка Василева
648
Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?
Снимка: архив, БГНЕС

Задължителна имунизация срещу COVID-19 ще бъде въведена до 2-3 месеца в много европейски страни. Това заяви в интервю за БНР професор Кристиян Песталоца - германски конституционалист и член на етичната комисия в Берлин.

Още по темата

„Разбирам опасенията им. Но каква е алтернативата? Оправдано ли е да рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят? Аз съм последният човек, който ще подкрепи неоправданото ограничаване на гражданските свободи, но първо трябва да оживеем. Ваксината очевидно предпазва от тежко заболяване и затова не мога да я възприема като някакво досадно задължение. Имунизацията е гражданска отговорност“, каза проф. Песталоца.

„Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права? Гражданските права включват отговорност не само за себе си, а и за околните“, смята експертът.

„Ако живеехме в нормални времена, и дума нямаше да може да става за вмешателство в решението дали да се ваксинираш или не. Но не живеем в нормални времена. Живеем в пандемия. Живеем в извънредна ситуация“, коментира още проф. Песталоца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
0
 
10
 
! Отговори
До 528 преди 2 години
Скоро и хляба и млякото ще ти бъдат на телефона...Те тогава виж кво става.
464
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами щом като този ваксинационен паспорт или документ за самоличност ще е в електронен вид на мобифоните ни и бъдещето на банкирането ще е в мобифона ни , да ни раздадат безплатно мобифони и да ни ги плащат месечно.Ама те май станаха много тия дето ще направят пари на наш гръб: фармацефти, телефонаджии,банкери и т.н.
463
4
 
18
 
! Отговори
Бога ми преди 2 години
Няма ваксини, няма антибиотици! Спасението е само едно - чиста храна, природни лекове и народна медицина. Чували ли сте за колоидно сребро. Ами те китайците имат толкова научни експерименти със сребърни наночастици срещу патогени и доказват, че тези сребърни частици дори елиминират всички познати коронавируси. Не очаквайте СЗО и биг фарма някога да признаят този лек, тъй като в бизнеса с ваксини има много кеш$. За повече инфо вижте този сайт - https://srebro.ddns.net
462
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се изисква тест за алергия преди ваксинация.
461
22
 
3
 
! Отговори
Голям Смях преди 2 години
Племето с татуировките се по *** от страх от една ваксина, но иначе може да си боде синьо мастило, може и да се наблъска с ботокс /ботулинов токсин/, може и силикон да си сложи, филърчета също,всички със странични ефекти и подписване на доброволно съгласие.
460
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 518. . Странна логика. Ако човек иска да си изплати ипотеката трябва да е жив. С експериментален продукт дали ще оцелее дълго???
459
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Edin888... С еврогей директивите няма да можеш да гледаш на село каквото можеш. Изтрепаха кокошки и след това уж свински грип та и прасетата утепаха.
458
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 520: аз нямам село, нямам майка, баща, нито съпруг и деца... Къде да бягам? Иначе съм съгласна, че Антихристът много скоро ще се появи! Точно хората, повлияни от дявола, се дават на тази измама с Ковида толкова лесно!
457
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Равносметка.. Важното е да не подписваш информирано съгласие. Това с ваксините е бизнес като всеки друг. Спират ни от работа, ами няма да има приход от данъци и те така. За махалите ти не мисли. НПО тата здраво са ги подковали и там няма да се набодат.
456
0
 
21
 
! Отговори
Edin888 преди 2 години
До Мартин 504Мартине, явно това, което се готви е в съответсвтие с Откровението на Йоан от Новия Завет - купуването и продаването ще бъдат свързани по някакъв начин с Антихриста (може би скорошното премахване на хартиените пари и въвеждането на способ за плащане е елктронна валута). Имай все пак предвид, че има хора с деца и други роднини, които изискват грижа, и много хора сигурно ще се съгласят. За мен спасението ни в България ще е живот на село, да гледаме каквото можем и размяна на стоки
455
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оправдано ли е да рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят, се казва. Да, оправдано е, още повече когато тези, които се страхуват да се разболеят, също не се ваксинират. Ваксината е безплатна, след като се опасяват за здравето си, да се ваксинират. Ако не искат, да си поемат отговорността те, а не да задължават другите. А и ваксиниран не значи незаразен, дори може да си ваксиниран и да заразяваш.
454
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори не се съмнявайте, ще го направят! Като ти поставят пред условието - или боц-боц, или си уволнен и ще се надупим! И без това народа остана без пари, остане ли и без работа кой с какво ще плаща сметки и ипотеки, как ще храниш семейството си?! Или всенароден бунт, или тихо и кротко боцкане.
453
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата да се опита, аз от историята ни знам: СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!!! Ама то в България сега се оказва добре, че хич я няма държавата: няма човешки ресурс в институциите (МВР, армията), с който да насилят населението. Обаче забелязвам, че точно затова много чужденци налазват тук. Само от тях да се пазим, и от културата им. :)
452
1
 
33
 
! Отговори
Ачката преди 2 години
От СЗО-то в началото се кълняха и се кръстеха и с ръцете,и с краката,че имунизацията няма да е задължителн.Тогава като в хор им пригласяха всички държавни глави на великите държави,като в допълнение припяваха и главните имунолози на тези държави.Казваха че ако някой насила те накара да се дупчиш,това е нарушение на човешките права по Конституция.Но нали знаете ,,той'' рамена няма.Сега ще посегнат на конституциите и ще отнемат правата на хората.Държавата ще има право над нас като с опитни мишки.
451
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 500: Спутник едва ли е много по-добра от другите. Всички са еднакво МАЛКО тествани. Изумителното беше обаче за Johnson&Johnson, кой им дава да пускат ваксини, при положение, че са една от 4 фирми, съдейи за смъртта на 500000 души от опиоиди (оксикодон и хидрокодон)!!!
450
0
 
27
 
! Отговори
SS преди 2 години
От колко време апелирам,ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ ! ИДВАТ ЛОШИ ВРЕМЕНА ! Да ама никой не вярваше на бай SS .Сега повярвахте ли ? Или пак ще чакаме да видим какво ще стане !
449
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 511: чети за Китай - ако не си ваксиниран, какво става... там даже и социалното поведение ти следят. В Европа Франция пда първа: нали за заведения няма да може да се влиза, ако не си ваксиниран? Днес заведения, утре навсякъде!
448
1
 
15
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Задължително за всеки роден е да умре Всичко друго не е задължително.
447
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е как ще го приложат задължителното ваксиниране, тия гадове. То и сега има много задължителни неща-да притежаваш лична карта, да си плащаш данъците. Първоначално най вероятно ще го третират като документ за самоличност,който обаче ще се изисква навсякъде-банки,магазини, обществен транспорт, няма да се учудя да сложат КПП-та на паркове, изходи на града, отказ на медицински услуги. Може и да арестуват, както с личната карта. В момента светът, който познавахме се срутва като кула от карти
446
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 509: Така е! Затова идва Страшния съд и Бог ще сложи нещата в ред! Хората станаха прекалено надменни, прекалено арогантни!