Нови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация

Скандираха "Вземете си ваксините и се махайте оттук!"
29 юли 2021 07:43, Александър Попов
54
Нови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС

В Гърция се проведоха поредните митинги на противниците на принудителната ваксинация. Недоволни се събраха в Атина, Солун и Патра, като в столицата се събраха на централния площад "Синтагма" срещу парламента.

Протестът там е преминал спокойно и без инциденти. Този път полицейските специални сили се наредиха не близо до самия парламент, а на ръба на площада от страната на метростанцията, така че да не възпрепятства трафика.

Протестиращите бяха около 200 души, далеч по-малко от тези на 24 юли, когато се стигна и до сблъсъци между отделни протестиращи и полицията.

В сряда вечерта в продължение на няколко часа протестиращите, държащи икони, кръстове и гръцки знамена, скандираха и се опитаха да убедят дошлите, че ваксинациите са зло и насилие срещу човека.

„Всичко започна от момента, в който въведоха индивидуални данъчни номера и социалноосигурителни номера, всички вече са с досие“, каза един от протестиращите.

Друг коментира: "На властите не може да се вярва. Те ни смятат за тъпаци и правят каквото си искат с нас."

Трети участник с икона в ръка призова хората да повярва в Исус Христос и тогава ще дойде избавление от пандемията. Протестиращите също скандираха „Вземете си ваксините и се махайте оттук“, „Долу хунтата на Мицотакис“, „Долу хунтата на парламента“.

В северния гръцки град Солун се проведе демонстрация под централния лозунг „Не на задължителната ваксинация срещу COVID-19“ край Бялата кула, туристически символ на града.

Според изменението на законодателството, прието от гръцкия парламент, ваксинацията е задължителна за всички служители на публични и частни структури на социалното осигуряване и здравеопазването, сроковете за получаване на първата им доза ваксина са определени съответно на 16 август и 1 септември . Обявено е, че тези, които не се ваксинират, могат да бъдат отстранени от работа, без да им се плаща за този период.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърците се събуждат и атакуват терора на кученцето на Меркелана Мицотакис...Време беше. Глобалистите искат да разчистят гръцките земи за себе си и семействата си да се ширят и вихрят. Нашата земя е нужна, защото сме пътят към любимия им Йерусалим. Ех, кръстопъте...Хазарите и българите са с един произход от древни времена. Те знаят, че ние знаем.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинират маляките наред ,като овце барабар с Патрирха!
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не са 200 не лъжете много повече са
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще го напиша и иначе. Не може заради страховете на ваксърите от вируса, антиваксърите да бъдат принуждавани да се ваксинират. Също така не може заради страховете на антиваксърите от ваксините, ваксърите да бъдат принуждавани да не се ваксинират. Задължителното ваксиниране е точно толкова абсурдно, колкото сега ние антиваксърите да искаме от държавата да въведе задължително НЕваксиниране. Едните се притеснявт от вируса, другите от ваксините. Всички искаме да сме здрави.Нека всеки сам избере пътя!
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"По -добре "подмолно " да си карам болестта, отколкото с тръба в гърлото. Който го е страх от мен ваксинирания и "подмолния," да се ваксинира и ще забравим всички за пандемията." - Имаш право на собствен избор. Избрал си да се ваксинираш. Аз имам право също на собствен избор. Избирам да не се ваксинирам. Кой от какво го е страх си е негов проблем. Не може заради страховете на една група хора, друга група да се ваксинират и обратно. Елементарно е. Който иска се боцка, който не, не... Това е...
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По -добре "подмолно " да си карам болестта, отколкото с тръба в гърлото. Който го е страх от мен ваксинирания и "подмолния," да се ваксинира и ще забравим всички за пандемията.
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си протестират. Навсякъде има малки групички антиваксъри, които протестират. В България явно са мнозинство страхливците и социопатите. Лош късмет. Лош материал. То не случайно сме на опашката по стандарт, качество на живот, качество на здравеопазване. Но на първо място по корупция в Европа, на челно място по смъртност от ковид. И така ще продължи явно. :(
30
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идионтското в случая е,че ваксинираните могат да пренасят заразата и то подмолно,защото нямат симтоми,и в същото време им се делегират повече права.
29
19
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
До до програмиста 24 : Всеки сам решава за себе си ако живее в пустинята. Когато живееш сред други хора решенията ти не трябва да са в ущърб на обществото.
28
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 35 "спокойно неваксинираните с отровата сами си плащаме лекарствата и здравните осигуровки.Не сме опрели до твоя скъсан джоб." Мне, не си. Даже си нямате идея колко реално струват скъпите изследвания даже само от фазата след тежко преболедуване. Точно като Кацарски, който обвини Пирогов във източване на касата, а се оказа, че те са му направили услуга да не плаща точно тези скъпи изследвания, като са го писали по друга клинична пътека. По една "случайност" и той е анти-ваксър.
27
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 32 Можеш да "завършиш мъртви езици" и без да си учил "старогръцки в университет или училище", но ти откъде да го знаеш това? Вече загря ли защо бяха използвани тези имена, или ти трябва още малко време? Я прочети началния пост и виж каква е референцията към тях. Подсказвам ти: защото са известни отдавна заминали гърци. Сега схващаш ли?
26
3
 
14
 
! Отговори
Шорти преди 1 месец
Браво на гърците. Така се прави.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
25, спокойно неваксинираните с отровата сами си плащаме лекарствата и здравните осигуровки.Не сме опрели до твоя скъсан джоб.За твое сведение новият вариант на вируса е хрема , която се лекува с лекарства за 10 лева.Ти като си набол с експерименталния препарат не агитирай и здравите на го направят.Ще се чуе след 5 г от какви болести ще страдате.Жени и мъже стерилни и със сърдечни проблеми, който оживее, де.
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подкрепям протестиращите в Гърция!
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Призовавам всички пишещи тук да си сменят стила на писане без да използват обидни думи и фрази. Уж има някаква цензура, а само безобидни думи забраняват, от "Лека нощ, деца!"Или пък, не е за мен този сайт, прекалено "високо академично" му е нивото зя да го осмисля?
22
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 28 Познавам много като теб. Хора без цел в живота, които са се забили в безмислени занимания, защото са прекалено глупави и мързеливи да вършат сериозна работа. Толкова си неграмотен, че даже не забеляза, че никога не съм правил коментар какво си завършил: друго типично за безполезните качество - когато никой не ги интересува какви са и какво са, да се тупат в гърдите. Вече успя ли да загреееш защо бяха споменати тези имена, или ти трябва още малко време?
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпрос със понижена трудност: Защо няма протестиращи срещу други ваксини, например противогрипните? Те също не са задължителни. Иначе казано, с какво ваксините срещу коронавируса са по-различни от противогрипните? Нали и те (уж) са доброволни? По дяволите, протести няма дори срещу задължителните ваксини, като тези срещу дифтерит, тетанус и коклюш! Който има мозък може да мисли...
20
2
 
18
 
! Отговори
до програмиста преди 1 месец
Ти нали си ваксиниран? Какъв ти е проблема с неваксинираните? Всеки сам си решава какво да прави със себе си.
19
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22 Толкова си зле, че не разбра, че имената са референция към отдавна заминали си гърци и нямат нищо общо с това какво са писали, но на мъртвоумните логиката и мисленето не са ви силни умения. Затова "нищо не работите": защото света няма нужда от празното ви съществуване.
18
23
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Не трябва да е задължителна ваксината, но всеки не ваксинирани да заплаща лечението от собствения си джоб