Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?

Проф. Песталоца: Рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят
31 юли 2021 09:12, Елка Василева
648
Задължителна имунизация срещу COVID-19 до 2-3 месеца в много страни в Европа?
Снимка: архив, БГНЕС

Задължителна имунизация срещу COVID-19 ще бъде въведена до 2-3 месеца в много европейски страни. Това заяви в интервю за БНР професор Кристиян Песталоца - германски конституционалист и член на етичната комисия в Берлин.

Още по темата

„Разбирам опасенията им. Но каква е алтернативата? Оправдано ли е да рискуваме здравето и живота на хората, които ще се разболеят? Аз съм последният човек, който ще подкрепи неоправданото ограничаване на гражданските свободи, но първо трябва да оживеем. Ваксината очевидно предпазва от тежко заболяване и затова не мога да я възприема като някакво досадно задължение. Имунизацията е гражданска отговорност“, каза проф. Песталоца.

„Всеки е свободен в решението си дали да се ваксинира или не. Но не забравяме ли, че излагайки други хора на опасността от заразяване, нарушаваме техните права? Гражданските права включват отговорност не само за себе си, а и за околните“, смята експертът.

„Ако живеехме в нормални времена, и дума нямаше да може да става за вмешателство в решението дали да се ваксинираш или не. Но не живеем в нормални времена. Живеем в пандемия. Живеем в извънредна ситуация“, коментира още проф. Песталоца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
1
 
14
 
! Отговори
До РЕАЛИСТ 429 преди 2 години
Реалист, нищо лично, но ми се струва, че нямаш достъп до никаква информация, освен до товам което ти поднасят корпоративните медии. Само един съвет - пази се! Никой от гигантите, които ти продават интернет живот, лекарства, ваксини, защита, илюзии, лъжи, и каквото искаш друго - никой от тях не прави нищо за теб. Те просто те търгуват. Всичко е единствено и само в твоите ръце, и това не е малко. Пази се!
384
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ваксъри - има си официални статистики, които никой не оспорва. Смъртността при хора под 40 е под 0.5 % - това е болезнено очевадно доказателство, че имунната система е по-ефективна от която и да е от наличните ваксини, и е безплатна и гарантирана да няма късни изненади в последствие? Как може да сте такива мишки...
383
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искаме вируса да изчезне, изпращаме всички добре познати на света милиардери в Космоса, но завинаги.......
382
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук много се говори за страх от ваксини. Ама май е само да се прикрие страха от 99.9% безвреден вирус. Кой е по-подвластен на страх в случая? Тия, които се редят да ги бодат за пари, или тия които си залагат на дадената от природа, и в болшинството случаи по-ефективна от която и да е ваксина имунна система?
381
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към ДНЕШНАТА МОДЕРНА: купи си валидол и памперс, щото скоро ще има отпускане на цялата напречно набраздена мускулатура.Как ще се опазим от ваксинираните агресивни зомбита,само Холивуд знае.
380
0
 
16
 
! Отговори
МОРАЛЕН ТЕРОР преди 2 години
или МОРАЛЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ. Това са точните термини, които описват накратко този член на т.нар. ЕТИЧНА КОМИСИЯ на Берлин. И какво съвпадение само. Отново идва от страната на Райха. Нека ги оставим да се модифицират. Все повече ще се налага да затваряме границите.
379
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жабата ,разбра ли че я варят?Пуснете и Вивалди за комфорт.
378
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, че колкото повече биват доказани като неефективни на практика, толкова повече бързат да боднат всички, дори и тези които практически не го ловят, като подрастващите. Бързо бързо, да боднем всичките деца, преди да е станала очевадна схемата.
377
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да дойдат танковете ,натъпкани с извънземни .Иначе не виждам как това население би позволило,да го убиват така,че и да му хареса.
376
1
 
29
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 години
Тези опорки с Бай *** и с това колко е беден и глупав НЕ минават вече.Цял свят почна да протестира.Свободата е в главата,а не в джоба и тези които твърдят,че Бай *** е по-лошо качество човек,скоро ще го разберат това.Много са агресивни , да си бодат 100 дози ако искат никой не им пречи.Яд ги е обаче,че са се прецакали и само за 1 Бай *** приказват
375
1
 
24
 
! Отговори
Селски Гражданин преди 2 години
"Няма място за всички в бъдещето." - цитат на един Рептил.
374
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извънредната ситуация,ненормалните времена,бяха създадени за да се ваксинира населението,затворено в концентрационните градове, по-малките,бяха подпалени или удавени,в зависимост от георазположенето.Ваксерите да си бият една и да лягат.
373
34
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Мина повече време от разработката на ваксините и се видя, че те са подходящи за приложение. Следващата крачка е да станат задължителни, както са някои други ваксини. Това е съвсем нормално, колкото и страхуващите се да се ваксинират да подскачат като ощипани моми.
372
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това вече е диктатура!
371
5
 
35
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ВАКСИНШРАНИТЕ С НИЩО НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОКОЛНИТЕ И СЕБЕ СИ. ТОЧНО ТЕ ПРЕДАВАТ АКТИВНО ВИРУСА. 74% ОТ НОВОЗАРАЗЕНИТЕ В САЩ СА ДВОЙНО ВАКСИНИРАНИ. "ДНЕС" ГО НАПИСАХА.ФАКТ.
370
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май единственото което ваксинацията подпомага за сега е разпространенеито на по опасните варианти... Кой ще се окъка първи е въпроса, мутациите на вируса, или дизайна на ваксини?
369
2
 
21
 
! Отговори
Я СТИГА преди 2 години
Я СТИГА СТЕ НИ ТОРМОЗИЛИ!!! ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА КАКТО НАМЕРЯТ ЗА ДОБРЕ!!! ИМА НЯКОЛКО АЛТЕРНАТИВИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОВИД И БЕЗ ВАКСИНА!!! НИЕ ТАКА СЕ ИЗЛЕКУВАХМЕ! Само некадърни доктори НЕ могат да лекуват ковид. Лекува се успешно и без последствия! Но трябва да знаеш КАК И С КАКВО!!!
368
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кое тежко заболяване предпазва само не разбрах? Широко разпространено не значи тежко. Много малък брой от случаите са леки, та чак безтегловни. Почти всеки прекарал следващите му минават в пъти по-лесно, което е най-доброто което ваксинирането предлага.Ваксинирани се заболяват масово, и сега запяха песен, че не било за предпазване от заболяване, а за по-леко изкарване. Но същото си важи и за вируса.Предпочитам да си ги карам инфекциите, дори прогресивни. На алчни *** вяра нямам.
367
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо журналястите мълчат като бити, за протестите в Италия, Гърция, Франция, че и Англия? Нали щяхме да взимаме пример от "цивилизования" свят?
366
2
 
25
 
! Отговори
Нюрнберг преди 2 години
тези наистина трябва да виснат на въжетата