Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането
8 авг 2021 20:02, Анисия Иванова
192
Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти
Снимка: БГНЕС

Нарастващ брой барове и ресторанти планират да обслужват само ваксинирани клиенти в оформяща се нова тенденция, след като президентът Джо Байдън поиска всички федерални служители да покажат, че са ваксинирани или да се подлагат на редовни тестове за Ковид-19, пише американският вестник The Hill.

Компаниите от частния сектор в различни индустрии последваха примера след директивата на Байдън, но ресторантите, от големите вериги до малките местни фирми, побързаха да искат доказателство за ваксинация за вечерящите.

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането заради Ковид-19. Новият скок на случаите се разглежда като реална заплаха за индустрията, която започва да се завръща.

Те се опасяват от нов локдаун, ограничения за социално дистанциране, които водят до намаляване на работата и излагат на риск работните места на служителите. В резултат на това някои казват, че едва ли е изненада, че редица заведения бързат да изискват ваксини.

"Съвсем логично е да се изисква ваксинация, за да влезете вътре, защото отново излагате персонала си на риск и ние се стремим да избегнем нов локдаун на всяка цена и да се уверим, че клиентите ви се чувстват в безопасност и няма риск те да се заразя", казва Анелис Гогер, сътрудник експерт от "Брукингс", цитиран от "Фокус".

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио издаде първото общо изискване за цял един град, като задължи хората да покажат доказателство за ваксинация, за да вечерят в ресторант, да тренират във фитнес зала или да отидат на кино.

След съобщението му, кметът на Вашингтон Мюриъл Боузър каза, че ще обмисли дали във столицата е необходимо да се изисква хората да покажат доказателство за ваксинация за достъп до ресторанти и барове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
17
 
30
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
А сега чакаме и статия за това как е Швеция! Където никога не е имало локдауни, никой никога не е носил маски, никой по никакъв начин не е принуждавал за поставяне на вазелина...сори имах предвид- ваксинаНикога затваряни училища или ресторанти които са фрашкани с весели хора. Искаме неподкупните журналиси да ни уведомят как ги събират там труповете в найлонови чували по улиците.
122
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черните в САЩ са като ромите у нас. Страх ги е от ваксини, не ходят на училище , неграмотни, престъпни.
121
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Препоръката е 3-6 месеца след преболедуване да се ваксинираш. Така правят в Европа. Никой не е умрял от това. Но ако те повтори, шанса да умреш е 50 на 50.
120
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако едно евентуално чипиране накара електорат да спазва законите, правилата и да не сее *** около себе си, аз съм ЗА.Лошото е, че ковидът е последствие ое снижен санитарен контрол на идващите от Китай стоки и хора. Просто поредната непозната на човечеството инфекция. Която май ще промени света тоя път.
119
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е скрит расизъм.70% от черните не са ваксинирани. Ресторантите няма да обслужват тях. Ама нали демократи са на власт, на тях им разрешаваме да са расисти.
118
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера обясняваха как нямало са стават задължителни тези псевдоваксини.
117
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
От каква цветова гама ще бъдат обслужените?Все пак преди няколко десетилетия са имали ..разделно извозване на пътникопотока,та затова питам?
116
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковидът е тест за интелигентност и метод на Майката Природа или Господ за естествен отбор. Дано на Планетата и олекне от глупостта, алчността и наглостта на хората. Чипиране? :) Ха ха ха. И за какво? :) За да откраднат гениални те ви мисли? :) Ха ха ха.
115
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това няма са се ваксинирам! Бях на косъм, но дискриминация няма да подкрепя.
114
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно кметът на Ню Йорк е решил да изпозарази по-бързо населението на града. Ваксинираните не спазват мерки и ако някой е заразен сред тях ще зарази много повече хора, тоест да очакваме бум на ковид в Ню Йорк.
113
26
 
7
 
! Отговори
:) преди 2 години
Тестовете за ковид ми бяха положителни. Нямах вкусови усещания за около седмица. Лечението за ковид помогна. Нещо друго да искате като доказателство?И още една убавина:Един месец след инфекцията започна масивен дифузен косопад. Дерматоложката ми каза, че е често срещано след ковид. ИСКАТЕ ЛИ ДА ОСТАНЕТЕ БЕЗ КОСА ЗА ОКОЛО ПОЛОВИН ГОДИНА? ОСОБЕНО ЖЕНИТЕ? ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ. ДОСТАТЪЧНО ПРЕДВИДИМИ СТЕ. ЗА ДА ВИ КОМАНДВАТ СТИГА И ГРУПОВАТА ПСИХОЛОГИЯ. ЧИП НЕ ТРЯБВА.
112
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И още нещо, ако наистина си боледувал от Ковид и бързаш да се ваксинираш след три месеца - или изключително заблуден коректен екземпляр или просто ***
111
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До този с пневмониятя: то само от Ковид има пневмонии?! И кой така ти каза, че е Ковид, а какво е Ковид, имаше ли всички симптоми на света, щото при Ковид ги имало.? Изобщо като се твърди нещо е добре да се помисли, а не да се повтаря като папагал! Най- обичам като видя лекар, който поглежда снимка на бял дроб и се изцепва- чист Ковид, смешно е!
110
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не говорим, че в болницата за 1 седмица свалих 4кг.:)ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ. ОБИДИТЕ НЕ ВИ НОСЯТ НИКАКВА ПОЛЗА. НИТО НАЛУДНИЧАВИТЕ ИДЕИ, ЧЕ НЯКОЙ ВИ ЧИПИРА. ТОЛКОВА СТЕ ЦЕННИ, ТА НЯКОЙ ЩЕ СИ ПРАВИ ТРУДА ДА ВИ ЧИПИРА. ХА ХА ХА.
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фик дих ин ден арш ду думе зау.
108
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е би се у *** с този САЩ.Знаеме ги какви лайняри са.Ферщтеен?
107
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега съм отслабнала с 9 кг, но пак ще се ваксинирам. :)
106
9
 
10
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Преди да замина за Мюнхен, работех в САЩ доста години, направих прекрасен профит и това, което ви казва Имигрант е точно така. Усещам по отсечките на форума, че има хора, които никога не са стъпвали в САЩ. Пиян да върви на зиг-заг в САЩ, никога няма да видите, но уви, не сте живяли там. Това е дълга история.
105
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези три месеца да беше поотслабнал малко, 15кг можеш. Това би било по-здравословно от лойната с които ще се набодеш.
104
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич не ми пука за тази к.очина зад океана ако искат и със скафандри да ходят и да фалират и цунами да ги отнесе все ми е тая.Съсипаха света.Ще кажете ама...народа там не е виновен.Напротив ВИНОВЕН Е защото ги търпят