Неваксинираните учители и ученици в Гърция с 2 теста седмично

Преподавателите, нежелаещи ваксина, сами плащат тестовете
12 авг 2021 12:23, Елка Василева
144
Неваксинираните учители и ученици в Гърция с 2 теста седмично
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция неваксинираните учители и ученици ще трябва да се тестват за коронавирус два пъти седмично. Учебната година в южната ни съседка започва на 13 септември. Задължително тестване се очаква да се въведе и за всички работещи, предаде БНР.

Преподавателите в гръцките училища ще се допускат в клас само срещу сертификат за ваксиниране. Нежелаещите да се ваксинират се задължават да си правят два лабораторни теста на седмица, които ще заплащат сами. Решението е на министъра на образованието Карамеос.

Още по темата
Учениците също ще се тестват по два пъти на седмица, но самостоятелно, като тестовете за тях са безплатни.В Гърция вече ваксинират и децата над 12-годишна възраст, но малка част от родителите подписват за сега декларация за разрешение.

В университетите преподаватели и студенти ще влизат само срещу сертификат за ваксиниране или отрицателен тест.

В следващите дни се очаква правителството да въведе задължително тестване два пъти на седмица за всички неваксинирани работници в държавния и частния сектор.

Около 4 000 на ден са новозаразените в Гърция по информация на здравното министерство. Рязко покачване е регистрирано на островите Парос, Миконос,Хиос, Наксос. С ограничения и вечерен час са два града на остров Крит и остров Закинтос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До133 хапчета бързо много си зле горкия
93
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Интересен подход, след като вече се доказа и призна дори от CDC в САЩ, че мутагенния ГМО разтвор, неправилно и пропагандно наричан Ваксина не спира нито заразяването, нито боледуването, нито разпространяването на Ковид.
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителка съм. Не желая да се ваксинирам. Не искам да съм опитно зайче. Ще се тествам колкото пъти трябва в седмицата. Синът ми е в IT сектора и сам ми предложи да ме спонсорира ако се наложи. Кураж на всички учители!
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горете в огъня мръсни византийци,България ви победи винаги е била и ще бъде по -велика,по-свободна,по-великодушна,по-либерална и по-хубаво място за живеене.Горете в ада,предатели
90
4
 
7
 
! Отговори
До 129 преди 2 години
И как разбра, че 2 млн са го преболедували? И кой ти каза, че не повтаря? Маса народ се разболя втори път. И трети ще има, ако не е умрял още от втория, ако не се ваксинирал.
89
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 116, като ваксиниран пак можеш да носиш зараза - стой си във вас за да не излагаш на риск останалите. Ваксинирането трябва да бъде въпрос на избор, особено след, като 30% вече са преболедували. Как не ви е срам да посягате и на децата, ще браним правата си ако трябва и със сила.
88
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На смешниците в политиката няма ли един лекар да им обясни че ваксинирането не те спира да си преносител и не те предпазва от зараза! Чудно ако почнат да правят тестове и на ваксинираните.... Ще е голяма картинка...
87
1
 
23
 
! Отговори
до 120 преди 2 години
не само това, ами Франция взе решението за Паспортите Юли 2021, та правителството на Франция казва, че били отпечатани "13 Юли 2021", само дето печатна грешка довела до това, че пишело "20 Януари 2020". е как се греши 20 с 13, 2020 с 2021 и най-куриозното, щото е изписано с думи "Юли" с "Януари" - това са не 1, 3 грешки при това абсолютно невъзможни. Това е най-наглата лъжа, но по-нагла ли е от случващото се. Истината е, че това е сценарии с цел поробване на Европа и Запада!
86
1
 
14
 
! Отговори
До 120 преди 2 години
Абсолютно, просто Калинките в Правителството, които са организирали печатането, не са се сетили, че с дребен шрифт някъде, печатницата си слага вътрешен код (на партидата) и дата на отпечатване. За това си имаме народната мъдрост - На лъжана краката са къси. Това е подготвен предварително плад за налагане на световна диктатура и тирания. Просто фактите за доказателство, всеки ден се натрупват!
85
1
 
22
 
! Отговори
Братя и Сестри преди 2 години
Френските Паспорти (кога е на хартия и всички информационни брошури, плакати и т.н.) имат код и дата на отпечатване от печатницата-всичките са "Януари 2020" или с други думи отпечатени Преди Започването на Пандемията.Това само по себе си е Доказателство за Конспирация. Сега като този факт се Раздуха във Франция - знаете ли Властите какво казват - било Печатна грешка-има ли някой,който вярва, че Компютрите в Печатницата, които генерират това автоматично са сгрешили,но дори и 01.2021-пак е същото!
84
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тука до въведат тия мерки. Който не иска ваксина -платен тест 2х седмично.
83
1
 
14
 
! Отговори
аааа преди 2 години
Анонимен 100 До aaaa 87 Най-вероятно е така , ама не може да се забрани на хората да искат да живеят както преди . Засега вариант е ваксинацията . -- Ами много хора си искат да си живеят като преди ,просто какво вървят нещата ,няма как да стане .А че варианта е ваксинация ,силно се съмнявам .Последните дни като данни го показват .П.С. Не съм против ваксините ,против съм принудата за ваксинация (под каквато и форма да е) .
82
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не иска са се ваксинира и е пр..ос.т да стои заключен в тях. Не може да излага на риск останалите. Заключени докато не изчезне вируса, след като така се на..с..ират от страх, толкоз!
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин 111 Както се казва , ще поживеем - ще видим . Може нашите да се объркат и да съставят правителство в близките месеци :))). Ако тръгнат да правят принудително ваксиниране , много бързо ще стане ясно , как ще реагират хората
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин 105 Нищо няма да се промени . Вината за провалената ваксинация отново си остава в човека , неподписал съответните бланки , документи
79
0
 
6
 
! Отговори
до 110 преди 2 години
а представи си, си 6-7 годишно дете първокласник, тези 2 година са 33% от живота ти!
78
1
 
22
 
! Отговори
КОВИД Цирк преди 2 години
кога ще се Застъпин за Правата си и Лудостта с Паспортите ще спре, защото в Израел, вече тези с 3-та игла почнаха да се разболяват и 14 са в болница с потвърден КОВИД след Твойна Ваксинация. Питам Властите и Брюксел, какво точно Паспорта доказва и за какво точно "ваксината" помага, след като дори след 3 дози се разболяваш и стигаш до болница. До кога Цирка ще продължава?! Това са сериозни въпроси, защото Живота е Кратък, а вече почти 2 години ни бяха Отнети - никой няма да ни ги върне!!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин 98 От тези 70 процента , които даваш за пример , много висят със заеми към банките , други имат възрастни родители , нуждаещи се от помощ , трети деца и т.н. Малцина са тези , които могат да си позволят да не ходят на работа . Не е трудно за проумяване , скоро най-вероятно ще стане така - иска човек да е без ваксина , ще трябва да става отшелник . Няма да му оставят друг избор .В САЩ Амишите например как си живеят по свои правила , ами излязли са от обществото . Това е
76
2
 
4
 
! Отговори
Хер Досаден преди 2 години
Няма тест, няма проблем.
75
4
 
10
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Здравословната - Хапвате ли животинска плът? Въпроса е буквален, да не се разбира метафорично. Ако си направите пържолка от хуманизирано прасе (да, има такива), това как ще се отрази на здравословния ви живот? Това прави ли ви канибал? Да претендираш, че живееш здравословно и същевременно да прегръщаш страстно колективната система която не можеш да котролираш, не ви ли прави наивна? Ако си инжектирате неизвестни субстанции и те съдържат животински гени, ще сте здравословно живеещо животно.