Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи

Делта вариантът е опасен, 10 болни заразяват 13 здрави
256
Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи
Снимка: БГНЕС

10 болни от коронавирус заразяват 13 здрави, съобщи пред БНТ  проф. Тодор Кантарджиев.

"Потенциалът на Делта варианта на коронавируса не трябва да се подценява. Децата вдигат висока температура за няколко дни. Хремата е по-силна и продължителна. Засяга горните дихателни пътища. Който го боли гърло и кашля трябва да си стои вкъщи", каза той.

Още по темата

"Лятото хората не взимаха витамин Д, но трябва да започнат. Трябва да сме спокойни и да слушаме какво казва Министерството на здравеопазването. Ако продължи така 2 седмици системата ще се натовари и ще се пълнят интензивните легла", заяви още Кантарджиев.

"Министерството на образованието ще направи най-доброто за здравето на децата, там останаха някои добри традиции. При нас мерките винаги са били меки, но навременни. Те трябва да се обясняват на хората. Когато спазваме леките мерки не се налага да се въвеждат тежки", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
10
 
! Отговори
шкумбата преди 2 години
РЕЦЕПТАТА: АКО СЕ ЗАРАЗИТЕ С КОВИД, ВЗИМАТЕ 1 ЧАРШАФ НА ГЛАВАТА И С БАВНА СТЪПКА ПОЕМАТЕ КЪМ ГРОБИЩАТА, ДА МОЖЕ ПО- ЛЕСНО ДА ВИ КОПАТ ...
38
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През пролетта системата беше на ръба. 11000 бяха в болници.Всички болници бяха с пълни с ковид и очни доктори и ортопеди трябваше да лекуват ковид. Ако всички едновременно се разболеят, нито болниците ще стигнат, нито личните лекари ще смогват дори по телефона да лекуват. И ще умирате не само пред болниците, но и по улиците ще падате. Затова са мерките. За да може който трябва, да може да получи помощ. И да се пести време, докато всички се ваксинират. Но НЕ- нито мерки искате, нито ваксини . И?
37
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който го боли гълото, прави като Деса ***, гълта здраво и дълбоко, като преди това задължително облизва шоколада
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога и нищо не може да спре вирусчетата да си пътешестват, това им е работата. А нашата работа относно тях е да поддържаме силна имунната си система и да спазваме хигиена. Профилактика му е майката, а ваксите са чиста проба да ла вера.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 32 В ако диарията е само физическа - хапчета за спиране + пампериси и на работа. Обаче в твоя случай май е и умствена, а за това си трябва продължително лечение ;)
34
4
 
7
 
! Отговори
бай Шиле Де би ла преди 2 години
тоя д.е.б.и,л съвсем се е вземал за център на ПЪПА на вселената. То пациенти има, то му звънят, то какъв специалиет е, мани-бегай остава да почне да дава рецепти за затваряне на компоти с лазарен лъч и идеи да новите трендове в интимните прически на дами с широк деферинциал и малък балкон. Айде че отивам на люща, няколко млади, крехки върбички и други носители на оскари!
33
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли да не намесвате "сухата пръчка" Мангъров тук! Мангъра говореше едни неща, в момент когато не се говорят. И след 4 мутации този вирус е многократно по-лек за организма, отколкото беше първият му оригинален събрат. Нещата са много различни след 1,5 г време. Най-малкото защото лекарите знаят какво да правят. Бас държа, че Мангъров много добре осъзнава това.
32
5
 
12
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Който го боли гърло и кашля - вкъщи -как вкъщи, директно при доктора и по една допълнителна ваксина от вид минимум, а недай си боже и да не ваксиниран -на ритуалната клада на центъра. Ще ми кашлят...зарази долни!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко лечения срещу ковид са с ударни дози витамин д и цинк. За щастие и двете можеш да си купиш от аптеката.
30
5
 
10
 
! Отговори
Край преди 2 години
При Корона се препоръчва клизма с уасаби.Стара самурайска рецепта
29
6
 
7
 
! Отговори
иоио преди 2 години
аз имам само диария засега - повишено изпразване на дебелото черво, требе ли да стоя у къщи пруесоре
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 20 - напълно вярно! Предишният щам - SARS-CoV-1 е бил много по-смъртоносен. И съответно много по-малко заразен. Иначе щяха да умрат милиарди.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Az kixam ma ne kaschlqm.Ko da praq?
26
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АААА, ЗНАЧИ ВЯРНО БИЛО ,Ч Е С ИТАМИНЧЕТА МОЖЕЛОООО... А СЕ ПОДИГРАВАХТЕ НА МАНГЪРА, КОГАТО ВИ ГО РАЗПРАВЯШЕ ТОВА... ВСИЧКО ЩЕ СИ ПРИЗНАЕТЕ ВИЕ....
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
23, в началото никой нещо не знаеше. Даваха кадри с хора, които просто падат и умират. Тия с плашене успяха да контролират нещата. А и помниш, че нито докторите знаеха как да го лекуват, нито имаше лекарства и т.н. Свършиха добра работа тогава. Но сега трябва да оставят младите и здравите да се заразят. А и икономиката ще спасят така. Старите и болните трябва да бъдат ваксинирани. Вече и лекарите знаят какво да правят. В друга ситуация сме. И трябва да реагираме според ситуацията.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев ок сме да спазваме всичко срещу базов доход от поне 1200 евра на човек,без никакви условия.
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на тая снимка кво я размахва тая маска? Във ваксината е далаверата бе, ахмак! размахвай спринцовка!
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** Тодоре, той това и доцент Мангъров го разправяше същото!Ти какво сега? Няма ли да налагаш карантини/марантини, боц-боц, писиари/мисиари?Много ясно че който киха и кашля ще си остане да се лекува в къщи. Дали е грип, синузит, фарингит или Ковид няма значение.
21
2
 
10
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Подкрепям 20, сега е момента да го изкараме вируса, докато имитира летните си събратя, виж, като вземе да се прави на есенен вирус или грипче е по кофти.
20
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен с 19. Ако бяха оставили нещата без намеса досега вирусът да си е отишъл. Те пазят лекарите и защото здравната ни система никаква я няма. Гледайте броя на заразените и починалите в другите страни. Дори Румъния. В пъти са по-добре от нас. Явно тук не знаят или не могат да лекуват болните. В това е проблемът. С ваксините само объркаха имунната ни система и нищо повече.