Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи

Делта вариантът е опасен, 10 болни заразяват 13 здрави
256
Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи
Снимка: БГНЕС

10 болни от коронавирус заразяват 13 здрави, съобщи пред БНТ  проф. Тодор Кантарджиев.

"Потенциалът на Делта варианта на коронавируса не трябва да се подценява. Децата вдигат висока температура за няколко дни. Хремата е по-силна и продължителна. Засяга горните дихателни пътища. Който го боли гърло и кашля трябва да си стои вкъщи", каза той.

Още по темата

"Лятото хората не взимаха витамин Д, но трябва да започнат. Трябва да сме спокойни и да слушаме какво казва Министерството на здравеопазването. Ако продължи така 2 седмици системата ще се натовари и ще се пълнят интензивните легла", заяви още Кантарджиев.

"Министерството на образованието ще направи най-доброто за здравето на децата, там останаха някои добри традиции. При нас мерките винаги са били меки, но навременни. Те трябва да се обясняват на хората. Когато спазваме леките мерки не се налага да се въвеждат тежки", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
29
 
! Отговори
Кинти преди 2 години
Колко му е тарифата на този изверг за да спре да тероризира хората с глупави и да прави некомпетентни изказвания
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко дълго още този ще е насвободапитам аз??????
57
1
 
9
 
! Отговори
Аман преди 2 години
По-добре сега да се изкара от колкото през есента и зимата.
56
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес процента е пак под пет, така че---------------------================--------------------Процентът беше под едно до съвсем наскоро, слепецо.
55
5
 
27
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Хахаха! Пълна откачалка! Посред лято ще кара хората да пият витамин Д!?! Щом те боли гърлото е Ковид, ако умреш от рак пак е Ковид.. Добре че го махнаха този, че заради него миналата година хиляди се набодоха с абсолютно безполезните срещу Ковид противогрипни ваксини! Жалък лакей на фарма мафията!
54
3
 
20
 
! Отговори
Бай шиле преди 2 години
А бе тоя защо продължава да плаши хората ?
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52, така е. Човек сам решава. Но те правят паника, а не дават шанс на тия дето искат да се ваксинират, да го направят. Ваксината е и трябва да бъде доброволна. Но не трябва да е само за определени групи или места. Нека всеки има достъп до нея и сам да си реши ще се ваксинира или не. Тая истерия с молавете и зелените пътеки ми писна. А и е бизмислена и най-вече безрезултатна.
52
6
 
16
 
! Отговори
Bond преди 2 години
И тоя много знае но един линк или някакви научни доказателства не е представил за неверните си твърдения. Нечистоплътник - душата ти смърди
51
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
41 стига с тая паника. Като е толкова важно да се ваксинираме, защо не се ваксинират уязвимите групи? Това са старците. Къде е плана? Родените от тази до тази година на ваксина на еди кои си дати? Например. Къде го тоя план? Знаеш ли колко уязвим народ има дето не е ваксиниран. Започва се от там и се смъква възрастовата граница. Старци на по 80 год не са вакснати, а те децата ще ваксинират, дето го карат без да разберат. Логика? Ваксинират се първо уязвимите, набийте си го в чуторите!
50
3
 
24
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Оставете хората, те вече го изкараха и преболедуваха. Не разбирам защо е тая вакханлия да се набодат всички - включително и милионите преболедували.
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
stiga s toq covid ne vyrvite
48
5
 
31
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Та викаш старите и болните трябва да бъдат ваксинирани.Само че нямам никакво подобно намерение.На 65 съм и през 2009 изкарах в болница пневмония и на системи свинския грип.Болниците бяха претъпкани,но никой не вдигна сегашната паника.Та вече 12 години сезонните грипове ме подминават. Не е ли по-удачно всеки сам да преценя дали да участва в експеримента за действието на препаратите.По-скоро да се пазят младите тлъсти китове,доказани в рисковата група.Акъл от зелена тиква не вземам,така казваше б
47
4
 
24
 
! Отговори
Ончо преди 2 години
След като ваксините много помагат, и всеки има достъп до тях, защо трябва да има ограничения ? Нали ваксинираните не били застрашени, а които не искат ваксина сами поемат отговорност за себе си ? По този принцип утре ще ми забранят да карам кола, защото може да прегазя някое дете.
46
4
 
24
 
! Отговори
ЕРА преди 2 години
тоя описва обикновенна доскоро наричаната от всички лекари остра вирусна инфекция (ОВИ) Ковид-19. Нормално е да нарича ОВИ Ковид, по-простата причина, че част от вирусите причиняващи ОВИ са от семейството на Коронавирусите, но има и още няколкостотин, които могат да имат същите симптоми. Само където сега мерките за опазване "здравето" на хората са драстични и ограничаващи свободите, а насаждането на страх е станало мантра за всички медии.
45
5
 
12
 
! Отговори
Къде си бай Тошо да преди 2 години
видиш?!И живи да ни оплачеш...
44
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом хрема и болящо гърло натоварват системата в задачата се пита има ли здравна система или се бачка яко за ковид Бонус? За проста настинка от климатици преди бонуси нямаше!
43
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо старите и болните не са още ваксинирани? Къде са линейките дето ваксинират по селата? Там хората нямат пари и едва ли могат да стигнат до града за да се боцнат. А и в мола да отидат. Променете си тактиката бре!! Оставете зелените коридори, но направете линейки за ваксинация в места със стари хора, които не могат да се ваксинират.
42
4
 
7
 
! Отговори
Вре се м/у шамарите преди 2 години
и може да му се случи случка!Сезона не е свършил и мутрите усилено правят парички на брега !!
41
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който му е празна главата същи да седи вкъщи. Да си пуска Канал 1 и да гледа новините
40
4
 
23
 
! Отговори
н.а.полк.Лили Иванов преди 2 години
Антиковид мерките помагат, колкото събирането на пластмасови капачки помага на нещастните по света.