Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи

Делта вариантът е опасен, 10 болни заразяват 13 здрави
256
Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи
Снимка: БГНЕС

10 болни от коронавирус заразяват 13 здрави, съобщи пред БНТ  проф. Тодор Кантарджиев.

"Потенциалът на Делта варианта на коронавируса не трябва да се подценява. Децата вдигат висока температура за няколко дни. Хремата е по-силна и продължителна. Засяга горните дихателни пътища. Който го боли гърло и кашля трябва да си стои вкъщи", каза той.

Още по темата

"Лятото хората не взимаха витамин Д, но трябва да започнат. Трябва да сме спокойни и да слушаме какво казва Министерството на здравеопазването. Ако продължи така 2 седмици системата ще се натовари и ще се пълнят интензивните легла", заяви още Кантарджиев.

"Министерството на образованието ще направи най-доброто за здравето на децата, там останаха някои добри традиции. При нас мерките винаги са били меки, но навременни. Те трябва да се обясняват на хората. Когато спазваме леките мерки не се налага да се въвеждат тежки", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
12
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
Не знам, питай ония умрелите (няколко хиляди човека вече в САЩ) след ваксинация с Файзер. Може те да ти кажат какво и е вредното на тая ваксина....апропо няма да могат щото са умрели, уви! :))))По официални данни от VAERS в САЩ към 9 Август са били 6,631 смъртни случаи след ваксинация или 0,0019% от ваксинираните. Ше кажеш малко са...ами ако ти изтеглиш късата клечка, семейството ти или детето ти?!
118
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 относно витамини Д може да стоиш на слънце и пак нивата ти да са ниски. Аз и колежката се излигавихме да си правим тест точно за вит Д. Аз се пазя много от слънце, т.к. съм луничава, а тя само на слънце седи. Е, познай коя имаше повече вит Д? Аз. Защото го пия, понеже на рижите хора им е по-ниско нивото по презумпция. От години пия вит Д. Не разчитай че слънцето е достатъчно. Но е страхотно да можеш да стоиш на слънце без да изгаряш и да си пиеш питието.
117
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***,'земи се разкарай да не вземе някой скинар да те изгърби от бой!
116
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджи и аз кашлям и ме боли гърлото и то от години.Кашлям защото вече 20г.калпавите доктори не могат да разберат какво ми има а гърлото ме боли защото съм имал една бактерия на име Мораксела и според доктора това лечение няма и ще ме боли цял живот. И аз ли да си стоя вкъщи? А и между другото тази бактерия се предава от деца на възрастни, това лекаря ми го каза.
115
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тази зима са планирали да почват първата световна гражданска война.
114
1
 
25
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Абе мили хора престанете да ни натрапвате политдокторите, които само ни тормозят психически. Не приемам съвети от тези които цял живот са били началници, а не истински доктори.
113
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще показвате това герберско подобие на доктор ?
112
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив точно обратното е бай Шиле!Всички трябва да се заразят за да се приключи,а не да се крият като мишоци!
111
3
 
20
 
! Отговори
Цирк ковид преди 2 години
Предлагам веднага да се изкъртят пейките в парковете.
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стой си в къщи е правилното пожелание , но кой ще ми купи поне хляб , след като и слугата и спонсорът са под карантина . Да живее Вечният Капитализъм . Не ставайте смешни .
109
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще затваряме ли държавата за болно гърло и кашлица?
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АА , ДНЕС ОНЯ КЛ ОУН ОТ ДИВАНА ГО ОСТАВИХТЕ ДА ПОЧИВА,Ч Е СЕ НАПРЕГНА МОНОГО, ТОЯ ИЗКАРАХТЕ... УТРЕ ПАК ЩЕ Е ТОЙ, В ДРУГИ ДЕН - БАНКЯНСКИЯ ЦЪР ВУЛ ДА НИ РАЗСМИВА...
107
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя бай Шиле нали се пенсионира,защо още му дават трибуна на тоя ***?!
106
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В качеството си на какъв се изказваш? Гледай си там сладката службица към общината и си пасувай! Аман!
105
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ ИМА ДОСТА ВЕРВАЩИ НА ТОЯ КЛ ОУН, КАКТО ИНА УЧИНДОЛСКИЯ... ЩЕ СТАНЕ ДАЛАВЕРАТА, СПОКО... ШАРАНИ МНОГО ТУКА...
104
2
 
6
 
! Отговори
аха преди 2 години
Сега ли чак го казвате, докторе, след дъжда качулка, вече го изкарахме, навън.
103
2
 
10
 
! Отговори
Да, да, ама не преди 2 години
До Театър Сълза и СмяхС памперс за възрастни, колега!? Щото нали?! Те гърците си го замислят още отпреди 3-4 месеца : две маски +памперс! Спомням си вица за стария косач в ТКЗС-то : Идва комисия и му закачат на косата още едно косило; втора комисия и търмък на г++а да си сбира накосената трева, а като видял третата комисия избягал да не му закачат и фенер на +++я, та да коси и нощем!
102
4
 
18
 
! Отговори
Бай Шиле преди 2 години
Това, че има клоуни го разбирам. Но, че ги показват - това си е цирк.
101
5
 
18
 
! Отговори
бай Шиле Милионера преди 2 години
психичното съсояние на бай Шиле се влошава видимо при всяка негова изява. Вероятно липса на хонорари и комисиони от КОРМИД, предизвикава дълбоки и необратими личностни промени. чуството му за непогрешимост и "крайна гара" са фрапиращи. Когато центомера се върти на обратно е страшна гледка
100
8
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
"Лятото хората не взимаха витамин Д, но трябва да започнат." По това се разбира, че е агент на Биг Фарма, алоо пенсио има достатъчно научно инфо, че дори неколкократно повече вит. Д да имаш в кръвта, той не ти помага с нищо и не съкращава времето за лечение.