Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи

Делта вариантът е опасен, 10 болни заразяват 13 здрави
256
Проф. Кантарджиев: Който го боли гърло и кашля - вкъщи
Снимка: БГНЕС

10 болни от коронавирус заразяват 13 здрави, съобщи пред БНТ  проф. Тодор Кантарджиев.

"Потенциалът на Делта варианта на коронавируса не трябва да се подценява. Децата вдигат висока температура за няколко дни. Хремата е по-силна и продължителна. Засяга горните дихателни пътища. Който го боли гърло и кашля трябва да си стои вкъщи", каза той.

Още по темата

"Лятото хората не взимаха витамин Д, но трябва да започнат. Трябва да сме спокойни и да слушаме какво казва Министерството на здравеопазването. Ако продължи така 2 седмици системата ще се натовари и ще се пълнят интензивните легла", заяви още Кантарджиев.

"Министерството на образованието ще направи най-доброто за здравето на децата, там останаха някои добри традиции. При нас мерките винаги са били меки, но навременни. Те трябва да се обясняват на хората. Когато спазваме леките мерки не се налага да се въвеждат тежки", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
13
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Преди 2-3 седмици ме боля гърло за 3-4 дена, после 2-3 дена кашлях. Лекувах се със стрепсилс. На следващата седмица жена ми беше по същия начин. После и други познати. Не знам дали е ковид или е обикновен летен вирус, но доста хора ги хваща. Детето сега кашля от 4-5 дена. На него дадохме антибиотик, понеже вдигна температура, а ни наплашиха, че имало страшни вируси в момента. Вече всеки вирус с кашлица стана някакъв вариант срещу който трябва да си бием ваксини.. :) Айде стига! И преди кашляхме
218
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е пълен ***...
217
2
 
2
 
! Отговори
158 преди 2 години
абе тоя не го ли пенсионираха? Или заработва някъде на граждански договор.. Егаси параноика!
216
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да вземе да си хвърли дипломата. Ние сме южна страна с много слънчеви дни в годината. Защо е нужно да се взема витамин Д??? Как се синтезира и от какво витамин Д се учи във втори курс в медицинския. Лакомо животнно си ти! Не си и животно, защото животните не го правят за пари. Жалка нещастна изгубена душа си ти
215
3
 
3
 
! Отговори
гражданска отбрана преди 2 години
Ясно . Да вземем мерки за делта варианта. Държавата да финансира строителството на мащабни нужници на публични места , заводи театри и парламента. Да поеме вълната от де ария.
214
1
 
2
 
! Отговори
до 210 преди 2 години
Ъ там всичко е на мафията. Има битка и трупат работници. Крадат от фабрика на фабрика. Явно очакват разреждане на кадрите недостиг след ковида
213
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май ги е страх да не им се заразят работниците. Или да измрат. Защото . Няма ли работници няма кой да работи , нне може да експлоатират няма трупане на богатства. Мъка мъка.Грижете се за вашите работници , както за лимузините си
212
1
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
До 210: Пиши, коя е тази фабрика, да знаем. Искат да ги избият като бесни кучета а те си мълчат. Обикалят по работодателите и ги обработват за ваксинация на служителите. Пиши.
211
2
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Мен ме хвана температура днес, с разтройство и ми е лошо. Тока стана, защото на работа ме измъчват да работя извънредно по 12 часа, включително и през почивните дни. От работата съм като болен и се чувствам много зле. Така правят масово в производството. В държавния сектор и извън производството е по-спокойно, но в производството сме роби всички. За шефовете са по-важни печалбите и работата, не им пука за нас и здравето ни.
210
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
А който го боли ***-къде?
209
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, сигурно е отдавна изгубеният близнак на Краси Радков.
208
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като му видя физиономията и мисля че Краси Радков ми говори от екрана.
207
3
 
18
 
! Отговори
xe преди 2 години
Аз живея в село ,през два километра разстояние има още десетина села ,а градът е на десетина километра отдалечен.В някое село когато се случи някоя по пикантна случка .за часове новината обикаля всички села .За тази пандемия тук се говори от зор-заман,няма умрели,няма заразени,кой ходи на работа,кой на почивка,кой на кафене....ако имаше нещо страшно,самите хора щяха да се спрат ,без да чакат някой мошеник от телевизията да им казва какво да правят.
206
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата е предимно с разстройство, но обикновено Имодиумът помага. Това не е майтап.
205
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го обръсваш тоз индйски мустак ей.
204
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боли *** гърлото,кашлям,кихам и яко ***.Това ли са симптомите
203
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, пияници, отивайте да се ваксинирате, стига сте писали глyпocти тук!
202
6
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
А който получава пари от сзо,мвф,фед и сорос , за да плаши със смърт - да седи в затвора.Ама ЯКО да седи,доживот!Например - кунчев,ангелов с купената диплома,кантарджиев,ананиев,маринов,венци плазмодия а.к.а. мутавчийски-любител на мъжки ласки.p.s. - забравих намествача на изкълчени стави-балтов.Голям почитател е на фантомните кромидски пациенти.Ми то 1200 лева са си 1200 лева!Кой ти ги дава е така!
201
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайната им цел на тези фашисти е описана в долният коментар
200
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев- фашизма ви няма да мине..Не ти ли омръзна да плашиш хората..ти как не се зарази като обикаляше по телевизионните студиа от сутрин до вечер