Джипи: Тази вълна е на пациентите, които не са ваксинирани

Българинът посреща и четвъртата вълна с маска, купена за първата
23 авг 2021 08:22, Елка Василева
183
Джипи: Тази вълна е на пациентите, които не са ваксинирани
Кадър: БНТ

Все повече са положителните резултати, за мен това е много притеснително. Мерките не се спазват. Слагането на маски е пожелателно. Имаме шега, че българинът ще посрещне четвъртата COVID вълна с маска, която е купил за първата. Това заяви пред БНТ общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е и член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

Д-р Николова отправи призив към учителите да се ваксинират. Тази вълна е на пациентите, които не са ваксинирани, каза тя.

Още по темата

Сред новозаразените се наблюдават не само хора, които са били на море, коментира Николова.

Тя каза, че се прави се опит да се въведе система с определен брой изследвания, но това е трябвало да се случи активно през лятото, когато нямаше толкова много новозаразени.

„От 1 юли не получаваме 1000 лв., а 250 лв., така се реши с методиката, която се внесе. Ние настояваме за ред и правила, които да се спазват. Яснота - какво и как ще се прави с лечението на хора, поставени под домашно наблюдение“, каза д-р Николова по повод средствата, които медицинските лица на първа линия получават като бонус за борбата с коронавируса.

Д-р Николова коментира, че няма европейска държава, в която личните лекари да извършват домашни посещения при болни с COVID. По думите ѝ няма необходимите условия това да стане факт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64 Безполезни,но за сметка на това пък супер вредни.Като приказката за казармата-службата е тежка,но за сметка на това е продължителна.:):):)
64
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кое моренце си пече вакситнираните ръчички госпожата. Там спазвоше ли мерките.
63
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 Ще ти се ,ама няма да стане.Виж с течение на времето ваксърите със сигурност ще намалеете.С тези бъркочи в организма.
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая е взела диплома, кат родата и са заканвали даскалите, така ми изглежда
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
69 неваксинираните не сме ние, а онези в големите държави. Лекарите там вече говорят за зависимостта от тежко протичане при сектантските общества, които нямат никакви ваксини. И лекото протичане при неваксинирани с ковид ваксата, но пък с всички ваксини по ваксинационен календар. Хайде да четете и друго, освен днес.бг
60
1
 
27
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Това не е джи пи, това е бабе ламтящо за мангизи. Истинските джи пи-та не искат ваксини, нито за тях, нито за пациентите им.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден гледах по CNN концерт за ковид, който прокламираше ваксини против шарка и паралич. Направих проучване и установих, че в САЩ тия ваксини са почти неизползваеми. В Англия също не слагали ваксини срещу шарка, в Италия също, а във Франция голяма част от населението са пълни антиваксъри. Забелязвате ли държавите, които изброих? А забелязвате ли връзката между тези държави и ковид % тежко болни. Явно ковид има поведение на шарка, за това мрази стари хора и обича сладичко.
58
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се вижда, че болниците пълнят в 99% неваксинирани. Ама троловете не вярвот! До последен дъх, умиращ, с тръба гърлото ще си мисли - няма вирус ! Ваксина не ща!!! Ааа....
57
0
 
12
 
! Отговори
АЗ, ТЯ, ТОЙ. преди 2 години
10 лв, вакса,, 10 лв, вакса,,, който разбира тука се спира...
56
1
 
38
 
! Отговори
Мдам... преди 2 години
Като не се ваксинираме - вълна. Където вече се ваксинираха - цунами. Айде, бегайте от тука с ваште ваксини!
55
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Практиката показва кой се разболява. В Израел вече в болниците са 60% ваксинирани. Странно, че точно толкова е процентът на напълно ваксинирани там. Нещо на ваксърите да им присветва в малките мозъчета? Правилно се досетихте някои. Ваксините са абсолютно безполезни!
54
1
 
14
 
! Отговори
Дядо Петко преди 2 години
До баба Ленче10 лв на игла ще заглади косъма много ясно :)
53
2
 
9
 
! Отговори
кире преди 2 години
45 години стигат, вируса е наш
52
2
 
23
 
! Отговори
Амаааан преди 2 години
Николова, Аргирова,Александрова. После в обратен ред пак същите. Другите от отдел "Пропаганда и агитация" са в почивка и скоро очакваме включване. Психиатрите да се включват докато е време.
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чиста агитация, никакъв призив не е това
50
1
 
24
 
! Отговори
баба Ленче преди 2 години
Тая женаца в началото на пандемията се явяваше като сестрата на баба Яга - с побелели коси, чорлава, бяла престилка, разкривени цаки. Я сега как заглади косъма - прическа, боя, нови цаки, зъби, дрешки... Как ли стават тия работи? Сигур пести от закуските, че все пак по телявизията се показва, зер...
49
1
 
20
 
! Отговори
факт преди 2 години
тая кога работи! все сее медикофашизъм по каналите!
48
1
 
24
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
До Анонимен 49: Сус бре НЕостър! Повечето от нас изкарахме Хремата. Ако се наложи - ще я изкараме отново - още по-неусетно. Няма да се ваксинираме.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адска грозотия. Не съм друго, но това в съчетание с вирусна заплаха вече става в повече. Поне вахнете това зло.
46
1
 
23
 
! Отговори
Баба преди 2 години
Лудата баба пак е на линия! Време е да се скрие!