Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора

Той поиска единни мерки с ограничаване на масовите мероприятия
342
Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че настоява за въвеждане на задължителна ваксинация за два държавни сектора.

Той призова да има единни мерки в страната с ограничаване на масовите мероприятия и засилване на ваксинацията.

Още по темата
В областите с висока заболеваемост от Covid-19 маските да станат задължителни на открито при струпване на хора, посочи Кунчев във Велико Търново, където участва в заседанието на Областния съвет по здравеопазване.

Единните ограничителни мерки да се въведат при областите със заболеваемост от над 350 на 100 000 население, но при актуализация на бюджета, посочи доц. Ангел Кунчев.

"Ако дотогава бъде приета актуализацията на бюджета и Министерски съвет разполага реално със средствата, които е предвидил, това ще позволи директно включване на компенсационни икономически мерки веднага след налагане на ограничителните, което е много важно", каза той.

Главният държавен здравен инспектор подновява предложението си ваксините да станат задължителни в два сектора.

"За мен е важно медицинските специалисти и работещите в социалните заведения на този етап, като начало да бъдат имунизирани", настоя той.

Обсъжда се ваксинацията да стане задължителна и в образованието при педагозите.

Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.

"Не искам да ме разбирате неправилно – няма 100 % ефективна ваксина в света и никога не е имало", подчерта Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 268 "В болница са 2000 човека на 6 млн. население. Не е важно колко са заразените а колко са в болница." Знаеш ли колко лекари имаме, които могат да лекуват тези тежки случаи. Явно 2000 души са много малко според някои. Между другото, заради такива призиви като твоя лекарите в България стават все по-малко. На образованите и интелигентни хора им писна троловете като теб да им определят условията на работа или съдбата.
238
1
 
16
 
! Отговори
да преди 2 години
Задължителна отговорност лично от този, ако някой задължен да се ваксинира сдаде багажа!
237
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В болница са 2000 човека на 6 млн. население. Не е важно колко са заразените а колко са в болница. Обесете го тоя бе.......................................
236
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо нали събра имунолози,епидимиолози и т.н на сбирка и какво стана,има ли становище никой не разбра.Не може да прехвърля топката на доц.Кунчев да е между *** и наковалнята и да чака наготово.Туристически сезон,ваканции,лято всеки шапка на тояга.Единственото според мен е да се стигне контрола,защото мерки има но не се спазват.Няма смисъл от затваряне ,а повече отговорност.РЗИ са с ограничен състав не могат да обхванат,но има общинска полиция и допълнителни кадри,най вече контрол който закъсн
235
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една част от ваксинираните не развиват антитела.За да са наясно е добре след месец-два от 2-ра доза да се изследват.Също част от ваксинираните се смятат за недосегаеми и неглижират мерките.Зависи в кой момент са заразени,ако е непосредствено след 2 доза когато имунинета е слаб.Израел казаха ,че много възрастните с придружаващи заболявания нямат антитела,защото имунната система вече е компрометирана,а заразените ваксинирани по млади с били в период преди да образуват антитела.
234
2
 
16
 
! Отговори
Bili преди 2 години
кой му подава репликите на тоа...?къде е хранилката...?евереите кат ги питат що не са се бунтували през 30те на миналия век..."ами всичко стана много бавно, постепенно...когато ни накараха с жълти звезди да излизаме...се замислихме"...влиза БАВНО...
233
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еиий, браво бе. Ти надмина, Кунчев. Не разбра ли, че вирус, нема. Не-***.
232
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратен, ходи в Курило, може да ти помогнат
231
14
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Ходете. Протестирайте. Тъкмо вирусът ще му още по-добре. Това е вирус, който се предава по въздушно-капков път. Болестта може да не е толкова смъртоносна, колкото чумата, и да е по-малко смъртосен вирус от други вируси, но само фактът, че се разпространява толкова лесно, а е много по-смъртоносен от грип, вече го правят опасен. Мога да умрат много хора. Какво сте се замислили само за себе си?
230
5
 
23
 
! Отговори
Отвратен преди 2 години
Вижте ги как се гаврят с вас бе! И с децата ви се гаврят бе! Що за хора сте вие бе? Хора ли сте изобщо? Какво чакате бе? Защо не сте на жълтите павета? Сам ли да отида? Какво ще постигна сам?
229
1
 
9
 
! Отговори
до 244 преди 2 години
Защото отдавна е известно,че ако се трвожиш или плашиш от нещо ръсиш кортикостероиди,а те намаляват имунитета.Значи ромите постъпват правилно и живеят правилно и затова са здрави.
228
1
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Аман от тоя кокошарник. То пък и едно доверие в политиците, дето се чудят как да угодят на кокошарника.
227
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да започнем с това,че дори президентът не го показаха да се ваксинира.Макрон,Байдън се ваксинираха публично. У нас антиваксърството е на мода.И управляващите ни са такива-с малки изключения-Борисов. Е, може би защото сега е в опозиция.
226
20
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Страг, та страх... Далеч по-страшно от ваксината е да си затворен, болен, и без пари. То вирусът няма да спре с крякане и врява. Вирусът е 10 000 пъти по-страшен от ваксината за него. А ако някой разчита, че вирусът няма да мине през него, или че ще мине леко със сигурност, си прави сметката без кръчмар. Питахте ли го как ще мине през вас?
225
2
 
19
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
Нагъл лъжец за много пари!
224
2
 
10
 
! Отговори
Една преди 2 години
Плащам си данъците върху всички доходи. Обиждащият никога не може да мечтае за някакъв интелект.
223
2
 
4
 
! Отговори
Една преди 2 години
Плащам си данъците върху всички доходи. Обаждащият никога не може да мечтае за някакъв интелект.
222
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конституцията е за хора. Не за животни. Не съм животно. И е време вече да падат маските.
221
8
 
3
 
! Отговори
един преди 2 години
До ЕднаА данъци плащаш ли от частните уроци? А здравни осигуровки? Аман от даскалици с мозък на патици
220
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мрачните данни от Израел за COVID предполагат, че само ваксините няма да спрат пандемията. Newsweek От ED BROWNE 25.08.21 В 12:29