Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора

Той поиска единни мерки с ограничаване на масовите мероприятия
342
Кунчев зове за задължителни ваксини в два сектора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че настоява за въвеждане на задължителна ваксинация за два държавни сектора.

Той призова да има единни мерки в страната с ограничаване на масовите мероприятия и засилване на ваксинацията.

Още по темата
В областите с висока заболеваемост от Covid-19 маските да станат задължителни на открито при струпване на хора, посочи Кунчев във Велико Търново, където участва в заседанието на Областния съвет по здравеопазване.

Единните ограничителни мерки да се въведат при областите със заболеваемост от над 350 на 100 000 население, но при актуализация на бюджета, посочи доц. Ангел Кунчев.

"Ако дотогава бъде приета актуализацията на бюджета и Министерски съвет разполага реално със средствата, които е предвидил, това ще позволи директно включване на компенсационни икономически мерки веднага след налагане на ограничителните, което е много важно", каза той.

Главният държавен здравен инспектор подновява предложението си ваксините да станат задължителни в два сектора.

"За мен е важно медицинските специалисти и работещите в социалните заведения на този етап, като начало да бъдат имунизирани", настоя той.

Обсъжда се ваксинацията да стане задължителна и в образованието при педагозите.

Направеният анализ на хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция в национален мащаб показва, че от новите случаи имунизираните са 14-15%, в интензивни отделения са 5 на сто от хората с ваксина, а при смъртните случаи 3% са на ваксинирани.

"Не искам да ме разбирате неправилно – няма 100 % ефективна ваксина в света и никога не е имало", подчерта Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо на ромеите им няма нищо?Всеки знае те не спазват абсолютно никакви мерки гледам ги всеки ден и всяка вечер е едно ядене,пиене,крещене,музики, страшно,сватби и кво ли не,но им няма нищо за разлика от българите които се разболяват.А и развъждането им не спира.Този вирус май е много специален да разболява само нас българите и това не е лъжа.!Сега като ни натресат и ония изр-,оди афганистанци ще свършим курса а тия за ваксини ми плямпат тука
218
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако по този начин сте решили да се отървете от възрастните си родители.
217
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още много старци ще умрат от ковид. Какво като оцелеят толупи-антиваксъри
216
1
 
13
 
! Отговори
Една преди 2 години
238, ние сме Българи. Това най-ясно си личи по време на кризи. Оцеляваме. Винаги.
215
2
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Държавата и Кунчев да си поемат отговорността за ваксинацията. Ваксините одобрени ли са от министерство на здравенеопазването? От 4 членно семейство, като остане само един, към кой да се обръща? Държавата или Кунчев?
214
1
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Слава богу-не сме Китай. И Русия не сме.
213
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучето а и някои хора скачат според тоягата. Ако бяха в Китай нямаше да обясняват как ваксинацията им нарушавала правата.
212
1
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Тези от НОЩ са пълна скръб. Само плашат. Обаче уплашиха и Баце Боко. Нали бяха ,,експерти". А го уплашиха и него с чували с трупове.
211
2
 
25
 
! Отговори
Край преди 2 години
Като не можете да УБЕДИТЕ докторите в ползите от ваксинирането - какво можете бре Кунчо.Или това не са ваксини или товя не са доктори - средно положение няма.
210
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 234: Отговорих си. Хората умират заради болести различни, а ги записват починал с ковид. Имам такъв случай с роднина. Вярвам на очите си, не на празни приказки.
209
1
 
19
 
! Отговори
АВС преди 2 години
Ще носим маски на открито, ама да забранят *** сватби на идващите от чужбина, където се събират по няколко стотин човека не им стиска.
208
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали антиваксъри сте много начетени. Отговорете си на очевидното - сами. Заради вас от ковид умират много хора. Защото сте много по-заразни от ваксинираните.
207
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С чии правила? Щото мойте са други.
206
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си сам на самотен можеш да си правиш каквото си искаш.Но ако живееш с други хора трябва да се съобразяваш с правилата. Иначе идва закона джунглата
205
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия явно не си дават сметка, че на хората толкова им е писнало, че само чакат повод да напуснат работа. Аз съм бачкал като ненормален досега по 12 часа и така и не успях да си изхарча спестяванията и тази пЛандемия ми припомни кои са важните неща в живота ми - здравето ми - най-вече психическото и семейството ми. Ако утре работодателят ми каже да се ваксинирам или съм уволнен си грабвам чантичката, ще живея от спестяванията си, като свършат ще ям хляб и сол и пак ще съм по-щастлив от сега.
204
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементарна ковид пропаганда, опипваща мнението на стадото.
203
2
 
27
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Никой няма право да те задължи да инжектираш в тялото си нещо,което не искаш.Тялото си е твое и ти решаваш какво е правилно за него! Тялото ТИ Е НЕПРИКОСНОВЕНО!
202
2
 
33
 
! Отговори
И как ? преди 2 години
Как точно ще задължите гражданите да се подпишат, че искат да се набодат доброволно? Тва да не ви е лагера Аушвиц?
201
1
 
27
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
По мое сведение, ваксината трябва да пази поне една година. Каква е тая "ваксина", която пази от май до септември?!
200
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестърите, за няколко полицейски шамара, ореваха света. Заради антиваксърите умират десетки българи и на никой не му дреме